Praz Napisano 2 Września 2009 Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Tak więc , tak jak w temacie moje , czyli Hayes MX4 piszczą nawet podczas jazdy , bądź troche hamują przez cały czas :/ Nie wiem co zrobić, Proszę o szybką pomoc Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goncik Napisano 2 Września 2009 Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Jak nie chce Ci się bawić w ustawianie tego co masz teraz to rozkręć hamulce (zdaje się, że to mechaniczne). Piszczeć może chyba tylko tarcza ocierająca się o klocki no ale do tego służy regulacja odległości klocków od tarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 2 Września 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Września 2009 To norma w Hayesach (wiem bo sam mam). Musisz albo się przyzwyczaić, albo na tył klocka daj cieniutką warstwę stałego smaru. Musisz też sprawdzić czy hamulce są perfekcyjnie wyregulowane. Moje Hayesy mimo tego nadal trochę piszczą, lecz o wiele mniej niż bez takiego potraktowania. Ale przy poprzednich klockach udało mi się wyeliminować piszczenie całkowicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praz Napisano 2 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 2 Września 2009 A jeszcze jedno pytanie czy hamują Tobie troche hamulce podczas jazdy ( same od siebie ) tak poprostu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heniekkrol Napisano 2 Września 2009 Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Zwróć też uwagę na tarczę ( czy nie ma "centry").Trochę trzeba posiedziec i pokombinować przy ich regulacji, ale da się odpowiednio dostroić - próbuj ! Po ok. 800 km'ach ostatnio podczas wypadu zaczęły mi piszczeć przy hamowaniu; wczesniej były cichutkie. Zobaczymy co będzie dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 3 Września 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Nic nie hamuje samo, chyba że klocki ustawię tak by ślizgały się po tarczy lub tarcza jest krzywa. Musisz posiedzieć nad tym, ja mam wprawę a zdarza mi się, że reguluję je dobre 10 - 15 minut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praz Napisano 8 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2009 czyli przestawić klocki pod innym kontem czy zbliżyć , a centre jak wyeliminować zasada kawałek drewna i młotek dodam że to prawie nowy rower 2 miechy na nim jeżdżę przy jeździe też mi hamuje ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mephistofeles Napisano 8 Września 2009 Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Tarczy tak łatwo nie wyprostujesz, jest dosyć sprężysta więc nie będzie się odginać w tak małym stopniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 8 Września 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Sprawne palce i masz tarczę prostą. Na kole powyginaj ją trochę w przeciwną stronę i sprawdzaj co chwilę do skutku. Klocki muszą być równolegle do tarczy, prawy jak najbliżej tarczy, a lewy jak kto chce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.