Skocz do zawartości

[napęd] - denerwujące dzwięki

KRZYKU

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Podczas pedałowania z dużą siłą, a zwłaszcza na stojąco słychać bardzo denerwujący dzwięk, ale tylko padczas nacisku na lewy pedał. Nie mam pojęcia co mogło się stać, ponieważ poprzedniego dnia wszystko było w porządku.

Proszę o pomoc w zlokalizowaniu usterki i z góry dziękuję za odpowiedzi.

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.

• Mod Team

Weź klucz 15 i dokręć lewy pedał.

Jak by miał luz na pedale to by mu sie juz dawno wgint tam skonczył nawet jesli by to była stalowa korba wiem z autopsji.

Wez klucz 14 nasadowy albo imbusa 8mm (w zaleznosci czym masz korby skrecane) i dokrec lewe ramie korby ... prawe tez mozesz. do klucza dołacz rurke tak zeby miała chociaz 0.5m dlugosci. jak tym dokrecisz to nie powinno trzeszczec. tylko niczego nie urwij ;)

Rozbierz wszystko i posmaruj gwinty smarem stałym. Najlepsza jest pasta miedziowa. Rurki półmetrowe to sobie można używać do odkręcania zapieczonych połączeń, a nie dopieprzania wszystkiego tak żeby nie dało się ruszyć.

• Mod Team

Rozbierz wszystko i posmaruj gwinty smarem stałym. Najlepsza jest pasta miedziowa. Rurki półmetrowe to sobie można używać do odkręcania zapieczonych połączeń, a nie dopieprzania wszystkiego tak żeby nie dało się ruszyć.

NIe mowie zeby dopieprzyć :whistling: u mnie musiałem takim duzym mometem dokrecic zeby korba przestala skrzypiec. NIe neguje ze to gdzie indziej twki problem ale jak to korba to skrzypienie sie bedzie nasilac i wkoncu zniczy uchwyt korby czy to kwadrat czy wielowypust i ramie do wymiany.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...