Skocz do zawartości

[rower] jaki miejski do 1000zl dla studenta?

chudczans

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Potrzebuje pomocy.

Jako iz samochodu nie mam a jestem studentem w Krakowie chcialbym zakupic jakis rower do 1000zl...

Oczywiscie wolalbym zeby to byl rower nowy , najlepiej mtb bo na typowa szosowke z pewnoscia zabraknie $...

Oczywiscie mtb musi byc z blokowanym amortyzatorem gdyz jak wiadomo jazda po asfalcie jest wtedy wygodniejsza...

Czy daloby rade wsadzic do takowego ciensze opony?

Dodam ze z czasem zaczne tez jezdzic w dluzsze dystanse (po 50km dziennie)...

Co doradzacie ? Jesli juz to wolalbym azeby rower dalo sie kupic na allegro lub tez w jakims sklepie na terenie Kielc lub Krakowa ;)

Pozdrawiam

Napisano

MTB do jazdy po mieście? Czy źle rozumiem, jak chcesz cieńsze opony kup crosówke ma coś pomiedzy szosówką a MTB opony, dla studenta wystarczy coby na uczelnie dojechac :)

Napisano

chudy podskocz do secesji albo rowmixu, powiedz ile masz kasy, przejedź się czymś co ci zaproponują potem ew jak sie z nimi nie będziesz mógł dogadać co do ceny to jeszcze sprawdz na necie ;].

Za tą kase nie dostaniesz nic z blokowanym amortyzatorem, raczej dostaniesz atrape samego amortyzatora :). Za tą kase mozesz kupić krossa level a2 albo cos podobnego z unibike[unibike chyba maja w secesji, nie wiem gdzie maja krossy].

Napisano

Za 1000zl to ja bym zlozyl sobie cos ze sztywnym cr-mo widelcem na po czesci uzywanych a po czesci nowych czesciach. I cieszyl sie z tego, ze rower w pelni spelnia moje oczekiwania. Kupujesz rame accenta 350zl, widelec 50. To juz 400, do tego kola za 120, opony slicki za 60. To juz 580. Do tego naped: Manetki 40, przerzutki 80, kaseta 50, lancuch 30, korba z suportem 100, 880 wyszlo juz :) Do tego siodelko 20, sztyca 30, mostek 30, pedaly 20, kierownica 20, chwyty 10, stery 20 i za mniej niz 1000 masz rower w ktorym wazne czesci sa dobre :) Jak nie umiesz poskladac, to na pewno u siebie w miescie masz jakis dobry serwis , ktory sklada rowery. Np w Gdansku gdzie mieszkam jest Do Studzienki, gdzie powiesz co chcesz miec i ile na to masz kasy i co jest dla ciebie wazne to koles ci posklada i rabat na czesci da. Kupujac rower ze sklepu za 1000zl bedziesz musial i tak cos zmienic, np amor na sztywniaka czy opony na slicki.

Napisano

Witam.

Potrzebuje pomocy.

Jako iz samochodu nie mam a jestem studentem w Krakowie chcialbym zakupic jakis rower do 1000zl...

Oczywiscie wolalbym zeby to byl rower nowy , najlepiej mtb bo na typowa szosowke z pewnoscia zabraknie $...

Oczywiscie mtb musi byc z blokowanym amortyzatorem gdyz jak wiadomo jazda po asfalcie jest wtedy wygodniejsza...

Czy daloby rade wsadzic do takowego ciensze opony?

Dodam ze z czasem zaczne tez jezdzic w dluzsze dystanse (po 50km dziennie)...

Co doradzacie ? Jesli juz to wolalbym azeby rower dalo sie kupic na allegro lub tez w jakims sklepie na terenie Kielc lub Krakowa :)

Pozdrawiam

Do jazdy po mieście to stara Ukraina od kogoś z piwnicy za flaszkę + serwis za 50zł coby napęd i śmigasz. Przynajmniej nikt ci tego nie buchnie od razu, nie będzie się psuło, a jak już coś się stanie to szkoda żadna.

Dozbieraj jeszcze 500zł i wtedy kupisz rower MTB z działającym amortyzatorem na wycieczki w teren.

Napisano

A moze jakies ostre kolo?

Wedlug mnie szkoda kupowac jakis lepszy rower typu Kross A2, bo z tego co wiem w Krakowie kradna na potege :thanks:

Mam ten sam dylemat, poniewaz zaczyna mi sie niedlugo rok akademicki i chetnie bym sobie jezdzil rowerem poki pogoda dopisze, poniewaz autobusem to mozna co najwyzej stac w korku, a wiem ze jakbym jezdzil moim obecnym Krosiwem to dlugo bym sie nim juz nie cieszyl.

Dlatego wpadlem na pomysl kupienia ew. skonstruowania sobie ostrego :)

Napisano

A moze jakies ostre kolo?

Ja bym był bardziej za singlespeedem. Za 1000zł to możesz mieć na wypasie SS :)

Jak ci nie przypasi jeden blat, to zawsze można wykminić dwie zębatki na przodzie, ostatecznie małą kasetę z tyłu, ale jakby nie patrzeć najlepiej SS.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...