chudczans Napisano 7 Września 2009 Napisano 7 Września 2009 Witam. Potrzebuje pomocy. Jako iz samochodu nie mam a jestem studentem w Krakowie chcialbym zakupic jakis rower do 1000zl... Oczywiscie wolalbym zeby to byl rower nowy , najlepiej mtb bo na typowa szosowke z pewnoscia zabraknie $... Oczywiscie mtb musi byc z blokowanym amortyzatorem gdyz jak wiadomo jazda po asfalcie jest wtedy wygodniejsza... Czy daloby rade wsadzic do takowego ciensze opony? Dodam ze z czasem zaczne tez jezdzic w dluzsze dystanse (po 50km dziennie)... Co doradzacie ? Jesli juz to wolalbym azeby rower dalo sie kupic na allegro lub tez w jakims sklepie na terenie Kielc lub Krakowa Pozdrawiam
HkwadratC Napisano 9 Września 2009 Napisano 9 Września 2009 MTB do jazdy po mieście? Czy źle rozumiem, jak chcesz cieńsze opony kup crosówke ma coś pomiedzy szosówką a MTB opony, dla studenta wystarczy coby na uczelnie dojechac
mike73 Napisano 9 Września 2009 Napisano 9 Września 2009 ..i tak oto powstal nowy rodzaj roweru: miejskie MTB dla studenta. w skrocie MMTBDS
Blue Napisano 9 Września 2009 Napisano 9 Września 2009 chudy podskocz do secesji albo rowmixu, powiedz ile masz kasy, przejedź się czymś co ci zaproponują potem ew jak sie z nimi nie będziesz mógł dogadać co do ceny to jeszcze sprawdz na necie ;]. Za tą kase nie dostaniesz nic z blokowanym amortyzatorem, raczej dostaniesz atrape samego amortyzatora . Za tą kase mozesz kupić krossa level a2 albo cos podobnego z unibike[unibike chyba maja w secesji, nie wiem gdzie maja krossy].
kello Napisano 10 Września 2009 Napisano 10 Września 2009 Za 1000zl to ja bym zlozyl sobie cos ze sztywnym cr-mo widelcem na po czesci uzywanych a po czesci nowych czesciach. I cieszyl sie z tego, ze rower w pelni spelnia moje oczekiwania. Kupujesz rame accenta 350zl, widelec 50. To juz 400, do tego kola za 120, opony slicki za 60. To juz 580. Do tego naped: Manetki 40, przerzutki 80, kaseta 50, lancuch 30, korba z suportem 100, 880 wyszlo juz Do tego siodelko 20, sztyca 30, mostek 30, pedaly 20, kierownica 20, chwyty 10, stery 20 i za mniej niz 1000 masz rower w ktorym wazne czesci sa dobre Jak nie umiesz poskladac, to na pewno u siebie w miescie masz jakis dobry serwis , ktory sklada rowery. Np w Gdansku gdzie mieszkam jest Do Studzienki, gdzie powiesz co chcesz miec i ile na to masz kasy i co jest dla ciebie wazne to koles ci posklada i rabat na czesci da. Kupujac rower ze sklepu za 1000zl bedziesz musial i tak cos zmienic, np amor na sztywniaka czy opony na slicki.
Huhu Napisano 10 Września 2009 Napisano 10 Września 2009 Witam. Potrzebuje pomocy. Jako iz samochodu nie mam a jestem studentem w Krakowie chcialbym zakupic jakis rower do 1000zl... Oczywiscie wolalbym zeby to byl rower nowy , najlepiej mtb bo na typowa szosowke z pewnoscia zabraknie $... Oczywiscie mtb musi byc z blokowanym amortyzatorem gdyz jak wiadomo jazda po asfalcie jest wtedy wygodniejsza... Czy daloby rade wsadzic do takowego ciensze opony? Dodam ze z czasem zaczne tez jezdzic w dluzsze dystanse (po 50km dziennie)... Co doradzacie ? Jesli juz to wolalbym azeby rower dalo sie kupic na allegro lub tez w jakims sklepie na terenie Kielc lub Krakowa Pozdrawiam Do jazdy po mieście to stara Ukraina od kogoś z piwnicy za flaszkę + serwis za 50zł coby napęd i śmigasz. Przynajmniej nikt ci tego nie buchnie od razu, nie będzie się psuło, a jak już coś się stanie to szkoda żadna. Dozbieraj jeszcze 500zł i wtedy kupisz rower MTB z działającym amortyzatorem na wycieczki w teren.
Artro Napisano 10 Września 2009 Napisano 10 Września 2009 A moze jakies ostre kolo? Wedlug mnie szkoda kupowac jakis lepszy rower typu Kross A2, bo z tego co wiem w Krakowie kradna na potege Mam ten sam dylemat, poniewaz zaczyna mi sie niedlugo rok akademicki i chetnie bym sobie jezdzil rowerem poki pogoda dopisze, poniewaz autobusem to mozna co najwyzej stac w korku, a wiem ze jakbym jezdzil moim obecnym Krosiwem to dlugo bym sie nim juz nie cieszyl. Dlatego wpadlem na pomysl kupienia ew. skonstruowania sobie ostrego
creative1989 Napisano 10 Września 2009 Napisano 10 Września 2009 A moze jakies ostre kolo? Ja bym był bardziej za singlespeedem. Za 1000zł to możesz mieć na wypasie SS Jak ci nie przypasi jeden blat, to zawsze można wykminić dwie zębatki na przodzie, ostatecznie małą kasetę z tyłu, ale jakby nie patrzeć najlepiej SS.
gdy Napisano 13 Września 2009 Napisano 13 Września 2009 a ja proponuje cos takiego http://www.dahon.pl/index.php?cat=modele_opis&bike=eco troche powyzej budzetu ale mozna znaleźć podobne rozwiazania u konkurencji na allegro . po złozeniu bedzie zajmował mao miejsca w małym, studenckim mieszkanku/akademiku czuwaj !
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.