aris348 Napisano 7 Września 2009 Napisano 7 Września 2009 Witam Jaką rame polecacie do lekkiego dirtu/downhillu ??? Mam na wydanie około 400-450zl. Da się 'coś' za tyle kupić ??? Z góry dzięki za odpowiedzi xD
C00BA Napisano 7 Września 2009 Napisano 7 Września 2009 Musisz sie zdecydowac co bardziej preferujesz :)Bo do dirty to 14" max a do dh 16" jest dobra. Ja proponowalbym wlasnie 14" z dartmoora two6player albo creeper, prodigi johny bravo, i jeszcze zostaje octane void, ale to 13"
aris348 Napisano 8 Września 2009 Autor Napisano 8 Września 2009 A dragstar dirt parade albo Dartmoor Street Fighter ??? Mogą być ??
C00BA Napisano 8 Września 2009 Napisano 8 Września 2009 street fighter moze byc, dragstar i cocaine sa mniej wytrzymale od dartmoor, ale sa tez troche tansze. Jak nie musisz to nie oszczedzaj na ramie lepiej kupic tanszy amor i pozniej zmienic rame raz a porzadnie
aris348 Napisano 8 Września 2009 Autor Napisano 8 Września 2009 Znalazłem też DunCona Pitbulla.. Jest droższy Czy warto dopłacić i go kupić ???
C00BA Napisano 8 Września 2009 Napisano 8 Września 2009 o tak Rama praktycznie pancerna Bardzo dobrze sprawuje sie jako sztywniak w lzejszym dh i wytrzyma wiekszego amora od poprzednio wymienionych jezeli bylbys bardziej za dh jednak Lepszy wybor od dartmoor'a i LF
aris348 Napisano 9 Września 2009 Autor Napisano 9 Września 2009 Zdecydowałem że DunCon jest dla mnie za drogi.. I teraz waham się nad Dartmoorem Creeperem a Street Fighterem. xD Która z nich według was jest lepsza ???
dervan Napisano 9 Września 2009 Napisano 9 Września 2009 Do DH i dirtu na pewno Street Fighter, jak już co. Creeper jest lżejszy, ale też mniej pancerny, do ostrego XC/4X itp ;P Przynajmniej takie info wszędzie znalazłem (sam się nad nią zastanawiam do 4X/Enduro), nie wiem czemu kolega C00BA polecił ją do DH
dervan Napisano 9 Września 2009 Napisano 9 Września 2009 W DH to sobie nie pojeździ na ramie 13,5" chyba ;P
C00BA Napisano 9 Września 2009 Napisano 9 Września 2009 Nie ja creeper'a glownie do dirtu polecam ale lekki fr tez wytrzyma ogolnie ciezko polaczyc te dwie dycypliny. Ja bym wybral creeper'a ze wzgledu na wage i kwesie wizualne. Ale ja stawiam glownie dirt/street
dervan Napisano 9 Września 2009 Napisano 9 Września 2009 No ale lekki, owszem, ale nie wiem czy bym go wziął do dirtu, bo ponoć jest mało usztywniony bocznie, więc przy robieniu trików coś może nie pójść tak jak powinno. Tak jak mówiłem, Ostre XC, 4X, Enduro, od biedy lekki FR, ale nie dirt. Przynajmniej tyle ja się dowiedziałem z recenzji. Jakby co: tu źrudło: http://www.remekoleszkiewicz.pl/?test-ram-dartmoor,37 Wygląda na troszkę stronnicze, jednak raczej wiarygodne ;P
aris348 Napisano 10 Września 2009 Autor Napisano 10 Września 2009 Ok dzięki za wszystkie odp. Zdecydowałem się na street fightera ;]
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.