TocaS Napisano 4 Września 2009 Udostępnij Napisano 4 Września 2009 mama taką piastę http://www.allegro.pl/item720973812_piasta_bop_coaster_r_nowa.html i chcę kupić taką http://www.allegro.pl/item728020528_dt_swiss_340_disc_okazja_piasta_tyl_no_xt_xtr.html będzie lepsza czy nie zauważe różnicy ?? Może nie o samą różnicę w pracy mi chodzi a prędzej o żywotność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 4 Września 2009 Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Żywotność na pewno dużo większa, jeśli chodzi o pracę, zauważalnie szybsze zazębianie bembenka. Tylko, że ta pierwsza piasta ma 36 otworów , a druga 24 ??? - nie słyszałem o takiej 340 ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 4 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Żywotność na pewno dużo większa, jeśli chodzi o pracę, zauważalnie szybsze zazębianie bembenka. dziękuję o taką odpowiedz mi chodziło. a wytrzymałość pod wagę rowerzysty ?? 90 kg cena na allegro w ogóle dobra ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artro Napisano 4 Września 2009 Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Lol, masz piaste na os 10mm, a chcesz zamienic na piaste ze zwykla oska? Nie czaje... Zostaw tego BOPa w spokoju W swoim masz na 36 szprych a zmieniasz na 24, wiec stracisz i to bardzo na sztywnosc tylnego kola... BEZSENSU!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 4 Września 2009 Udostępnij Napisano 4 Września 2009 90 kg. z palcem w ... Cena dobra. Tylko ile tych szprych ? bo nie znam wersji z mniej niz 32 na tył . Artro Zaprawdę, nie wiesz o czym piszesz, zastanów się nad sobą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 4 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 4 Września 2009 BEZSENSU!!! DT Swiss mówi samo za siebie. Będzie nowa obręcz Mavica. Szprych jeszcze nie wybrałem, a zaś myślę nad lekkim kołem dlatego 24 sprzychy. Tylko ile tych szprych ? bo nie znam wersji z mniej niz 32 na tył . Ta na allegro jest pod 24... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 4 Września 2009 Udostępnij Napisano 4 Września 2009 To nie jest piasta do lekkich zastosowań, ani lekkich kółek, więc 24 szprychy mocno dziwią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 4 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 4 Września 2009 To nie jest piasta do lekkich zastosowań, ani lekkich kółek, więc 24 szprychy mocno dziwią Na zdjęciach jest 12 otworów na stronę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 4 Września 2009 Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Dziwna wersja, sama piasta bardzo OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 4 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Szczerzę to teraz się zastanawiam nad ilością szprych czy 24, 28 czy 32 dla świętego spokoju, bowiem no nie jeźdzę aż tak ostro, nie mniej czasami lubie może jednak katowac rower w xc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 4 Września 2009 Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Nie wiem, waże jakieś 85 kg. i dla świętego spokoju zaplotłem wszystkie swoje kółka na 32 szprychach, a 28 to było by dla mnie minimum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 4 Września 2009 Udostępnij Napisano 4 Września 2009 bierz wersje na więcej szprych, na 90 kg ja bym brał 32. lepiej wg mnie 32 lekkie szprychy, niż 28 troche cięższych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 4 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 4 Września 2009 No ok, posłucham was i złożę nowe koło na 32 szprychach. Dziękuję za pomoc i życzę miłej nocy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artro Napisano 4 Września 2009 Udostępnij Napisano 4 Września 2009 90 kg. z palcem w ... Cena dobra. Tylko ile tych szprych ? bo nie znam wersji z mniej niz 32 na tył . Artro Zaprawdę, nie wiesz o czym piszesz, zastanów się nad sobą Zaprawde zastanowilem sie nad soba i wiem, ze przesiadka z 32 na 24 nie wrozy wiekszej sztywnosci kola czyz nie? A teraz Ty zastanow sie nad soba, i powiedz mi czy fakt, iz Ty nie znasz wersji na 24 szprychy oznacza ze ten model z taka iloscia szprych nie istnieje? To nie jest piasta do lekkich zastosowań, ani lekkich kółek, więc 24 szprychy mocno dziwią To mowi samo przez sie... Wszak i piasta BOPa do delikatnego uzycia nie sluzy... Skoro jak sam powiedziales To nie jest piasta do lekkich zastosowań, ani lekkich kółek(...) to jaki jest sens zamieniac na 24 szprychy, wszak waga nie ma znaczenia, natomiast autor wspominal o wytrzymalosci. W tej cenie kolega moglby sie pokusic na komplet absolutnie niezniszczalnych Onyxow. I slowo od autora: Rulez nie zakladaj, ze jestes wszechwiedzacy, a wszyscy wokol Ciebie to totalni debile Wyjatek stanowi sytuacja, gdzie bylbys w rzadzie RP, wtedy faktyczne wszyscy wokol Ciebie byliby debilami Kazdy ma prawo do pomylki i wlasnego zdania Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 4 Września 2009 Udostępnij Napisano 4 Września 2009 W tej cenie kolega moglby sie pokusic na komplet absolutnie niezniszczalnych Onyxow. No i jednak bezmyślnie walisz na oślep porównując piaste DT 340 z Onyx-ami w któtych po pierwsze jest inne sprzeęgło (żeby docenić róznicę pracy sprzęgła Hugi, trzeba na nim pojeździć), po drugie obudowa przy otworach szprych potrafiła pęknąć po trzecie potrafiła pęknąć obudowa łożysk trzeba mieć trochę wiedzy, żeby się produkować. Po czwarte, gdybyś umiał czytać, to zauważył byś, że nie polecałem tej piasty w wersji na 24 szprychy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 5 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2009 Nie wiem jak to o końca też interpretować, ale widziałem dziś Kone Strinky Air, jak dla mnie rower do bardzo ostrych zastosowań (freeride) a mimo wszystko stajna kony założyła mavici crossmaxy sxy z piastami mavica na 24 szprychy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.