Skocz do zawartości

[kaseta]Sram PG-990 X-0 to to samo co XTR ?

Elefantino79

Rekomendowane odpowiedzi

Powiedzialbym ze kasety Srama maja zla opinie :(

Nie wnikam w ideologiczne rozwazania Sram czy Shimano ale sa dwa komponenty co do ktorych nie ma sie co zastanawiac: kaseta i przedni mechanizm xtr (jesli mowimy tylko o mtb)

Nie wiem jak pozostale komponenty jakich uzywasz ale tyl slx i kaseta xtr, hmm... kto co lubi.

Jak cena nie wchodzi w gre to xtr, jednakze propozycja xt wydaje sie byc rozsadniejsza.

Wez pod uwage ze to nie sa wieczne kasety za jakis czas w zaleznosci co i jak jezdzisz bedzie do wymiany, czyli kasa.

Nie zebym Cie zniechecal...

Jezdze na xtr od lat i dopoki beda trzymali taki poziom to kolejna moja kaseta bedze spod tego samego znaku, chyba ze konkurencja sie wychyli :)

Kaseta i korba tylko Shimano łańcuch rohloffa lub campy record c9 i jeździć wymieniając co około 900 km lub mierząc suwmiarką. Mam kasetę xtka i korbę slxa jeżdżę na dwóch łańcuchach bo niestety z drugim trochę przesadziłem (1100km) i nowy nie chce się już przyjąć moim zdaniem łańcuchy shimano są kiepskie wytrzymują tak na dobra sprawę około 2000 km (poza graniczny moment wyciągnięcia - jeszcze przed ślizganiem się łańcucha) czy to XTR czy to Deore. Sam się zastanawiałem nad XTRem przy zmianie ramy i powiem szczerze, że chyba zostanę przy XTku. Bo nowe blaty plus nowa kaseta i łańcuch to jakieś bodajże 1600 zł, a jak coś źle pójdzie i okaże się, że po 6000 km będę zmieniał napęd to szkoda moich pieniędzy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...