Skocz do zawartości

[rama] Jaka rama do lekkego dh/dirt do 450 zł?

aris348

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Jaką rame polecacie do lekkiego dirtu/downhillu ???

Mam na wydanie około 400-450zl. Da się 'coś' za tyle kupić ???

Z góry dzięki za odpowiedzi xD

Napisano

Musisz sie zdecydowac co bardziej preferujesz :)Bo do dirty to 14" max a do dh 16" jest dobra. Ja proponowalbym wlasnie 14" z dartmoora two6player albo creeper, prodigi johny bravo, i jeszcze zostaje octane void, ale to 13" ;)

Napisano

street fighter moze byc, dragstar i cocaine sa mniej wytrzymale od dartmoor, ale sa tez troche tansze. Jak nie musisz to nie oszczedzaj na ramie lepiej kupic tanszy amor i pozniej zmienic rame raz a porzadnie :thumbsup:

Napisano

o tak ;) Rama praktycznie pancerna :thumbsup: Bardzo dobrze sprawuje sie jako sztywniak w lzejszym dh i wytrzyma wiekszego amora od poprzednio wymienionych jezeli bylbys bardziej za dh jednak <_< Lepszy wybor od dartmoor'a i LF

Napisano

Zdecydowałem że DunCon jest dla mnie za drogi..

I teraz waham się nad Dartmoorem Creeperem a Street Fighterem. xD

Która z nich według was jest lepsza ???

Napisano

Do DH i dirtu na pewno Street Fighter, jak już co. Creeper jest lżejszy, ale też mniej pancerny, do ostrego XC/4X itp ;P

Przynajmniej takie info wszędzie znalazłem (sam się nad nią zastanawiam do 4X/Enduro), nie wiem czemu kolega C00BA polecił ją do DH :)

Napisano

Nie ja creeper'a glownie do dirtu polecam ale lekki fr tez wytrzyma :thumbsup: ogolnie ciezko polaczyc te dwie dycypliny. Ja bym wybral creeper'a ze wzgledu na wage i kwesie wizualne. Ale ja stawiam glownie dirt/street

Napisano

No ale lekki, owszem, ale nie wiem czy bym go wziął do dirtu, bo ponoć jest mało usztywniony bocznie, więc przy robieniu trików coś może nie pójść tak jak powinno. Tak jak mówiłem, Ostre XC, 4X, Enduro, od biedy lekki FR, ale nie dirt. Przynajmniej tyle ja się dowiedziałem z recenzji.

Jakby co: tu źrudło:

http://www.remekoleszkiewicz.pl/?test-ram-dartmoor,37

Wygląda na troszkę stronnicze, jednak raczej wiarygodne ;P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...