Skocz do zawartości

[amortyzator] Spinner Alfanso RC

dervan

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Właśnie rozwarzam zakup amorka do mojej nowej ramy ;P Jako że jeżdżę właśnie w enduro, potrzebna by była jakaś normalna waga, tak więc szukam jakichś substytutów ;) Znalazłem informację, że rzekomo waży 2150, co na 130mm i lagi 32 mm jest niezłym wynikiem. Natomiast informacji o nim w internecie nie ma w ogóle. Czytałem kiedyś gdiześ, w temacie o Spinner Eagle, że marka jest dobra - ale tylko w wyższych modelach. Jak to wygląda z tym konkretnie modelem?

Przy okazji: ktoś ma jakieś informacje jeszcze co do wspomnianego też Spinner Eagle? Bo ta blokada w manetce kusi trochę, acz, nie tak mocno by sh*t kupić :)

Napisano

Ja mam Spinnera Eagle, blokada jest ok. Praca amortyzatora teraz jest o wiele lepsze niż na początku a może się przyzwyczaiłem, fakt faktem brunox deo mu nie zaszkodził. Co do regulacji naprężenia wstępnego to czasami czuć różnicę czasami nie, chyba coś się w niej popsuło i żyje sobie własnym życiem. Ogólnie jest to coś pokroju XCR tanio acz porządnie ale bez rewelacji. Do enduro jednak bym go nie polecił ;) , jest zbyt wiotki jak dla mnie (82 kg) i wydaje mi się, iż jest za "szczupły", choć go nie mierzyłem. pozdro

ps. fajnie być użytkownikiem niszowego sprzętu :D

Napisano

Lepiej kupić używaną Torę, 318 lub 302. Możesz wybierać między sprężyną z regulacją skoku 85-130 i powietrzem z wew. regulacją skaku 85/100/130.

Napisano

No taa, a zmieszczę się z tym w max 500 zł?

no dobra, pozbieram trochę dłużej, to za 600 zł da się ją już wyczaić. Ale jaka wersja będzie lepsza? Bardziej niż na wadze zależy mi na wytrzymałości, to musi być jakiś kompromis, bo i 3kg kloc do downhillu mnie nie usatysfakcjonuje ;P W końcu nie stronię od hop, a Tora to ponoć XC...

Napisano

Sory, ale coś do mnie nie dociera.. jeździsz coś a'la enduro, a teraz wspominasz o hopach? Ja rozumiem, że czasami na trasie zdarzą się uskoki, czy jakieś naturalne hopki. Natomiast jeśli pisząc, że nie stronisz od hop (takich robionych tylko po to by skakać, a nie hopa w pojęciu naturalnej przeszkody na szlaku) to wybacz, ale nie jeździsz enduro (ewentualnie jeździsz, ale dodatkowo czasami szalejesz po hopach). I tutaj ani Tora, ani Spinner długo nie pożyją raczej, choć Tora to mocny amorek. Ile ważysz?

Napisano

Ważę 60kg, a hopy, w pojęciu takim, jak np. dualowe, nie dirtowe ;). Zastanawiam się jednak nad czymś jeszcze bardziej w stronę 4X, i chyba to będzie bardziej prawidłowy wybór, acz już sam się gubię ;P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...