Skocz do zawartości

[Klocki V] Jakie klocki do obręczy ceramicznych?

re5pect

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

W końcu kupiłem Crossmax'y w wersji ceramicznej:) Teraz pytanie: jakich klocków do nich użyć? Miałem już kiedyś jakieś Mavic Ceramic SSUP cośtam i kupiłem do nich klocki Clarks zielone, takie jak tu: http://www.dobrerowery.com/product_info.php?manufacturers_id=106&products_id=2129 Wszystko było by ok, tyle że przy hamowaniu klocki wydawały wręcz przerażający pisk którego każdy się bał, włącznie ze mną:( Takiego głośnego hamowania nie miał żaden inny rower, głośność może podobna jak pędzący samochód blokujący koła (nie przesadzam!). Jednym słowem przerażające. Myślałem że to wina każdych ceramików, ale ludzie nigdy na takie coś narzekali. Nie byłą to też wina obręczy bo znalazłem te clarks'y i z crossmaxami piszczą tak samo...

Jakich klocków Wy używacie? Jakie możecie polecić?

Byłbym wdzięczny za odpowiedź. na razie mam zwykłe klocki i wiem że zbyt długo to one nie pociągną:)

Pozdrawiam serdecznie!

• 4 tygodnie później...

Dzięki bardzo. Na pewno przemyśle te kool Stop'y. Mam jeszcze jedno pytanko. Czym może być spowodowane nie działanie hamulców na deszczu/na czymś mokrym? Po prostu jak jadę w mokrych warunkach to te clark'sy nie dzialają i mimo że klamki mam wciśnięte na maxa, to rower ledwo co spowalnia, a powinien już wyrzucić mnie 10 razy przez kierownicę. Może to być wina ceramiki, czy raczej klocków? Mam nadzieję że nie musze zmieniać obręczy:X

a co do Kool Stop'ów - kupiłem je i hamują cudnie, bez żadnych zastrzeżeń... Także chyba lepiej pożegnać się z tymi clark'sami, przeżałowac już te kolejne 40zł na okładziny Kool Stop'a i cieszyć sie jazdą a nie za każdym następnym wypadem na rower zastanawiać czego nowego dziś dowiesz sie o niskiej jakości clark'sów...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...