KRZYKU Napisano 6 Września 2009 Udostępnij Napisano 6 Września 2009 Witam. Podczas pedałowania z dużą siłą, a zwłaszcza na stojąco słychać bardzo denerwujący dzwięk, ale tylko padczas nacisku na lewy pedał. Nie mam pojęcia co mogło się stać, ponieważ poprzedniego dnia wszystko było w porządku. Proszę o pomoc w zlokalizowaniu usterki i z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3aran Napisano 6 Września 2009 Udostępnij Napisano 6 Września 2009 masz spd?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRZYKU Napisano 6 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2009 Nie, tylko zwykłe platformy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arroyo Napisano 6 Września 2009 Udostępnij Napisano 6 Września 2009 Weź klucz 15 i dokręć lewy pedał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 6 Września 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Września 2009 Weź klucz 15 i dokręć lewy pedał. Jak by miał luz na pedale to by mu sie juz dawno wgint tam skonczył nawet jesli by to była stalowa korba wiem z autopsji. Wez klucz 14 nasadowy albo imbusa 8mm (w zaleznosci czym masz korby skrecane) i dokrec lewe ramie korby ... prawe tez mozesz. do klucza dołacz rurke tak zeby miała chociaz 0.5m dlugosci. jak tym dokrecisz to nie powinno trzeszczec. tylko niczego nie urwij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hudy Napisano 6 Września 2009 Udostępnij Napisano 6 Września 2009 Rozbierz wszystko i posmaruj gwinty smarem stałym. Najlepsza jest pasta miedziowa. Rurki półmetrowe to sobie można używać do odkręcania zapieczonych połączeń, a nie dopieprzania wszystkiego tak żeby nie dało się ruszyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 6 Września 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Września 2009 Rozbierz wszystko i posmaruj gwinty smarem stałym. Najlepsza jest pasta miedziowa. Rurki półmetrowe to sobie można używać do odkręcania zapieczonych połączeń, a nie dopieprzania wszystkiego tak żeby nie dało się ruszyć. NIe mowie zeby dopieprzyć u mnie musiałem takim duzym mometem dokrecic zeby korba przestala skrzypiec. NIe neguje ze to gdzie indziej twki problem ale jak to korba to skrzypienie sie bedzie nasilac i wkoncu zniczy uchwyt korby czy to kwadrat czy wielowypust i ramie do wymiany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artro Napisano 6 Września 2009 Udostępnij Napisano 6 Września 2009 A te platformy to masz na lozyskach jakis? Moze pozycz sobie od kogos pedal, przykrec i zobacz czy to tu tkwi problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.