domnvito007 Napisano 6 Września 2009 Napisano 6 Września 2009 Witam. Od niecałego roku jestem posiadaczem felta na amorze Rock Shox Dart 2. Miesiąc temu zauważyłem, że farba w jednym miejscu zaczęła odpadać , a w innym zrobiły się "bąble" pod nią . I tu moje pytanie czy gwarancja uwzględnia takie przypadki?? FOTKI: http://picasaweb.google.com/Domnvito007/BIKE#5378367924791755570 http://picasaweb.google.com/Domnvito007/BIKE#5378367931260968786
goncik Napisano 6 Września 2009 Napisano 6 Września 2009 Powinieneś mieć napisane w gwarancji co możesz reklamować. Wygląda jakby to miejsce było ciągle na słońcu a był fatalny lakier Jeśli lakier tylko w tym miejscu odchodzi a zaraz obok bąble się robią. Ja bym reklamował. W najgorszym wypadku powiedzą Ci, że to nie podlega gwarancji i zapłacisz 150 zł za lakierownie. To tak samo z siebie zaczęło się dziać czy coś kombinowałeś z tym?
domnvito007 Napisano 6 Września 2009 Autor Napisano 6 Września 2009 Powinieneś mieć napisane w gwarancji co możesz reklamować. Wygląda jakby to miejsce było ciągle na słońcu a był fatalny lakier Jeśli lakier tylko w tym miejscu odchodzi a zaraz obok bąble się robią. Ja bym reklamował. W najgorszym wypadku powiedzą Ci, że to nie podlega gwarancji i zapłacisz 150 zł za lakierownie. To tak samo z siebie zaczęło się dziać czy coś kombinowałeś z tym? No właśnie w tym problem, że samo się zaczęło dziać. Na pewno nie od słońca, bo przez ostatnie 3 miesiące bardzo mało na nim jeździłem (sezon na szosę). Po każdym mocnym użyciu (dużo błota, wody itp.) zawsze porządnie czyściłem. Napisałem maila do harrfy zobaczymy co odpowiedzą.
domnvito007 Napisano 6 Września 2009 Autor Napisano 6 Września 2009 Tylko na podkowie odpada lakier? Tak, ale nie tylko na górze ale od spodu też się bąble porobiły.
Schwefel Napisano 6 Września 2009 Napisano 6 Września 2009 To niepokojące, bo oznacza że podkowa bardzo pracuje. Obejrzyj amora pod kątem mikro pęknięć. Nie skakałeś na tym amorze?
domnvito007 Napisano 6 Września 2009 Autor Napisano 6 Września 2009 To niepokojące, bo oznacza że podkowa bardzo pracuje. Obejrzyj amora pod kątem mikro pęknięć. Nie skakałeś na tym amorze? Nie i ogóle na nim mało jeździłem od października zeszłego roku może jakieś 4tys km (trenuję na szosie).
Schwefel Napisano 6 Września 2009 Napisano 6 Września 2009 No to złóż reklamację na bika tam gdzie kupowałeś. Do Harfy to szkoda tracić czas na maile bo i tak nie odpowiedzą. Tam trzeba zadzwonić.
domnvito007 Napisano 7 Września 2009 Autor Napisano 7 Września 2009 No to złóż reklamację na bika tam gdzie kupowałeś. Do Harfy to szkoda tracić czas na maile bo i tak nie odpowiedzą. Tam trzeba zadzwonić. Dzisiaj dokładnie go obejrzałem i myślę, że masz rację z tym, że podkowa mocno pracuje, bo zauważyłem, że bąble widać symetrycznie tzn. po jednej i po drugiej stronie podkowy.
Schwefel Napisano 7 Września 2009 Napisano 7 Września 2009 A ile ważysz, bo to może wpływać na sztywność amora?
domnvito007 Napisano 7 Września 2009 Autor Napisano 7 Września 2009 A ile ważysz, bo to może wpływać na sztywność amora? No właśnie waga raczej tu nie ma wpływu bo 64kg
Mod Team bogus Napisano 7 Września 2009 Mod Team Napisano 7 Września 2009 Waga niska więc to nie od tego. Tak przyglądam się tym zdjęciom i na tym drugim szczególnie wygląda jakby w ogóle przy podkowie było coś źle polakierowane. A ta taka kreska, taki jakby cień to może być początek pękania. Na wadę konstrukcyjną to wygląda.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.