Skocz do zawartości

[koła] kellys draft

Zwirek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Koła jak w temacie. Miał ktoś z nimi jakieś doświadczenie? Czytałem na forum, że były problemy z naciągiem szprych i łapaniem przez to szybkiej centry w kołach z modeli kellysa z roku 2008 i 2007. Ktoś zanotował jakieś zmiany w modelach 2009? Jak myślicie wytrzymają ridera 80kg(jeżdżę raczej teren ale bez jakiś skoków )? I z innej beczki, ile mogą być warte te kółka, jaka jest optymalna cena ich zakupu(na alledrogo nie ma takich i nie ma jak porównać..)? Koła na piastach shimano deore m530 (32 otw)..

Pozdrawiam

Napisano

Witam

Mam te koła w Quartz'ie 2009 przejechały 4000km i były by idealnie proste gdybym pare razy na mokrej trawie/ośnieżonej drodze nie wpał zakręt "bokiem". Po zeskokach z małych krawężników nic im nie jest, tylne koło ma kilka obluzowanych szprych ale nie bawie się w nich- nie chce popsuć. Dodam że nie mam piast deore, tylko jakieś zwyklejsze shimano

P.s. Przy hamowaniu na v-brake ten rowek w obręczy jest już bardzo płytki

Napisano

Obręcze całkiem przyzwoite, katuje model '08 pod ok 78 kg. i dają radę na kamulcach czy szybkich singlach. Większych skoków na nich nie robię, ale w normalnej jeździe nie oszczędzam ich. Tylnie koło złapało mi tylko lekkie bicie od walnięcia w krawężnik przy niskim cieśnieniu ale od dłuższego czasu się nie powiększa. Reasumując - dają radę :woot:

• 7 miesięcy temu...
Napisano

Proszę o pomoc: koła (jak w temacie). Przednie koło ma lekkie bicie, podczas jazdy nie da sie tego nie zauważyć. Czy da sie cos z tym zrobić podciągajac na szprychach? Czy może jestem skazany na krzywe przednie koło?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...