Mod Team Pixon Napisano 6 Września 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Września 2009 Jestem laikiem jeżeli chodzi o hamulce tarczowe. Nigdy się tym nie interesowałem stąd mój poziom wiedzy na ten temat równa się 0. Pytanie jest takie: Czy będzie to dobrze chodziło jeżeli połączę hamulce Avid Juicy 7 z tarczą XTR na CL. Zależy mi na CL ponieważ chce kupić właśnie taką piastę. Oczywiście tarcza w Avidzie to 160mm i również taką bym montował XTR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 6 Września 2009 Udostępnij Napisano 6 Września 2009 Był już taki temat Wypustki klocków będą obcierały o pająk tarczy. Możesz je obciąć albo kupić inną tarczę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 6 Września 2009 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 6 Września 2009 To samo będzie się tyczyć: XT i SLX ?Spokojnie Schwefel jak się wszystkiego dowiem to posprzątam po sobie BTW. nie wiem gdzie jest ten temat o tym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 6 Września 2009 Udostępnij Napisano 6 Września 2009 XT i SLX mają mniejszy pająk więc podejrzewam, że nie ale za to lubią się luzować na nitowaniu Pewnie są już jakieś poprawione wersje ale bądź tu mądry i rozpoznaj je. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 8 Września 2009 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 8 Września 2009 W takim razie czy ktoś jest w stanie polecić tarcze pod Centerlock, którą będę mógł zamontować do hamulca przedniego Avid Juicy 7. Szukam tarczy 160mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 8 Września 2009 Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Bierz XTR, wystarczy obciąć owe wypustki klocków (a właściwie klocka bo tyczy się to tylko jednej strony) co nie wpływa ani na funkcjonalność (no dobra, trochę trudniej wyciąga się klocki) ani na wygląd ani na Bóg wie co jeszcze Sam tak zrobiłem, problemów brak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 8 Września 2009 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Czekam jeszcze na inne propozycje, jak nie to zrobię tak jak podpowiedział miskov Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 8 Września 2009 Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Kup piastę pod 6 śrub i daj sobie spokój z CL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.