Skocz do zawartości

[Duathlon] Dzierżoniów 05.09.09

Cox

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W sobotę 5-tego września odbędzie się Duathlon o puchar burmistrza Dzierżoniowa, zawsze był organizowany Triathlon ale organizatorzy zrezygnowali z jego organizacji z powodu zbyt zimnej wody o tej porze roku.

Będą 2 kategorie:

-Amatorzy , 2,8 km biegu , 18 km rowerem po drogach polnych i górkach, i 2,8 km biegu

-Zaawansowani , 5,6km biegu , 35 km rowerem po górach i 5,6 km biegu

zapisy na terenie OSiR w Dzierżoniowie 5.09 (sobota) od godz. 8.00

Pula nagród 5000zł

O wpisowym niestety nic nie wiem , jak ktoś coś znajdzie to proszę napisać

http://www.tvsudecka.pl/materialy,sport,0,3149,duathlon-zamiast-triathlonu.html OBEJRZYJCIE

Ja startuje zapewne w amatorach, w duathlonie startuje już 5 rok, ale nigdy nie byłem na takim dużym :)

Jak startować w takim długim??? Jak rozłożyć siły? Zabrać na trasę batoniki itp?(bo bufetów raczej nie będzie)

Kto startuje? Pisać!

Napisano

Hey kiedys trenowalem triathlon ladnych pare lat i w duathlonie tez czesto startowalismy :) Jezeli startujesz na amatorskim poziomie to spokojnie mozesz jechac bez batonikow :) A jezeli na zawodowym to wydaje mi sie ze rowniez sie mozna obyc bez tylko trzeba sobie odpowiednie plyny przygotowac :)

Jezeli chodzi o rozlozenie sil to na pewno indywidualna sprawa, ale sugeruje Ci jednak nie leciec na pale na pierwszym biegu tylko zrobic to wmiare spokojnie swoim tempem tak na ok 70% swoich mozliwosci na rowerze mozesz juz leciec naawet na 90% a bieg ostatni to juz jak tylko Ci sil starczy :P

A i jezeli lecisz na amatorze to skombinuj sobie noski jak nie masz :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...