Skocz do zawartości

[Tarczówki] Avid juicy 3 nie hamuja

kasini

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, posiadam tarczowki avid juicy 3, zaczely juz slabiej hamowac pomyslalem, ze juz czas na wymiane klockow, kupilem nowe i zaczela sie jazda =\ hamulce hamuja "do połowy" wczesniej moglem normalnie stanac na przednim kole, ale teraz tylko zwalniam, wyslalem hamulce do serwisu bo myslalem, ze moze juz pora na wymiane plynu hydrauczlicznego, lub poprostu sie zapowiertzyly koles z serwisu powiedzial, ze hamulce nie sa zapowietrzone, a plyn hydrauliczny jest okej, wiec juz nie wiem o co chodzi, klocki i tarcze odtluscilem w benzynie, ale to nic nie dalo, co moge jeszcze zrobic ?

klocki muszą się dotrzeć...

to by cos hamowaly...

Benzyna to najgorszy środek do odtłuszczania, użyj płynu do mycia silników. Klocki wypal w piekarniku przez około 30min.

nie posiadam niestety czegos takiego nada sie zwyczajny spirytus ? i w jakiek temperaturze mam "piec" te klocki :blink: ?

a z czego są zrobione te klocki, jakieś oryginalne?

http://www.allegro.pl/item717803397_klocki_baradine_avid_juicy_3_5_7_ultimate_bb7wys_0.html

sa to chyba klocki polmetaliczne

zamienilem klocki z tylu na przod i nadal to samo =\ moze tloczki zle trzymaja ? slyszalem ze jest serwis avid we wroclawiu jezeli to prawda to prosze o podanie mi namiarow

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...