1415chris Napisano 28 Września 2009 Udostępnij Napisano 28 Września 2009 (edytowane) Gdyby to nie byl dzial mania lekkosci to bym powiedzial ze super, bo faktycznie kolorystycznie bardzo ladnie zgrany ale .....ta waga, troche przyciezkawy. Z twoja waga nie ma obawy, mozna spoooro zrzucic (z roweru) Edytowane 28 Września 2009 przez 1415chris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlodyasg Napisano 28 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Po zimie pomyślę nad przepleceniem kół z fabrycznych szprych competition na revo bo wydaje mi się, że one tu trochę ciążą... + elementy, które wymieniłem wcześniej i powinno być lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacpi1 Napisano 30 Września 2009 Udostępnij Napisano 30 Września 2009 a można wiedzieć jak Ci wyszło to cenowo? Bo rowerek super. Sam zastanawiam się nad kupnem treka 8000 i uprgadowaniem go. P.S. Czy wiecie ile waży TREK 8000? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlodyasg Napisano 30 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 30 Września 2009 (edytowane) Masz na PW, ogólnie rower złożony bardzo promocyjnie. A co do treka 8000 to pewnie waży około 11,5kg. Rowerek już po pierwszej jeździe... . Podjazdy łyka aż miło, a sid jest jeszcze do wyregulowania. Ogólnie bardzo fajnie się jeździ ale niestety jeszcze nie przeszedł prawdziwego górskiego testu do jakiego został stworzony. Edytowane 30 Września 2009 przez mlodyasg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlodyasg Napisano 21 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Mój rowerek nadal nie jest w rankingu? Ja wiem, że ciężki ale są cięższe Komplet bardziej szczegółowych zdjęć: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zidentyfikowany Napisano 22 Października 2009 Udostępnij Napisano 22 Października 2009 mmmmm, jak dla mnie najładniejszy rower na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlodyasg Napisano 22 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Też mi się podoba ale dopiero jak na wadze z przodu stanie 9tka będę w 100% usatysfakcjonowany. Mój ulubiony bajk na tym forum to LOOK Orzecha - perfekcyjna waga i do tego powalający wygląd. Na przyszły sezon pomyślę nad wersją LB z jakimiś lekkimi oponkami typu FF od schwalbe z dętkami flyweight to można nawet dojdzie do 9,5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 22 Października 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Mój rowerek nadal nie jest w rankingu? Ja wiem, że ciężki ale są cięższe Dziś będę robić update i dodam go Miałem mały poślizg Bardzo fajna maszyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 22 Października 2009 Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Wiemy, wiemy, jest ladny... ale kloc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manta980 Napisano 22 Października 2009 Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Witam!! Ładny rowerek tylko mi sie zbytnio biale rogi nie pasuja czarne by pasowaly i biale chwyty Ale ogolnie super Piekna rama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gothic Napisano 22 Października 2009 Udostępnij Napisano 22 Października 2009 (edytowane) Piękny sprzęt. Gratuluję! Edytowane 22 Października 2009 przez Gothic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlodyasg Napisano 22 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Mam gdzieś accenty airplane czarne więc mogę spróbować ale wg. mnie ładniej jest tak jak jest. Strasznie mi się podoba biała sztyca i jak gdzieś znajdę w sklepie to sobie przymierzę jak to będzie wyglądało (spodobała mi się biała sztyca zintegrowana z ramą w scottach) Fachowców od odchudzania proszę o propozycje zmian z konkretnymi sprawdzonymi elementami, bo mam straszny mętlik - za dużo tego jest na rynku. Pomału myślę o zamianie hebli na XTR ale z drugiej strony avid kusi nowymi białymi elixirami CR a formula R1 bardzo lekką masą i niską (w stosunku do wagi) ceną. Do wymiany pewnie pójdzie jeszcze siodło (plan 125g SLR) a mój toupe pójdzie pod młotek, ale najpierw muszę się przejechać na takim SLR bo nie jestem przekonany czy mój tyłek je polubi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 22 Października 2009 Udostępnij Napisano 22 Października 2009 R1 biale beda nieco cizsze niz niemalowane ale z karbonowymi klamkami 9g do odzyskania, do tego biale tarcze scrub, do wyminy pozostana przewody... na biale oczywiscie. Biale siodlo speedneedle marathon 97g Jezeli bialy na calego to jeszcze piasty, szprychy, obrecze i o czywiscie opony w sam raz na zime Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlodyasg Napisano 23 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 23 Października 2009 (edytowane) Bez przesady... Poza tym R1 chyba nie ma w białym kolorze. Koła zostają czarne z czarnymi szprychami i czarnymi oponami. Tarcze scrub'a - fajne, ale nie wydam tyle na tarcze... Największą zagwozdkę mam z pedałami, kompletnie nie wiem na co się zdecydować, a to pierwszy element do wymiany. Edytowane 23 Października 2009 przez mlodyasg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 23 Października 2009 Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Niestedy OEM-owe, przy odrobinie szczescia moze do dostania na ebayu. Pedaly - tu musisz juz sam zdecydowac bo w tym temacie powiedziano juz chyba wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlodyasg Napisano 7 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Nieubłaganie zbliża się sezon więc czas na lekkie zmiany i w związku z tym chciałbym się poradzić o kilka rzeczy - mianowicie planuję wymienić kilka śrubek, prawdopodobnie będzie to pro-bolt i LBS tylko zastanawiam się jaki kolor wybrać... (?) Do mostka pewnie zwykły kolor tytanu, do zacisków hamulca czarny (LBS?) lub też w naturalnym kolorze (probolt). Tylko teraz jaki kolor wybrać dla śrubek alu do przerzutek, manetek itp.? Zmieniam także przerzutkę przednią, gdyż doszedłem do wniosku, że może mi się kiedyś przydać drugi bidon. Więc będzie XTR 970 a może inne propozycje? Siodło okazało się zbyt szerokie, jest niesamowicie wygodne i do tego lekkie ale przy XC może jednak sprawiać problemy. Na miejsca toupa przyjdzie sprawdzony SLR TT. Co do pedałów, podjąłem decyzję i będę dalej używał shimano, pojeździłem ostatnio z 540 ale ostatecznie będą XTR 970 i może w przyszłości tytanowe ośki vincere. Do zmiany pójdą jeszcze tarcze. Ashima 160/160 - czarne czy zwykłe? Hamulce mimo iż ciężkie, pasują mi idealnie. XTR nie zbiera tak pochlebnych opinii, a ja lubię tą lekko gumowatą klamkę więc avid na razie odpada. Jeśli się zdecyduje to w przyszłości kupię R1. Pewnie wpadną też jakieś nowe materiały eksploatacyjne dętki xx light, opony (NN/RK) itp. Mam zamiar wszystko załatwić do połowy marca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 7 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Pamietaj ze tytanowe sruby mozesz sam anodowac w domowym zaciszu z pomoca Coca-Coli i baterii Temat przewinal sie pare dni temu na forum. PS. Przypomnij mi przed koncem licytacji XTR'a, na razie moj ale moge zapomniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlodyasg Napisano 8 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Szczerze mówiąc samemu jakoś średnio mi się chce bawić w takie rzeczy jak anodowanie, no ale jak znajdę trochę czasu (najwcześniej koło sierpnia) to może się pobawię. Dobra a teraz jaki kolor śrubek wybrać? Czerwone? Na ramie jest kilka akcentów czerwonych. Czy olać wizualkę i wsadzić wszędzie czerń? P.S. jeśli tylko będę w domu pod koniec licytacji to dam znać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 8 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 A może coś na kształt arlekina i zupełny mix kolorów ? Pamiętaj kolor tytanu jest strasznie wyblakły. Alu Pro Bolt w kolorze złotym też jest strasznie wyblakły . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 8 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Ja bym widzial caly czarny zestaw srubek na kierownicy: czarne lbs do mostka, czarna do top cupa i rogow i mocowania manetek i klamek. Do przerzutek kozacko wygladalyby biale. Rower ma bardzo ladna harmonie czerni i bieli i lamanie jej zlotem lub czerwienia jak dla mnie nie jest dobrym pomyslem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlodyasg Napisano 8 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Złoty kolor w ogóle odpada, nie mam nic złotego więc nie będę robił choinki :/ Białe alu do przerzutek to genialny pomysł, z tym, że nigdzie nie spotkałem się z białymi śrubami. Zawsze można polakierować (kilka miligramów nie zaszkodzi ) Do manetek i top capa proponujecie alu czy tytan? Przewód hamulca przedniego skrócony o 17cm. Chce zamówić mini i-linka czarnego, ale nie lubię zamawiać z zagranicy dlatego tak się z tym ociągam. Do końca marca powinien być. Tarcze ashimy też chyba jednak wezmę czarne. Jak wszystko przyjdzie to poważę i dopiszę do rozpiski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 8 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 mlody kto ma miec mini i-linka w PL kolo marca i czy tylko czarne czy kolor takze (niebieskie prefered)? Velo ma miec dopiero pod koniec lata z tego co sie dowiedzialem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlodyasg Napisano 8 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Znajomy z US & A często wysyła paczki do polski więc poproszę go o zamówienie z ebaja zestawu mini i-linka dla mnie. Jak kasa pozwoli to zamówię kilka zestawów na handel. Chyba, że ktoś podejmie się jakiegoś grupowego zamówienia to mogę się dołączyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 8 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 (edytowane) Bylaby jakas szansa na niebieski komplet? Acz niekoniecznie oczekuje odp. na teraz bo wiem jak to jest z tym towarem. Edytowane 8 Lutego 2010 przez Sorcerer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlodyasg Napisano 8 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Po niecałe 70 baksów ma jakiś typ z texasu. Nawet z przesyłką i tak pewnie będzie taniej niż u nas więc jak bym zamawiał to Ci napiszę. A tak wracając do tematu śrub to chyba wcale nie będzie takie łatwe, nawet przy czarnym kolorze... Do rogów przydałyby się z płaskim łebkiem, co by nie drażniły dłoni i tu zaczynają się problemy bo nigdzie takich nie ma, a zamawianie po dwie śrubki z różnych źródeł mnie nie bawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi