3aran Napisano 8 Września 2009 Napisano 8 Września 2009 Witam. Nie wiem czy tylko mnie ten problem dotknął, czy jeszcze kogoś z użytkowników tych hamulców, ale może ktoś doradzi mi co z tym zrobić.Posiadam hamulce Hayes HFX 9 XC/klamki Nine. Hamulce działają ok, tylko moje łapią luzy na klamkach w płaszczyźnie pionowej. Fabrycznie między klamkę a jej korpus wstawione są podkładki (zrobione z takiego dziwnego materiału- ni to plastik, ni to guma). Z czasem te podkładki się wycierają. Próbowałem w to miejsce wstawić metalowe podkładki, ale nie dość, że są za grube to wiadomo jaki efekt da tarcie metal o metal z odrobiną piasku pomiędzy. Teraz pytanie- wie ktoś gdzie mogę dostać takie podkładki- ew. jak mogę je zrobić? Tu jeszcze fotka- chodzi o te małe czarne kółko. Pozdrawiam.
Miecho87 Napisano 8 Września 2009 Napisano 8 Września 2009 Zapytać w sklepie z łożyskami, metalowym, markecie budowlanym, zastosować o ring o podobnej grubości, poszukać w domu podobnego materiału o podobnej grubości i wyciąć, zrobić z dętki, zeszlifować jakąś metalową, zastosować sandwich z metalowej i gumowych. Rozwiązań są dziesiątki, miejsc poszukiwań też.
browar Napisano 8 Września 2009 Napisano 8 Września 2009 Wytnij podkładki z plastikowej butelki po napoju a otwór zrób dziurkaczem do papieru.
3aran Napisano 8 Września 2009 Autor Napisano 8 Września 2009 Zapytać w sklepie z łożyskami, metalowym, markecie budowlanym, zastosować o ring o podobnej grubości, poszukać w domu podobnego materiału o podobnej grubości i wyciąć, zrobić z dętki, zeszlifować jakąś metalową, zastosować sandwich z metalowej i gumowych. Rozwiązań są dziesiątki, miejsc poszukiwań też. W sklepie z łożyskami, art metalowymi nie ma czegoś takiego, o-ring jest za miękki, tak samo dętka, metalowe odpadają- pisałem już czemu, "sanwich" nie wejdzie, bo tam jest 0,5 mm grubości z jednej strony. ->browar Spróbuje chyba Twojego pomysłu... Nie pomyślałem o czymś takim.
KeicamRider Napisano 11 Października 2009 Napisano 11 Października 2009 Mógłbym się dowiedzieć czy to pomogło ? Mam podobny problem. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.