Emo Napisano 2 Września 2009 Napisano 2 Września 2009 Polecam II Jesienny Maraton MTB w Kościerzynie 06.09.2009 r. Więcej na KSR Team
ulvgar Napisano 2 Września 2009 Napisano 2 Września 2009 Kurcze, jak zwykle nie będę mia czym dojechać. Znajomi z moich okolic nastawiają się na Józefów.
Cypriano Napisano 3 Września 2009 Napisano 3 Września 2009 Czy może ktoś napisać coś o stopniu trudności tego maratonu w porównaniu np. do Skandii w Gdańsku? W sumie planowałem w ten weekend pojechać do Poznania, ale że jeszcze nie mam noclegu, ani zgłoszenia, to chyba wybiorę się do Kościerzyny - dużo bliżej, a i trasa pewnie ciekawsza pozdrawiam
Specjal Napisano 3 Września 2009 Napisano 3 Września 2009 Z tego co czytałem to trasa typowo wyścigowa - dużo szutrów, trochę asfaltu, jazdy po płaskim itp.
espansopo Napisano 4 Września 2009 Napisano 4 Września 2009 Czy ktoś może posiada "objechaną" trasę w GPS?. chciałem sobie zobaczyć profil trasy mega/giga
Sławek Napisano 4 Września 2009 Napisano 4 Września 2009 Trasa będzie nieco łatwiejsza niż skandia w Gdańsku, przewyższenia na Giga poniżej 1000m. Nic szczególnego, semislicki i dużo jazdy w grupie, coś jak w Chodzieży na 1 skandii.
puchaty Napisano 6 Września 2009 Napisano 6 Września 2009 M3 - 10 miejsce, Open - 46 miejsce. 2:25:07. Jak to mawiał jeden eskimos - jestem zadowolony!
Kamil515 Napisano 6 Września 2009 Napisano 6 Września 2009 M1 3 miejsce, traska mini czas okolo 50 min
Flash3M Napisano 6 Września 2009 Napisano 6 Września 2009 Ciekawe kiedy pojawią się wyniki, prosto z mety pojechałem do pracy. Zadowolony jestem: - że pojechałem - że nie miałem żadnej awarii - z nieustającego wyprzedzania kolejnych uczestników - bo spotkałem kilku znajomych - bo nie siedziałem w domu przed komputerem Niezadowolony jestem: - spora strata już na starcie - korek - z tego, że startowałem z końca i przez cały wyścig sie przebijałem, zamiast walczyć o dobry wynik - że straciłem sporo sił wyprzedzając ludzi tam, gdzie chyba nikt inny tego nie robił - 3 razy opuściłem trasę, raz w ferworze walki, raz bo sie zapędziłem i raz ze zwykłego gapiostwa - gdyby nie praca, miałby czas pojechać GIGA - że przed startem odnowiłem sobie ranę łokcia i na większych wybojach bolało...
Pulse Napisano 7 Września 2009 Napisano 7 Września 2009 z tego co kojarze to stalem przed Toba w kolejce. Jechalo sie ok, nowy naped nieco mnie stresowal bo nie mialem wszystkiego wyregulowanego. Dodatkowo przed startem byl problem z hamulcem i naprawa juz w oczekiwaniu na start. Na trasie po swojemu, dobrze mi sie jechalo w wysokich strefach. Generalnie nie puszczalem grupek, a jak uciekaly to nie rezygnowalem i doganialem z wielkim trudem. 15km przed meta pozyczylem znanemu z widzenia zawodnikowi z Bydgoszczy pompke oraz wysluzona detke. Na 10km przed meta zaczalem dlugi samotny finisz swoim rytmem i udalo sie wyprzedzic jeszcze 3 osoby. Czas kolo 2:13
Cypriano Napisano 7 Września 2009 Napisano 7 Września 2009 No ja też dojechałem szczęśliwie. To był mój drugi maraton i pierwszy start na najdłuższym dystansie. Czas raczej słaby, start jak zwykle gdzieś z końca stawki. Jednak do rozjazdu na giga średnią miałem całkiem ok (jak na takiego amatora jaka ja) Po rozjeździe zabiło mnie kilka podjazdów po piachu, do tego cała grupa z którą jechałem odbiła na mega, więc nie miałem z kim się ścigać. Także ze spuchniętymi, bolącymi nogami toczyłem się i nawet jednego zawodnika wyprzedziłem na sinlge-tracku przy jeziorze. Później ból w nogach był już taki, że jechałem rekreacyjnie. Ok. 5 minut spędziłem w bufecie Jakieś 10km przed metą dogoniłem jakiegoś pechowca, który spacerkiem pokonał sporą część trasy. Podrzuciłem mu skuwacz do łańcucha. Dzięki temu miałem motywację do dalszego "ścigania" - stwierdziłem że jak na tych 10km on zdąży naprawić łańcuch i jeszcze mnie wyprzedzić to będzie wstyd... No i udało się Miejsce ok 20, czas 5h. pozdrawiam
Specjal Napisano 7 Września 2009 Napisano 7 Września 2009 Do momentu rozjazdu Mega/Giga trasa bardzo szybka, dużo jazdy po płaskim. Na giga zaczęły się problemy - trasa stała się bardziej urozmaicona. Jazda wąskimi i wyboistymi ścieżynkami wzdłuż brzegów jezior dała w kość. Ponadto 1-2 ciekawych i trudniejszych technicznie zjazdów i tyleż samo podjazdów, gdzie się wchodziło z rowerem na plechach. Aż do momentu rozjazdu jechało się w większych grupkach, na giga ludzie się przerzedzili, najczęściej jechało się samemu, czasem ktoś wyprzedził, czasem ja kogoś wyprzedziłem. Na mniej więcej 60 km spotkałem grupę trzej osób, którzy zabłądzili przez słabe oznakowanie, ale to już normalka na maratonach. Ogólnie jestem zadowolony, że udało mi się przejechać najdłuższą trasę i to bez żadnej awarii
kuchar Napisano 8 Września 2009 Napisano 8 Września 2009 Linki do zdjęć jakie udało mi się znaleźć: http://picasaweb.google.pl/pioter1981/20090906IIJesiennyMaratonMTBKoscierzyna2009#5378424765884469266 http://mtb3x.pl/?page=galerie&id_galeria=30
Cypriano Napisano 8 Września 2009 Napisano 8 Września 2009 są wyniki! Niestety nie wiem czemu dodali do mojego czasu godzinę gratis Wysłałem im moje uwagi, mam nadzieję że poprawią... pozdrawiam
Cypriano Napisano 10 Września 2009 Napisano 10 Września 2009 Znalazłem jeszcze trochę zdjęć: http://chomikuj.pl/Bolek0/MTB+2009/II+Jesienny+Maraton+Ko*c5*9bcierski pozdrawiam
kuchar Napisano 13 Września 2009 Napisano 13 Września 2009 Pojawiły się zdjęcia na stronie KSR`u: http://www.ksr.org.pl/zdjeciam2009
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.