easton Napisano 1 Września 2009 Napisano 1 Września 2009 Co powiecie o tej firmie i materiale (aluminium z serii 700)
Rulez Napisano 1 Września 2009 Napisano 1 Września 2009 Easton robi kilka rodzajów rurek z mat. 7000, najlepszy jest Scandium. Generalnie są to rurki wysokiej jakości, jednak równie wiele zależy od producenta ramy - spawanie, i odpuszczanie po spawaniu. Nawet ramę z najlepszych rurek można spartaczyć.
easton Napisano 2 Września 2009 Autor Napisano 2 Września 2009 Rama jest marki KLEIN MODEL FUNK, spawy szlifowane tak jak w cannondale
Huhu Napisano 2 Września 2009 Napisano 2 Września 2009 Rama jest marki KLEIN MODEL FUNK, spawy szlifowane tak jak w cannondale Pytasz się czy się chwalisz? Bo nie bardzo rozumiem intencje zapytania. Tak masz bardzo fajna rame Kleina i zapewne widziałeś to już jak ją kupowałes.
Rulez Napisano 2 Września 2009 Napisano 2 Września 2009 Są dwie szkoły nt. Kleina 1- kultowa 2- wiotkie, ze ściankami rur jak blaha w puszce od piwa
easton Napisano 2 Września 2009 Autor Napisano 2 Września 2009 Pytasz się czy się chwalisz? Bo nie bardzo rozumiem intencje zapytania. Tak masz bardzo fajna rame Kleina i zapewne widziałeś to już jak ją kupowałes. Pytam ponieważ nie kupowałem - dostałem ją jako prezent Jest to dokładnie rama klein model funk, rurki easton varilite pro gram 700series hand made usa. Zastanawia mie co oznacza varilite??? czy ktoś może odpowiedzieć
Xanagaz Napisano 2 Września 2009 Napisano 2 Września 2009 Easton is just a processing company. It gets its raw material in billetfrนm from Alcoa, the last I heard. And Easton VariLite and UltraLite are just fancy names to describe the special butting process. VariLite and UltraLite differ basically in wall thickness, butt-length, and of course weight. Nonetheless, they can do some really trick stuff. I have seen their 3-D internal butting.
easton Napisano 2 Września 2009 Autor Napisano 2 Września 2009 Dzięki za cytat, ale i tak nic z niego nierozumne
Schwefel Napisano 2 Września 2009 Napisano 2 Września 2009 http://translate.google.pl/translate_t?prev=hp&hl=pl&js=y&text=Easton+is+just+a+processing+company.+It+gets+its+raw+material+in+billet%0D%0Afr%E0%B8%99m+from+Alcoa%2C+the+last+I+heard.+And+Easton+VariLite+and+UltraLite+are%0D%0Ajust+fancy+names+to+describe+the+special+butting+process.+VariLite+and%0D%0AUltraLite+differ+basically+in+wall+thickness%2C+butt-length%2C+and+of+course%0D%0Aweight.+Nonetheless%2C+they+can+do+some+really+trick+stuff.+I+have+seen%0D%0Atheir+3-D+internal+butting&file=&sl=en&tl=pl&history_state0=#
easton Napisano 2 Września 2009 Autor Napisano 2 Września 2009 Rozumiecie coś z tego przetłumaczenia, może tylko ja nie rozumie, oświećcie mie lol
Miecho87 Napisano 2 Września 2009 Napisano 2 Września 2009 Ja rozumiem, bo rozumiem oryginał, ale jak nie znasz angielskiego ale wiesz cokolwiek więcej o rowerach to spokojnie można się domyślić z kontekstu o co chodzi. Choć fakt - translatory dostarczają dużo rozrywki.
easton Napisano 2 Września 2009 Autor Napisano 2 Września 2009 Ja rozumiem, bo rozumiem oryginał, ale jak nie znasz angielskiego ale wiesz cokolwiek więcej o rowerach to spokojnie można się domyślić z kontekstu o co chodzi. Choć fakt - translatory dostarczają dużo rozrywki. No to jak rozumiesz oryginał to bądź taki uprzejmy i mi wytłumacz
Miecho87 Napisano 2 Września 2009 Napisano 2 Września 2009 Easton jest tylko przedsiębiorstwem przetwórczym. Dostają surowy materiał w kęsach z Alcoa (Aluminium Company of America), z tego co słyszałem. I Easton VatiLite i UltraLite są tylko wyszukanymi nazwami opisującymi specjalny proces cieniowania. VariLite i UltraLite różnią się zasadniczo w grubości ścianki, długością cieniowania i oczywiście wagą. Tym niemniej oni potrafią robić całkiem ciekawe rzeczy. Widziałem ich trójwymiarowe wewnętrzne cieniowanie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.