aldek Napisano 2 Września 2009 Napisano 2 Września 2009 Wszedłem w posiadanie amortyzator aSID XC (2000 r.). To zabytek, ale potrzebny mi do restauracji retrobike'a. Oczywiście, cieknie. Nigdy nie rozbierałem amortyzatora, ale przeczytałem serwisówkę, trochę for, i dam radę te uszczelki wymienić. Tylko, cholera, skąd je wziąć? Na allegro jakiś horror: 28 mm komplet do SIDa to ponad sto zł! W cyklotourze – 7 dych. Za cztery kółka z gumy i plastiku...
DominikM Napisano 2 Września 2009 Napisano 2 Września 2009 Typowe o-ringi w sklepach z uszczelkami po xx groszy - nietypowe wargowe / kurzowe nie przejdziesz i musisz zapłacić.
Timon92 Napisano 2 Września 2009 Napisano 2 Września 2009 Z amortyzatorami jak z samochodami - producent nie zarabia na nich tylko na częściach zamiennych. Gdybyś chciał składać amortyzator z części to zapłaciłbyś 2x tyle co w katalogu. Przykład - naklejki kosztują 60-100zł, górne golenie do Tory 318 - 917zł, aż strach zapytać o inne części.
tiomek Napisano 17 Grudnia 2009 Napisano 17 Grudnia 2009 najtańsze, oryginalne jakie ja znalazłem to http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=120493875140 razem z przesyłką wyszły mnie ok 60zł czekam na paczke... hmm, mam nadzieje, że cła za tak małą wartość nie doliczą ;p
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.