Lite Napisano 1 Września 2009 Napisano 1 Września 2009 Witam Kupiłem hamulce avid juicy 3 i mam problem z ich montażem w rowerze Giant gsr d/s. Jaki powinienem kupić adapter? Dorzucam zdjęcie tyłu ramy na pewno się przyda:)
Andrew Napisano 1 Września 2009 Napisano 1 Września 2009 Ta rama nie ma mocowania dla hamulca tarczowego. Wtopiłeś kase... Te dwa otwory służą do montażu bagażnika.
pawel1315 Napisano 1 Września 2009 Napisano 1 Września 2009 No to widzę, że twoje Juicy wylądują na allegro
Lite Napisano 1 Września 2009 Autor Napisano 1 Września 2009 o sprzedaż się nie martwię coś się wykombinuje i przyspawa:)
blaze Napisano 1 Września 2009 Napisano 1 Września 2009 przyspawa sorry ale mimo tego że masz chyba ramę stalową hi-ten, to spawanie czegokolwiek jest dość "ryzykownym" pomysłem polecam porządnego v-braki , na twój rower w sam raz. pozdrawiam
Schwefel Napisano 1 Września 2009 Napisano 1 Września 2009 Skoro już wtopił trochę kasy to niech spawa.
pawel1315 Napisano 1 Września 2009 Napisano 1 Września 2009 Ciekawe czy to twoje spawanie wyjdzie ramie na dobre i czy po zamontowaniu zacisku będzie on pasował do tarczy ... Kup lepiej porządne V-ki.
Lite Napisano 2 Września 2009 Autor Napisano 2 Września 2009 no cóż skoro tak piszecie to chyba nie będzie wyjścia, ale spróbuje jeszcze coś wykombinować. W każdym razie dzięki za pomoc.
Miecho87 Napisano 2 Września 2009 Napisano 2 Września 2009 O spawaniu mocowanie do tarczówki już też kiedyś był temat na forum - pamiętam, że ojciec właściciela czy znajomy ojca (nie pamiętam dokładnie - ale była mowa, że doświadczony spawacz) mu to zrobił na normalnej aluminiowej ramie i wyszło całkiem przyzwoicie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.