wojtekkrakow Napisano 6 Września 2009 Napisano 6 Września 2009 Witam. Pojawiła się już mapa na stronie organizatora Powerade MTB Maraton ISTEBNA : http://www.mtbmarath...tion=09&id=info Ze strony maratonu: Data: sobota, 19.09.2009 r. Start: 10:00 / 11:00 / 11:00 Dystans: 68 km / 50 km / 22 km Przewyższenia: ok. 2400 m / 1700 m / 750 m Najwyższy punkt: Kiczory 989 m n.p.m. Zapraszam wszystkich na zakończenie sezonu, ja robię co mogę żeby być, a dla nie zdecydowanych znalazłem kilka ujęć video z okolic Istebnej, rzekomo miejsca kultowych tras MTB Ponieważ ciągle korzystam z uroków okolic, jest szansa że zrobię skrócony objazd trasy MEGA, i porobię zdjęcia, ale nie obiecuję, wszystko zależy od pracy. Pozdrawiam
@lek Napisano 7 Września 2009 Napisano 7 Września 2009 Ja chyba się pojawię Mam bliżej niż do Karpacza, który odbywa się w tym samym dniu Dystans Giga
.PaVLo. Napisano 10 Września 2009 Napisano 10 Września 2009 ja tez będę, spróbuje Giga, w sumie już podobne dystanse jeździłem i powinienem ukończyć
siwyex Napisano 10 Września 2009 Napisano 10 Września 2009 Miałem jechać ale 20'go jest szosa do zaliczenia i po Istebnej może nie być na nią siły:)
Rychlapl Napisano 10 Września 2009 Napisano 10 Września 2009 Zastanawiam się między Karpaczem a Istebną. Chyba jednak Powerade wygra, bo ciekawsze te maratony mają Ze względu na zdrowie prawdopodobnie mini, może się uda mega:)
Klosiu Napisano 11 Września 2009 Napisano 11 Września 2009 Jezeli chodzi o ciekawosc to na pewno Powerade wygra, tam trasy sa czasem nawet ZBYT ciekawe Na forum Powerde MTBM niedawno dali foty takiego ciekawszego odcinka Tez bede, giga jak zawsze.
Rychlapl Napisano 11 Września 2009 Napisano 11 Września 2009 Jezeli chodzi o ciekawosc to na pewno Powerade wygra, tam trasy sa czasem nawet ZBYT ciekawe Na forum Powerde MTBM niedawno dali foty takiego ciekawszego odcinka Tez bede, giga jak zawsze. To miałem "przyjemność" zjeżdżać 2 lata temu. Ostatni zjazd zaraz przed metą. Bez żartów.
wojtekkrakow Napisano 11 Września 2009 Autor Napisano 11 Września 2009 Co Wy tacy poważni. Takie są Beskidy, tutaj jest ciężko, ale przecież o to chodzi.
madek Napisano 11 Września 2009 Napisano 11 Września 2009 Przygoda przede wszystkim! Ja bym sie nie zastanawial czy wybrac Eska czy Powerade jesli mialbym mozliwosc tu i tu, w tym drugim satysfakcja z przejechania jest nieporównywalnie większa. Chyba że komuś zależy tylko na miejscu to u Grabka bedzie "łatwiej" w kwestii trasy. Niestety w moim przypadku odleglosc robi swoje i jade Karpacz.
wojtekkrakow Napisano 16 Września 2009 Autor Napisano 16 Września 2009 Do tej pory nie pada, jest całkiem ciepło a na weekend zapowiadają pełne słońce (na południu możliwe 20-25 'C) więc zapowiada się bardzo dobre zakończenie sezonu
wojtekkrakow Napisano 20 Września 2009 Autor Napisano 20 Września 2009 I po maratonie Rewelacyjna trasa. Pure MTB . Widoki, pogoda, idealne. Bardzo strome i potwornie długie podjazdy ale przejezdne, świetne wolne techniczne zjazdy po kamieniach i korzeniach i bardzo szybkie szutrowe zjazdy (mój max 65km/h) . Adrenalina do samego końca. Moje miejsce 96 M2 a mogło być w okolicach 80 albo lepiej bo zgubiłem trasę i straciłem 15-20min. No i na początku trafiłem na korek i nie mogłem cisnąć na wąskich zjazdach ale nie tylko ja . Dałem z siebie 110% także pod koniec już nie miałem siły trzymać kierownicy a po maratonie ledwie stałem na własnych nogach
Rychlapl Napisano 20 Września 2009 Napisano 20 Września 2009 Trasa maratonu naprawdę super. Jedna z najlepszych jakie jechałem do tej pory. Oczywiście na ostatnim zjeździe na korzeniach zrobiłem fikołka, ale to chyba większość tam tak kończyła Trochę doskwierał mi zgubiony bidon na początku, ale i tak było ok. 102 open, 51 M2 na Mega. Jak na 2000km zrobionych w tym sezonie to całkiem przyzwoity wynik według mnie. Jakieś zdjęcia ktoś ma?
LoveBeer Napisano 20 Września 2009 Napisano 20 Września 2009 pierwsze moje upadki na zawodach. i to 2 najpierw zakleszczylem sie kolem przednim o tyl poprzedzajacego mnie zawodnika, potem otb przed meta w lesie w jednej z kolein z blotem. zdazylem sie nawet wypiac i jakos tak koslawo polecialem w bloto bez roweru, ale ten musial w cos zarobic bo przednia przerzutka tak ciekawie sie na zewnatrz wygiela i nawet po kilku kopniakach nie bardzo chciala wrocic na miejscie. tak wiec czeka mnie wydatek co do trasy - super ! szkoda ze podjazdy - lacznie z tym najdluszym - konczyly sie wlasnie wtedy kiedy wszyscy opadali z sil i mozna bylo wyprzedzac ale z drugiej strony przy takich stromiznach moglby wtedy wyjsc maraton pieszy zjazdy cudo - moj max 67. widokowo tez pieknie, no i kilka fajnych atrakcji w typie trawersikow po tych wielkich kamieniach ah - zalozylem nowa opone na tyl continentala race kinga i sprawdzil sie rewelacyjnie. wogole fajna ta opona - wsedzie trzymala, nie latala na boki, w miare cicho sie toczyla po asfalcie np i bosko amortyzowala (2.2 robi swoje). rewelacja. ps: 65 open/15 m3
Kuku Napisano 20 Września 2009 Napisano 20 Września 2009 Trasa - coś pięknego po prostu, wymarzona pogoda na zakończenie sezonu, świetne oznakowanie, urozmaicony teren - zarówno baaardzo szybkie zjazdy [ np. ten po łące ], techniczne - zjazd do mety, może z Ochodzitej Miejsce: 101/OPEN, 9/M1, czyli jedno miejsce przed Tobą, Rychlapl Gratulacje dla Tomeksa za 2 miejsce w generalce Giga
skydancer Napisano 20 Września 2009 Napisano 20 Września 2009 To była moja pierwsza Istebna, ale teraz już wiem, że z pewnością tam wrócę w przyszłym roku. To jest definicja kolarstwa górskiego!!! Mój maks 63,5 km/h, miejsce 365 OPEN/129 M2, wliczając dwukrotne naprawianie zerwanego łancucha. Bez rewelacji, ale cieszy mnie to że dojechałem, bo były zjazdy gdzie wiedziałem, że wystarczy jeden błąd i koniec.
Klosiu Napisano 21 Września 2009 Napisano 21 Września 2009 Ja tam w ogole sie miejscem nie chwale, totalny ogon giga . Kurcze mnie pokonaly, juz po 20 km kazdu dluzszy podjazd to schodzenie z roweru i naginanie kilkadziesiat metrow z buta. Ale trasa piekna, zdecydowanie najlepsza z tych, na ktorych bylo mi dane jezdzic w tym roku. W zeszlym roku w Istebnej nic nie bylo widac przez deszcz i mgle i chyba mocno nie docenilem potencjalu tych gor . Ten szuter gora-dol grzbietami, z niesamowitymi widokami po obu stronach - az sie chcialo zatrzymac
tomeks Napisano 21 Września 2009 Napisano 21 Września 2009 Dzieki Kuku Trasa bardzo fajna, szczegolnia ta dodatkowa petla, ktora jechalo giga - cos pieknego Troche czasu stracilem na wyrywanie zakleszczonego lancucha, ale ogolnie bylo niezle Moj czas to 4h.40 min, 2msc M1 / 33 open.
nagast Napisano 22 Września 2009 Napisano 22 Września 2009 Trasa bajka, dzięki dobrej pogodzie można było się wyszaleć Zjazdy na tych słowackich halach miodzio Full poszedł jak przecinak W ogóle pierwszy taki maraton na którym większość dystansu pojechałem na otwartym zawieszeniu. (na fullu pierwszy rok jeżdżę) Ostatnia góra na giga, można się było tego spodziewać, masakra.. kamień na kamieniu dłonie miałem do wymiany. Trzeba poszukać lepszych rękawiczek lub chwytów. Giga m2 20m pozdrower!
MarcinKowalczyk Napisano 27 Września 2009 Napisano 27 Września 2009 Najfajniejsza trasa z tych, które jechałem w obecnym sezonie. Fragment przez Czechy był piękny, na zjeździe ze Stożka też można było się pobawić. Noga po kontuzji powoli wraca do sprawności, nie było najgorzej. Najlepiej też nie;p:) 24 open/1M1 giga
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.