Skocz do zawartości

[śrubki]wyrobione imbusy

Rumen

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jeśli popełniłem błąd pisząc ten temat proszę o zwrócenie uwagi lub przeniesienie do odpowiedniego działy ten wydał mi się dobry.

Problem polega na wyrobionych środkach śrub imbusowych które trzymają tarczę hamulcową i

tu jest problem w jaki sposób mam teraz odkręcić te śrubki tak żeby nie uszkodzić tarczy ani piasty.

Z góry dzięki.

Pozdrower

Jeszcze myślałem żeby tak nadpiłować główkę śrubki żeby zrobiła się śrubka na płaski wkrętak ale łatwo piłką nadpiłować też tarczę.

Posiadam piłkę do metalu ale dość sporą że chyba bym kupił ale nie droższą niż 20 zł.

Na przyszły sezon mam zamiar zmienić przednie koło ale w 100% nie jestem pewien a przedniej tarczy na razie nie będzie więc może coś tak żeby tarcza nie ucierpiała a najwyżej

piasta ale tak żebym do końca tego sezonu mógł jeszcze pojeździć na tym kole. Podejrzewam że mi odpowiecie tak to tylko w erze:P.

Udało się:) zrobiłem tak jak mówiłem ale tarcza troszkę ucierpiała ale na następny sezon chyba będę miał nowe hample to jakoś to przebole.

Jedna śrubka była strasznie :P uparta tak się zapiekła że już śrubokrętem rozginałem tę śrubkę.

Wszystkim dziękuję za zainteresowanie i za dobre rady :whistling: .

• 2 tygodnie później...

musisz uzyc wykrętaka do zerwanych śrub: nawiercasz śrubę wkręcasz wykrętak a potem wykręcasz całość A same śruby wymieniasz później na nowe. To najlepsza metoda o ile nie jedyna. Teoretycznie możesz użyć wkrętaka udarowego jeżeli masz dostęp ale istnieje duże ryzyko uszkodzenia tarczy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...