Skocz do zawartości

[support] jak montowac podkladki w rowerze trek

Greg00

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pytanie

Jak montowac podkladki w supporcie slx przy mufie 73

po bozemu wg instrukcji shimano czy inaczej (wczesniej mialem kellys magnus i instalowalo sie odwrotnie - stad pytanie)

link do instrukcji shimano

http://cycle.shimano-eu.com/media/techdocs/content/cycle/SI/SLX/SI_6PZFA_002/SI-6PZFA-002-En_v1_m56577569830647029.pdf

No według Shimano wszystko powinno mieć linię łańcucha 50 mm - tylko niech jeszcze zrobią piasty i standard ramy pod to.

Albo znajdziesz kogoś kto ma M771 z linią inną niż 50 mm albo sam spróbujesz - z instrukcji wynika, że jest przeznaczona na 50 mm ale nie wiadomo czy na innych nie obsłuży czy co.

Oczywiście możesz założyć po bożemu zgodnie z instrukcją i zobaczyć czy Ci pasuje - zależy na jakich przełożeniach częściej jeździsz np. Jeśli masz własny klucz to HT2 to przekładanie podkładki to 10 minut.

Oczywiście możesz założyć po bożemu zgodnie z instrukcją i zobaczyć czy Ci pasuje - zależy na jakich przełożeniach częściej jeździsz np. Jeśli masz własny klucz to HT2 to przekładanie podkładki to 10 minut.

Jak na razie czekam jeszcze na ramę

W klucz zainwestowałem po ostatniej wizycie w serwisie, tak wiec jak bedzie trzeba to poprzekladam sobie

Myslalem ze moze ktos juz to przechodzil i zaoszczedze troche czasu

To na czym stanęło? Wkrótce stanę przed podobnym problemem montażowym ;)

Ach, mała pomyłka, właśnie sprawdziłem u siebie szerokość mufy suportu i mam 68mm, więc czy będę musiał używać podkładek przy montażu korby SLX żeby linia łańcucha była prawidłowa?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...