Zidentyfikowany Napisano 1 Września 2009 Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Cześć. Dzisiaj tak z ciekawości wyjąłem klocki z zacisku. Wyczyściłem je szmatką i co widze? Okładziny ścierają się tylko po jednej stronie klocków. Nie wiem jak to dokładnie wyjaśnić pisząc więc wstawiam fotki Wiadomo o co chodzi? Czy jest jakiś sposób żeby klocki hamowały całą swoją powierzchnią a nie tylko jej częścią ? hamulce to Avid Juicy 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 1 Września 2009 Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Czy używasz oryginalnego adaptera Avida? Wyraźnie widać, że zacisk siedzi za wysoko nad tarczą, stąd hamowanie tylko częścią klocka. Zrób fotkę - chcę zobaczyć jak masz ułożone podkładki na adapterze. Jeżeli masz je założone zgodnie z instrukcją, to pozostaje Ci wywalenie oryginalnych podkładek i założenie zwykłych, płaskich. Zielonymi strzałkami zaznaczyłem które podkładki należy usunąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zidentyfikowany Napisano 1 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 1 Września 2009 wygląda to tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel1315 Napisano 1 Września 2009 Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Te podkładki pomiędzy amorem a adapterem powinny wylądować na samym końcu śrubki (za zaciskiem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 1 Września 2009 Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Bo żeś podkładki źle powkładał Powinno być tak jak zaznaczyłem -> Czerwone zamień miejscami a zielone i pomarańczowe przerzuć za zacisk w kolejności 1,2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 1 Września 2009 Udostępnij Napisano 1 Września 2009 No to jeszcze jedno ułatwienie: http://i82.photobucket.com/albums/j262/CreativePL/Analog/czesci/665baa0b.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zidentyfikowany Napisano 1 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Bo żeś podkładki źle powkładał ej ej Ja tak już rower kupiłem Idę kombinować ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 1 Września 2009 Udostępnij Napisano 1 Września 2009 No to pochwal się w jakim sklepie takie spece pracują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zidentyfikowany Napisano 1 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Ok. Zrobiłem tak jak kazaliście i efekt widać. Pare kółek z wciśniętą klamką po podwórku i widać po tarczy że klocki teraz ładnie całą powierzchnią hamują. Tylko zostały mi 2 metalowe podkładki i powiedzcie mi gdzie je włożyć. A może wcale? Bo teraz jest ok Niżej daje fotki jak to teraz wygląda. I generalnie wydaje mi się że hamulec teraz słabiej hamuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 1 Września 2009 Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Podkładki są pod śruby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zidentyfikowany Napisano 1 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Czyli powinny być tam gdzie były? Teraz powiedz mi jeszcze czy z tyłu jest good. Tam ściera się okej ale pytam z ciekawości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 1 Września 2009 Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Z tyłu jest dobrze. Podkładki powinny być tak jak z tyłu pod śrubą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zidentyfikowany Napisano 1 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Ok, podłoże je tam z powrotem Koledzy, dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.