avidsen Napisano 5 Września 2009 Udostępnij Napisano 5 Września 2009 Witam !! Musiałem odtłuścić klocki w moich hamulcach AJ3. Wyjąłem klocki, ale wraz z nimi wypadła taka część: Gdzie ona powinna być ?? Pomocy, bo boje się rowerem jeździć ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasini Napisano 5 Września 2009 Udostępnij Napisano 5 Września 2009 to jest chyba od tloczka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
avidsen Napisano 5 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2009 czyli gdzie to wsadzić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 5 Września 2009 Udostępnij Napisano 5 Września 2009 Nie mam zielonego pojęcia jak coś takiego mogło wypaść przy zdejmowaniu klocków. Sam je zdejmowałem nie raz, ale takiej części jako by miała wypaść nie ma:woot: Jedyne co tam jest to klocki, spinka, gumowe tłoczki, 2śrubki i uszczelka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zidentyfikowany Napisano 5 Września 2009 Udostępnij Napisano 5 Września 2009 to co ci wypadło nie jest elementem zacisku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
avidsen Napisano 5 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2009 czyli to nie jest od hamulca ? może mi się zdawalo ze wypadlo bo lezalo na ziemi obok klocka Nawet z ciekawosci zrobilem to samo z tylnym hamulcem i tez takiej czesci nie znalazlem. To przy okazji spytam - jak zalozylem klocki to mi zaczal lekko hamulec o tarcze szorowac, ustawianie nie daje rezulatatów, ale to mniej wazne. Chciałbym, żeby mi pozniej lapal przedni hamulec da się to jakoś zrobic ? bo zaczął teraz wczesniej lapac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 5 Września 2009 Udostępnij Napisano 5 Września 2009 A rozepchałeś tłoki przed montażem? Jeśli nie, to klucz do sukcesu po tym kilka razy zacisnąć klamkę i powinno być tak jak było pierwotnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
avidsen Napisano 5 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2009 A rozepchałeś tłoki przed montażem? Jeśli nie, to klucz do sukcesu po tym kilka razy zacisnąć klamkę i powinno być tak jak było pierwotnie. rozpchalem klocki jak juz wlozylem je to zle ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 5 Września 2009 Udostępnij Napisano 5 Września 2009 Bez różnicy czy rozepchałeś tłoczki mając klocki nałożone czy nie, ważne, że się cofnęły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 5 Września 2009 Udostępnij Napisano 5 Września 2009 Chłopaki, przecież to końcówka wkładu od długopisu!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
avidsen Napisano 5 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2009 Chłopaki, przecież to końcówka wkładu od długopisu!!! dokładnie ;d już sam to zobaczylem mam jeszcze jeden problem po zalozeniu klockow, przejechalem sie jakies 20km i klocki zaczely ocierac o tarcze, wrocilem do domu i musialem znow rozpychac klocki , w czym problem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 5 Września 2009 Udostępnij Napisano 5 Września 2009 Chłopaki, przecież to końcówka wkładu od długopisu!!! ano rzeczywiście lolz W ogóle wydaję mi się jakby ta końcówka zawisła w powietrzu- ten cień coś podejrzany... dokładnie ;d już sam to zobaczylem mam jeszcze jeden problem po zalozeniu klockow, przejechalem sie jakies 20km i klocki zaczely ocierac o tarcze, wrocilem do domu i musialem znow rozpychac klocki , w czym problem ? Jak ocierało po tych 20km to musisz ustawić klocki, idealnie bo nie o to chodzi, żeby je co chwilę cofać, a ustawić raz a dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
avidsen Napisano 5 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2009 ano rzeczywiście lolz W ogóle wydaję mi się jakby ta końcówka zawisła w powietrzu- ten cień coś podejrzany... Jak ocierało po tych 20km to musisz ustawić klocki, idealnie bo nie o to chodzi, żeby je co chwilę cofać, a ustawić raz a dobrze. w jaki sposob je ustawic ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 5 Września 2009 Udostępnij Napisano 5 Września 2009 Musisz się pobawić zaciskiem, odkręć śrubki o pół obroty i reguluj żeby tarcza była równo między klockami- jak będzie to staraj się przytrzymać zacisk i przykręcić śrubki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyszcz Napisano 6 Września 2009 Udostępnij Napisano 6 Września 2009 Albo rozkręcić zacisnąć hamulec i trzymając hamulec zakręcić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 6 Września 2009 Udostępnij Napisano 6 Września 2009 Da jasności to chodzi o odkręcenie śrub, naciśnięcie klamki 2razy i przytrzymanie jej zacisniętej do momentu przykręcenia śrub mocowania zacisku do ramy- sposób wg Avida, nie zawsze się sprawdza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
avidsen Napisano 6 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2009 tak wlasnie robilem - ale jak zrobilem te 20km musialem zdjac kolo i rozepchac jeden klocek bo on jakby nie odbil Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel1315 Napisano 6 Września 2009 Udostępnij Napisano 6 Września 2009 Tłoczki do przesmarowania Typowe w trójkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
avidsen Napisano 8 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2009 wysunalem tloczki psiknalem brunoxem wcisnalem i tak kilka razy - przejechalem juz 30km i jest git Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.