Skocz do zawartości

[Amortyzator przedni] Odpadająca farba Dart 2

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Od niecałego roku jestem posiadaczem felta na amorze Rock Shox Dart 2. Miesiąc temu zauważyłem, że farba w jednym miejscu zaczęła odpadać :D , a w innym zrobiły się "bąble" pod nią ;) . I tu moje pytanie czy gwarancja uwzględnia takie przypadki??

FOTKI:

http://picasaweb.google.com/Domnvito007/BIKE#5378367924791755570

http://picasaweb.google.com/Domnvito007/BIKE#5378367931260968786

Napisano

Powinieneś mieć napisane w gwarancji co możesz reklamować.

Wygląda jakby to miejsce było ciągle na słońcu a był fatalny lakier

Jeśli lakier tylko w tym miejscu odchodzi a zaraz obok bąble się robią. Ja bym reklamował. W najgorszym wypadku powiedzą Ci, że to nie podlega gwarancji i zapłacisz 150 zł za lakierownie.

To tak samo z siebie zaczęło się dziać czy coś kombinowałeś z tym?

Napisano

Powinieneś mieć napisane w gwarancji co możesz reklamować.

Wygląda jakby to miejsce było ciągle na słońcu a był fatalny lakier

Jeśli lakier tylko w tym miejscu odchodzi a zaraz obok bąble się robią. Ja bym reklamował. W najgorszym wypadku powiedzą Ci, że to nie podlega gwarancji i zapłacisz 150 zł za lakierownie.

To tak samo z siebie zaczęło się dziać czy coś kombinowałeś z tym?

No właśnie w tym problem, że samo się zaczęło dziać. Na pewno nie od słońca, bo przez ostatnie 3 miesiące bardzo mało na nim jeździłem (sezon na szosę). Po każdym mocnym użyciu (dużo błota, wody itp.) zawsze porządnie czyściłem. Napisałem maila do harrfy zobaczymy co odpowiedzą.

Napisano

To niepokojące, bo oznacza że podkowa bardzo pracuje. Obejrzyj amora pod kątem mikro pęknięć.

Nie skakałeś na tym amorze?

Nie i ogóle na nim mało jeździłem od października zeszłego roku może jakieś 4tys km (trenuję na szosie).

Napisano

No to złóż reklamację na bika tam gdzie kupowałeś.

Do Harfy to szkoda tracić czas na maile bo i tak nie odpowiedzą. Tam trzeba zadzwonić.

Dzisiaj dokładnie go obejrzałem i myślę, że masz rację z tym, że podkowa mocno pracuje, bo zauważyłem, że bąble widać symetrycznie tzn. po jednej i po drugiej stronie podkowy.

• Mod Team
Napisano

Waga niska więc to nie od tego.

Tak przyglądam się tym zdjęciom i na tym drugim szczególnie wygląda jakby w ogóle przy podkowie było coś źle polakierowane.

A ta taka kreska, taki jakby cień to może być początek pękania.

Na wadę konstrukcyjną to wygląda.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...