Greg00 Napisano 2 Września 2009 Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Witam Mam pytanie Jak montowac podkladki w supporcie slx przy mufie 73 po bozemu wg instrukcji shimano czy inaczej (wczesniej mialem kellys magnus i instalowalo sie odwrotnie - stad pytanie) link do instrukcji shimano http://cycle.shimano-eu.com/media/techdocs/content/cycle/SI/SLX/SI_6PZFA_002/SI-6PZFA-002-En_v1_m56577569830647029.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DominikM Napisano 2 Września 2009 Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Dla linii łańcucha 50 - jedna podkładka z prawej. Dla linii Łańcucha 47,5 bez podkładek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 2 Września 2009 Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Dokładnie tak i moim zdaniem należy się kierować zdrowym rozsądkiem bardziej niż instrukcją Shimano. Jeśli Twoja przerzutka przednia i rama obsłużą linię 47,5 taką Ci polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg00 Napisano 3 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Przerzutkę przód mam XT model FD-M771 Wg Shimano właściwa linia łańcucha to 50mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 3 Września 2009 Udostępnij Napisano 3 Września 2009 No według Shimano wszystko powinno mieć linię łańcucha 50 mm - tylko niech jeszcze zrobią piasty i standard ramy pod to. Albo znajdziesz kogoś kto ma M771 z linią inną niż 50 mm albo sam spróbujesz - z instrukcji wynika, że jest przeznaczona na 50 mm ale nie wiadomo czy na innych nie obsłuży czy co. Oczywiście możesz założyć po bożemu zgodnie z instrukcją i zobaczyć czy Ci pasuje - zależy na jakich przełożeniach częściej jeździsz np. Jeśli masz własny klucz to HT2 to przekładanie podkładki to 10 minut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg00 Napisano 8 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Oczywiście możesz założyć po bożemu zgodnie z instrukcją i zobaczyć czy Ci pasuje - zależy na jakich przełożeniach częściej jeździsz np. Jeśli masz własny klucz to HT2 to przekładanie podkładki to 10 minut. Jak na razie czekam jeszcze na ramę W klucz zainwestowałem po ostatniej wizycie w serwisie, tak wiec jak bedzie trzeba to poprzekladam sobie Myslalem ze moze ktos juz to przechodzil i zaoszczedze troche czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DominikM Napisano 8 Września 2009 Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Przechodził i to nie raz - ale wszystko zależy od indywidualnych preferencji. Generalnie w góry krótsza linia na płasko standardowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg00 Napisano 9 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Jak bede mial zalozone i przetestowane to napisze na czym stanelo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipps Napisano 16 Września 2009 Udostępnij Napisano 16 Września 2009 To na czym stanęło? Wkrótce stanę przed podobnym problemem montażowym Ach, mała pomyłka, właśnie sprawdziłem u siebie szerokość mufy suportu i mam 68mm, więc czy będę musiał używać podkładek przy montażu korby SLX żeby linia łańcucha była prawidłowa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 16 Września 2009 Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Załóż jak pisze producent 2 po prawej, 1 po lewej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 16 Września 2009 Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Albo jeśli rama pozwala i jeździsz w zakresie większych zębatek kasety, a do tego nie przeszkadza Ci 2,5 mm asymetrii nóg to załóż 2 z lewej i 1 z prawej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djpawelus Napisano 17 Września 2009 Udostępnij Napisano 17 Września 2009 nieche zakladac nowego tematu wiec tu napsize mam zewnetrzne lozyska suportu GXP mufa 68mm zalozylem i jezdze ale nie zakladalem podkladek bo jakos nie wydawaly mi sie potrzebne a teraz mam pytanie czy mam je zakladac co zyskam lub strace Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 17 Września 2009 Udostępnij Napisano 17 Września 2009 A to ciekawe, i korba nie ma luzu na boki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djpawelus Napisano 17 Września 2009 Udostępnij Napisano 17 Września 2009 nie, normalnie wkrecilem suport wlozylem prawe ramie lewe dokrecilem do konca i jest git Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 17 Września 2009 Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Pytanie pomocnicze - nie zmiażdżyłeś przy okazji środkowej plastikowej tulejki , a łożyska przylegają do mufy suportu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djpawelus Napisano 19 Września 2009 Udostępnij Napisano 19 Września 2009 dzisiaj zalozylem podkladki i nie widze zadnej roznicy w jezdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.