Skocz do zawartości

[piasta] wymiana

TocaS

Rekomendowane odpowiedzi

mama taką piastę

http://www.allegro.pl/item720973812_piasta_bop_coaster_r_nowa.html

i chcę kupić taką

http://www.allegro.pl/item728020528_dt_swiss_340_disc_okazja_piasta_tyl_no_xt_xtr.html

będzie lepsza czy nie zauważe różnicy ??

Może nie o samą różnicę w pracy mi chodzi a prędzej o żywotność.

BEZSENSU!!!

DT Swiss mówi samo za siebie.

Będzie nowa obręcz Mavica. Szprych jeszcze nie wybrałem, a zaś myślę nad lekkim kołem dlatego 24 sprzychy.

Tylko ile tych szprych ? bo nie znam wersji z mniej niz 32 na tył .

Ta na allegro jest pod 24...

90 kg. z palcem w ...

Cena dobra.

Tylko ile tych szprych ? bo nie znam wersji z mniej niz 32 na tył .

Artro

Zaprawdę, nie wiesz o czym piszesz, zastanów się nad sobą :huh:

Zaprawde zastanowilem sie nad soba i wiem, ze przesiadka z 32 na 24 nie wrozy wiekszej sztywnosci kola czyz nie? :huh:

A teraz Ty zastanow sie nad soba, i powiedz mi czy fakt, iz Ty nie znasz wersji na 24 szprychy oznacza ze ten model z taka iloscia szprych nie istnieje? ;)

To nie jest piasta do lekkich zastosowań, ani lekkich kółek, więc 24 szprychy mocno dziwią ;)

To mowi samo przez sie... Wszak i piasta BOPa do delikatnego uzycia nie sluzy...

Skoro jak sam powiedziales

To nie jest piasta do lekkich zastosowań, ani lekkich kółek(...)

to jaki jest sens zamieniac na 24 szprychy, wszak waga nie ma znaczenia, natomiast autor wspominal o wytrzymalosci.

W tej cenie kolega moglby sie pokusic na komplet absolutnie niezniszczalnych Onyxow.

I slowo od autora:

Rulez nie zakladaj, ze jestes wszechwiedzacy, a wszyscy wokol Ciebie to totalni debile :P

Wyjatek stanowi sytuacja, gdzie bylbys w rzadzie RP, wtedy faktyczne wszyscy wokol Ciebie byliby debilami :down:

Kazdy ma prawo do pomylki i wlasnego zdania :)

Pozdrawiam!

W tej cenie kolega moglby sie pokusic na komplet absolutnie niezniszczalnych Onyxow.

No i jednak bezmyślnie walisz na oślep porównując piaste DT 340 z Onyx-ami w któtych po pierwsze jest inne sprzeęgło (żeby docenić róznicę pracy sprzęgła Hugi, trzeba na nim pojeździć), po drugie obudowa przy otworach szprych potrafiła pęknąć po trzecie potrafiła pęknąć obudowa łożysk :down: trzeba mieć trochę wiedzy, żeby się produkować.

Po czwarte, gdybyś umiał czytać, to zauważył byś, że nie polecałem tej piasty w wersji na 24 szprychy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...