kevin Napisano 9 Września 2009 Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Witam, Mam pytanie czy są jakieś ćwiczenia żeby nogi były "równe ". Chodzi oto że jedną nogę mam silniejszą (prawą) a lewą nie.. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 9 Września 2009 Udostępnij Napisano 9 Września 2009 kazdy ma 1 noge, reke slabsza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kevin Napisano 9 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 9 Września 2009 bo w tym rzecz że po treningu czuje jedną noge a nie dwie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 9 Września 2009 Udostępnij Napisano 9 Września 2009 sprawdz ustawienie blokow, czy jest idealnie rowne, poziomica na siodelko rownolegle do kierownicy - moze 1 strona jest nizej..., weryfikacja, czy nie masz czasem 1 nogi krotszej, jesli wszystko powyzsze jest prawidlowe, to albo cos pominalem, albo zle sterujesz swoim cialem, angazujac 1 noge bardziej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kevin Napisano 9 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 9 Września 2009 raczej mam problem że więcej energii daje na prawa strone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qba66 Napisano 9 Września 2009 Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Hmm ja miałem podobnie po operacji nogi 2 lata temu, kiedy to poszatkowali mi czworogłowy i potem go zszyli. Długi okres miałem przeczulicę na lewą (operowaną) nogę, przez co nawet przy chodzeniu/bieganiu jak i rowerowaniu prawą nogę obciążałem dużo mocniej. Wtedy odczuwałem podobnie jak Ty - większe zmęczenie teoretycznie mocniejszej nogi. Natomiast to była sytuacja wyjątkowa. Teraz wszystko wróciło do normy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hrabia Napisano 11 Września 2009 Udostępnij Napisano 11 Września 2009 pojeździsz trochę i wszystko się wyrówna.. mnie po kontuzji lewego kolana prawie zanikł ten mięsień zaraz nad kolanem.. ale myślę, że po kilku miesiącach, czy po roku czasu już było wszystko równo :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artro Napisano 11 Września 2009 Udostępnij Napisano 11 Września 2009 kazdy ma 1 noge, reke slabsza... I tu sie z toba nie zgodze Ja jestem osoba obureczna, obunozna i zostalo to stwierdzone przez lekarza jak jeszcze bylem dzieckiem. Natomiast wracajac do tematu, jesli masz SPD to mozesz pedalowac slabsza noga w celu jej wzmocnienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kevin Napisano 11 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 11 Września 2009 tak mam spd i tak robie Dzięki za odp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 11 Września 2009 Udostępnij Napisano 11 Września 2009 I tu sie z toba nie zgodze Ja jestem osoba obureczna, obunozna i zostalo to stwierdzone przez lekarza jak jeszcze bylem dzieckiem. i co ma 1 do 2? i tak ani obie rece, ani obie nogi nie maja takich samych sil Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artro Napisano 11 Września 2009 Udostępnij Napisano 11 Września 2009 i co ma 1 do 2? i tak ani obie rece, ani obie nogi nie maja takich samych sil Troche odbiegamy od tematu, ale co przez to rozumiesz? Jak to nie maja takich samych sil... Wszystko zalezy od wycwiczenia miesni, wiadomo, ze jak np. ktos czesciej uzywa prawej reki to ma ja silniejsza, natomiast mi chodzilo o takie cechy jak koordynacja ruchowa etc. rak czy nog, bo to zalezy od polkol mozgowych. I tak jedni maja ja wrodzona (Ja ) inni wyuczona a inni cale zycie posluguja sie jedna reke (praworecznosc i manikuci) Niech moc bedzie z toba i zawsze umiej rozpalic ognisko jedna zapalka, i niech droga prowadzi Cie tak, aby pieta nigdy nie zsunela Ci sie z klapka np. na szyszke Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 12 Września 2009 Udostępnij Napisano 12 Września 2009 rozumiem przez to fakt, ze nie ma czlowieka na ziemi, ktory ma rowna sile w obu tych samych konczynach, zwykle jest ona zblizona, ale nigdy taka sama i nie ma znaczenia czy ktos ma papier na rownomiernie wyksztalcone obie polkule, czy 1 bardziej, z tym nie ma sensu polemizowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.