Zwirek Napisano 4 Września 2009 Napisano 4 Września 2009 Koła jak w temacie. Miał ktoś z nimi jakieś doświadczenie? Czytałem na forum, że były problemy z naciągiem szprych i łapaniem przez to szybkiej centry w kołach z modeli kellysa z roku 2008 i 2007. Ktoś zanotował jakieś zmiany w modelach 2009? Jak myślicie wytrzymają ridera 80kg(jeżdżę raczej teren ale bez jakiś skoków )? I z innej beczki, ile mogą być warte te kółka, jaka jest optymalna cena ich zakupu(na alledrogo nie ma takich i nie ma jak porównać..)? Koła na piastach shimano deore m530 (32 otw).. Pozdrawiam
soliner Napisano 5 Września 2009 Napisano 5 Września 2009 Witam Mam te koła w Quartz'ie 2009 przejechały 4000km i były by idealnie proste gdybym pare razy na mokrej trawie/ośnieżonej drodze nie wpał zakręt "bokiem". Po zeskokach z małych krawężników nic im nie jest, tylne koło ma kilka obluzowanych szprych ale nie bawie się w nich- nie chce popsuć. Dodam że nie mam piast deore, tylko jakieś zwyklejsze shimano P.s. Przy hamowaniu na v-brake ten rowek w obręczy jest już bardzo płytki
Patryke Napisano 7 Września 2009 Napisano 7 Września 2009 Obręcze całkiem przyzwoite, katuje model '08 pod ok 78 kg. i dają radę na kamulcach czy szybkich singlach. Większych skoków na nich nie robię, ale w normalnej jeździe nie oszczędzam ich. Tylnie koło złapało mi tylko lekkie bicie od walnięcia w krawężnik przy niskim cieśnieniu ale od dłuższego czasu się nie powiększa. Reasumując - dają radę
davidoff Napisano 21 Kwietnia 2010 Napisano 21 Kwietnia 2010 Proszę o pomoc: koła (jak w temacie). Przednie koło ma lekkie bicie, podczas jazdy nie da sie tego nie zauważyć. Czy da sie cos z tym zrobić podciągajac na szprychach? Czy może jestem skazany na krzywe przednie koło?
Arek03170 Napisano 21 Kwietnia 2010 Napisano 21 Kwietnia 2010 Jeżeli bicie jest niewielkie da się wycentrować.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.