Skocz do zawartości

[rower] Cannondale f700

rodex

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Z corrateca, o którego pytałem niestety nic nie wyjdzie więc zacząłem rozglądać się za jakimś gotowym używanym rowerkiem. W oko wpadł mi Cannondale F700. Nie wiem niestety z którego jest roku. Osprzęt to pokrótce:

Rama Caad 3 F700

Manetki Deore

Hamulce tarczowe i klamki Deore

Amortyzatod Headshock Fatty

Przerzutka tył XT

Przerzutka przód XT

Korba Coda

Koła na piastach Deore i bliżej nieznanych mi obręczach DB Zac 2000

W rowerku chciałbym wymienić jeśli zdecyduje się na zakup amortyzator na jakiś "normalny". Wiem , że ponoć headshock'i są całkiem niezłe i bardzo wolno łapią luzy, ale jakoś nie mam przekonania do nich. Cena to ok 1800zł i teraz pytanie czy opłaca się kupić ten używany rower z takim osprzętem za tą cenę. Cannodale to dobra marka, ale rama nie jest nowa więc też mam obawy pewne czy nie rozleci się po roku. Tu można obejrzeć galerię roweru i jego stan KLIK

Dzięki z góry za pomoc.

Napisano

Może po modelu przerzutki, manetek, hamulców dało by radę mniej więcej określić rocznik. Niestety ja nie jestem w stanie tego zrobić, bo nie posiadam aż takiej wiedzy.

Napisano

Niestety, żaden z rowerków w katalogu nie ma podobnej konfiguracji, o ile osprzęt mógłby się zgadzać to koła i hamulce kompletnie nie pasują. A z którego roku może być tak zaprojektowana przerzutka dsc_0028w.jpg

Zgaduje że po 2000?

Ale mniejsza o rocznik. Prosił bym o jakieś opinie o ramie jeśli ktoś coś wie/słyszał.

Napisano

osprzęt nic nie mówi, mógł być wymieniony i kicha.., Rama CAAD3 w F 700 ostatni raz wyszła w roku 2000 r., choć wtedy nie miał tarczy z tyłu, w kazdym bądź razie F 700 robili do 2002.

Rama porządnie wykonana, z Alu 6061 więc zadna rewelacja jeśli chodzi o materiał, największą jego zaletą jest jakość wykonania i "kultowość"

Ramy cannona są dosyć długie - więc pozycja wyciągnięta.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...