Rumen Napisano 2 Września 2009 Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Witam jeśli popełniłem błąd pisząc ten temat proszę o zwrócenie uwagi lub przeniesienie do odpowiedniego działy ten wydał mi się dobry. Problem polega na wyrobionych środkach śrub imbusowych które trzymają tarczę hamulcową i tu jest problem w jaki sposób mam teraz odkręcić te śrubki tak żeby nie uszkodzić tarczy ani piasty. Z góry dzięki. Pozdrower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 2 Września 2009 Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Wiertarką i lewym gwintownikiem np. A poza tym klejem, pewnie spawanie niektóry polecą, a poza tym to ciężko coś poradzić bez uszkadzania niczego poza śrubami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rumen Napisano 2 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Jeszcze myślałem żeby tak nadpiłować główkę śrubki żeby zrobiła się śrubka na płaski wkrętak ale łatwo piłką nadpiłować też tarczę. Posiadam piłkę do metalu ale dość sporą że chyba bym kupił ale nie droższą niż 20 zł. Na przyszły sezon mam zamiar zmienić przednie koło ale w 100% nie jestem pewien a przedniej tarczy na razie nie będzie więc może coś tak żeby tarcza nie ucierpiała a najwyżej piasta ale tak żebym do końca tego sezonu mógł jeszcze pojeździć na tym kole. Podejrzewam że mi odpowiecie tak to tylko w erze:P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekSki Napisano 2 Września 2009 Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Brzeszczot kosztuję 80 gr... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 2 Września 2009 Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Zrób tak jak mówisz i wykręć płaskim śrubokrętem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rumen Napisano 2 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Udało się zrobiłem tak jak mówiłem ale tarcza troszkę ucierpiała ale na następny sezon chyba będę miał nowe hample to jakoś to przebole. Jedna śrubka była strasznie uparta tak się zapiekła że już śrubokrętem rozginałem tę śrubkę. Wszystkim dziękuję za zainteresowanie i za dobre rady . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flash3M Napisano 3 Września 2009 Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Najprościej jednak jest wbić płaski śrubokręt i nim odkręcić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eloo Napisano 3 Września 2009 Udostępnij Napisano 3 Września 2009 albo wbic torxa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiktor49 Napisano 11 Września 2009 Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Stosowałem się do waszych zaleceń, tzn. przepiłowywanie śrub i przerabianie ich na śrubokręt, ale to niestety nie pomogło... Próbowałem z całych sił, ale nie dało rady... Co mam dalej robic?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qrvich Napisano 11 Września 2009 Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Dobierasz odpowiedniej grubości wiertło i przewiercasz całą śrubę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiktor49 Napisano 11 Września 2009 Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Ale wtedy nie będzie gwintu, a ja chcę przykręcic znów. Chodzi o tarcze hamulcowe w rowerze. Chcę wymienic na większe, ale nie bardzo mogę się uporac z tymi gwintami. Montowanie tych nowych tarcz jest na 6 śrub TORX. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mutra Napisano 12 Września 2009 Udostępnij Napisano 12 Września 2009 musisz uzyc wykrętaka do zerwanych śrub: nawiercasz śrubę wkręcasz wykrętak a potem wykręcasz całość A same śruby wymieniasz później na nowe. To najlepsza metoda o ile nie jedyna. Teoretycznie możesz użyć wkrętaka udarowego jeżeli masz dostęp ale istnieje duże ryzyko uszkodzenia tarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.