elmer222 Napisano 5 Września 2009 Napisano 5 Września 2009 Witam Właśnie jestem w trakcie składania roweru mojej dziewczynie i chciałbym jej zamontować mojego starego Sida Race nawet nie wiem z którego on jest roku na pewno już bardzo stary i troszkę popsuty i zastanawiam się czy jest sens serwisować czy wyrzucić na śmietnik. Mianowicie amortyzator ma luzy, górne golenie są troszkę porysowane i ma problem z trzymaniem ciśnienia tzn tak jak by wentylki się nie blokowały. Teraz proszę o podpowiedzi czy jest szansa regeneracji tego amortyzatora no i czy możecie polecić jakieś serwisy które zrobią to za przyzwoite pieniądze. Przyznaję się że te usterki są winą moich zaniedbań . z góry dzięki za pomoc pozdrawiam
arroyo Napisano 5 Września 2009 Napisano 5 Września 2009 Jeśli masz myk do majsterkowania to możesz kombinować wzorując się chociażby na instrukcjach które można znaleźć w internecie. Nie wiem skąd jesteś, ale możesz szukać w mieście serwisów zajmujących się amortyzatorami, wymiana uszczelek/oleju/przygotowanie do sezonu kosztuje zazwyczaj 100pln wzwyż.
Artro Napisano 5 Września 2009 Napisano 5 Września 2009 Skoro amortyzator jest juz stary, to nie widze problemu w serwisowaniu go samemu. Troche manualow, narzedzi i bedzie dobrze Przy okazji nabierzesz doswiadczenia w tego typu sprawach a i koszty naprawy nie beda az tak wysokie.
elmer222 Napisano 5 Września 2009 Autor Napisano 5 Września 2009 ja go sam nie raz już rozbierałem i delikatne prace renowacyjne były mu robione a chciałbym wyeliminować luzy powymieniać uszczelki no i może jak by się dało jakoś odnowić te górne golenie no i powiem szczerze że nie mam chęci w tym się paprać u mnie w mieścince są sklepy i serwisy rowerowe ale tylko z nazwy a to już rozmowa na osobny temat najchętniej to bym to wysłał do jakiegoś sklepu potem przelał pieniądze i odesłali by mi go z powrotem bez wysłuchiwania ile to się nie o robił przy tym sprzęcie tylko czy w ogóle jest sen
Mod Team Puklus Napisano 5 Września 2009 Mod Team Napisano 5 Września 2009 luzu nie zlikwidujesz chyba ze wymienisz tulejki slizgowe a to trzeba nabyć skądś albo golenie w lepszym stanie, golenie gorne jak sa porysowane to mozna papierem sciernym od 1000 do 4000 i pozniej troszke popolerowac, wymienic uszczelki i niewiem co jeszcze mozna tam zrobic, odmalowac ?
aldek Napisano 7 Września 2009 Napisano 7 Września 2009 No w każdym razie, jakbyś chciał tego SIDa wyrzucić na śmietnik, daj znać, może go od Ciebie okazyjnie odkupię. Trafił mi w ręce taki sam (AD 2000), też trup, i może z tych dwóch trucheł zrobiłbym jakiegoś żwawego zombie :-)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.