wikrap1 Napisano 31 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Witam, zastanawiam się nad tym plecakiem. Czy to dobry wybór? Jakie są jego wady i zalety? Może lepiej coś innego w tym zakresie cenowym? Myślałem nad jazdą z tym plecakiem do szkoły:voodoo:. Próbował ktoś? Czy wytrzyma obciążenie książkami na dłuższą metę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 31 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Ja miałem a właściwie mam Kelly's KB-210.Po roku zaczął się pruć od środka potem szlak trafił zamek i te gumki na zewnątrz ,poprzecierał się w paru miejscach.Co do samych szelek nic się im nie stało tyle , że prawie nigdy tam dużych ciężarów nie wkładałem,także nie wiem jak sobie z tym poradzi.Także ten który chcesz kupić będzie podobnej jakości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wikrap1 Napisano 31 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Czyli wygląda na to, że raczej nic z tego nie będzie? To może ktoś poleci jakiś inny plecaczek z bukłakiem w tej cenie, lepszej jakości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AgentOrange Napisano 2 Września 2009 Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Miałem rękawiczki Kelly`s i plecak. Jest to niemiłosierna tandeta. Pruje się w zastraszającym tempie. Po dwóch miesiącach użytkowania, plecak dosłownie się rozpadł. Nie wiem jaki jest twój budżet, ale do 100 zł ciężko dostać porządny plecak. Obecnie mam Dakine Nomad (niestety nie jest tani...), ale mogę powiedzieć że było warto. Do dziś nie żałuję ani jednej wydanej na niego złotówki. Całkiem niezły jest też Merida Freepack z 2l bukłakiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wikrap1 Napisano 2 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Przemyślę twoje propozycje, dzięki. Kupiłem z 1,5 roku temu plecak campusa za około 50zł i do tej pory nic mu nie jest, a bywało, że był kopnięty/zrzucony ze schodów w szkole:verymad: W każdym razie obejrzałem w go-sporcie ten plecak(kellys), na pewno do szkoły jest o przynajmniej połowę za mały:P A większe na rower raczej nie są potrzebne, więc jednak campus pozostałby do szkoły, a teraz szukamy plecaka tylko na rower o pojemności powiedzmy 10-15l i będzie dobrze:) I teraz jeśli będzie to plecak tylko na rower, to chyba nie chciałbym kupować czegoś super drogiego, woziłbym narzędzia,bukłak i jakąś kurteczkę ewentualnie. Za kellysa+bukłak wychodzi mi 80zł mniej więcej, więc jak mówisz, że za 100 można już kupić jakiś konkret, to czemu nieB) To powiedzmy, że trzymamy się tych 100zł za wszystko. Bukłak, jakakolwiek wentylacja, parę kieszonek, na pewno paski na klate i brzuch, co by ten plecak nie latał i to w sumie tyle. Zaraz oglądam twoje propozycje:w00t: Edit: Oba plecaczki nieco odbiegają od moich preferencji cenowych<_< Ewentualnie na narzędzia wezmę sakwę, a plecaczek może być na sam bukłak, widziałem takie maluszki:w00t: Ale za taki już w ogóle dużo bym nie chciał dać... Czyli chcemy coś około 100zł z bukłakiem w zestawie/ powiedzmy 80 i bukłak dokupię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AgentOrange Napisano 2 Września 2009 Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Za ok 140 zł mogę jeszcze polecić Northface Sailfin. Tyle że to mały plecaczek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wikrap1 Napisano 3 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 3 Września 2009 No cóż, jak już mam wyładować kilka miesięcy kieszonkowego, to niech jednak będzie nieco większy:w00t: Nie trzymam się koniecznie tej wentylacji jak coś. Waham się, czy tyle kasy wydać na plecak:blink: Może już dać 20zł na sakwę i picie w bidon:bye2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wikrap1 Napisano 8 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Edit: A co o produktach firmy "Semi line" Miałem ich jeden plecaczek, ale z niepewnego źródła, rozsypał się suwak:confused: Jakieś przeżycia z tą firmą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 9 Września 2009 Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Sprawdź Fjord nansen Bikki 25(25 litrów), zbiera dobre oceny na forum, a jest stosunkowo tani, aczkolwiek nie tak tani jak ten kellys[139pln jak masz salon e-horyzontu blisko/150 z wysyłką]. http://www.forumrowerowe.org/topic/34622-plecak-fjord-nansen-bikki-25-l/ Semi line robi dość dobre tanie plecaki(przynajmniej z mojego doświadczenia), ale nie widziałem niczego z SL specjalnie pod rower z systemem nośnym bazującym na siateczce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wikrap1 Napisano 9 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 9 Września 2009 25 litrów to już wór:laugh: Rozpatruję teraz takie niskobudżetowe, nie koniecznie super dobre rozwiązania, jak Harbi 15 bike campusa, ale wygląda na wielki po załadowaniu, raczej mocno kwadratowy, jak na rower i też dość spory jak na to, co widzę na fotkach:w00t:Druga opcja, to Semi line 3947B- Taniocha niesamowita, kieszonka na bukłak, jakiś prowizoryczny system wentylacyjny, szkoda, że nie ma pasa piersiowego, Jest tak krótki, że biodrowego już nie potrzeba:rolleyes: Zaraz oglądam tego twojego:rolleyes:, w podobnej cenie jest alpinus fen18. Widziałem na żywo, wygląda fajnie:thumbsup: Tak poza tym, bukłak będę miał w prezencie, więc ten problem mam już za sobą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.