KeicamRider Napisano 30 Sierpnia 2009 Napisano 30 Sierpnia 2009 Witam... Jestem nowym użytkownikiem i proszę o wyrozumiałość. Aby nie spamować przeszukałem forum dotyczące mojego problemu, lecz nie dostałem konkretnej odpowiedzi. A więc : szukam piasty do 150zł (max. to 170 zł ale naprawde bym musiał mieć pewność że nie popsuje się). Ważę 65kg Zastosowanie : bardzo różnie - street, dirt, freeride, lekkie dh. Rama : sztywna Obecnie: Joy tech (nie narzekam bardzo ładnie się kręci, choć podobno niedługo się posypie) Szprychy : na razie zwykłe 2mm, planuje dartmoor Dużo czytałem na temat piast i dziwi mnie to że nawet w piastach po kilka stów, zdarzają się usterki i ludzie ich odradzają. A powracając do tematu proszę o pomoc w wyborze mocnej piasty. Oczywiście jeśli kosztuje np. 120zl to mile widziane. PS. jeśli zrobiłem jakiś błąd w poście to miło gdyby ktoś mi powiedział gdzie. Pzdr
Bartek74 Napisano 31 Sierpnia 2009 Napisano 31 Sierpnia 2009 Kup coś od Darta lub NS-a: Dart NS Co do szprych Darta różne krążą opinie, ja też składam koło i jednak wolę za ufać DT
KeicamRider Napisano 31 Sierpnia 2009 Autor Napisano 31 Sierpnia 2009 Wielkie dzięki za odpowiedź. Sądzisz że champion DT były by lepsze niż dartmoor'a ? Odnośnie piasty to co sądzicie o tej : http://allegro.pl/item719318553_nowa_octane_one_orbital_10x135_fr_am_4x_mtb_wys_0.html
Bartek74 Napisano 31 Sierpnia 2009 Napisano 31 Sierpnia 2009 Też mogłaby być, tylko ja na twoim miejscu brałbym coś z 4 łożyskami.
KeicamRider Napisano 31 Sierpnia 2009 Autor Napisano 31 Sierpnia 2009 Np jaka ? Słyszałem że NS nie są najlepsze. Co sądzicie o tej : http://allegro.pl/item717235207_nowe_novatec_nt_d042_4maszyny_mtb_xc_enduro_wys_0.html Tyle że ta jest ewidentnie do xc , nawet mocniejszego ale xc to nie fr , czy dh. A jak ze szprychami ? DT champion bedą lepsze niż dartmoory ?
popcio18 Napisano 1 Września 2009 Napisano 1 Września 2009 to się dołączę do tematu, mam pytanie muszę kupić nowa piaste ponieważ joyteh mi się rozsypał(bembenek poszedł) i tu moje pytanie co musiał bym zmienić jeśli bym chciał włoży piaste NS Coaster SS ? Mam Krossa Signa DS
KeicamRider Napisano 1 Września 2009 Autor Napisano 1 Września 2009 Do "popcio18" Czemu tak każdy z tym NS ? Ja słyszałem,że nie są super ekstra. Np. : http://www.dh-zone.com/sprzetownia/recenzje.php?a=pr&SID=454
popcio18 Napisano 2 Września 2009 Napisano 2 Września 2009 no to możne zaproponujesz coś innego... Myśle o tych piastach: Octane one orbital SS NS Coaster SS Novatec Dartmoor V-Force
KeicamRider Napisano 2 Września 2009 Autor Napisano 2 Września 2009 Osobiście z tych wybrałbym Octane i novatec. Sam niedługo chyba bede wymieniał wiec te piasty raczej obstawiam. A Ty jak sądzisz ? Która jest lepsza?
popcio18 Napisano 2 Września 2009 Napisano 2 Września 2009 Zdziwiła mnie jedna rzecz - wszystkie NSy z SS mają JoyTeha
cwaniak Napisano 2 Września 2009 Napisano 2 Września 2009 http://www.allegro.pl/item721891183_piasta_novatec_p_tyl_tarcza_lozyska_maszynowe.html hmmm, ostatnio wiele osób poleca te piasty novateca. komplet przód + tył 190zł. Niestety obydwie piasty mają po 2 łożyska. Czytałem, że ktoś polecał piasty które mają 4 łożyska. Jaka jest między tym różnica? tak oprócz ceny, bo to widać ;]
popcio18 Napisano 2 Września 2009 Napisano 2 Września 2009 chodzi mi o piastę z SS, a 4 łożyska tyle lepiej ze się koły płynniej kręci- najlepiej maszynowe
KeicamRider Napisano 2 Września 2009 Autor Napisano 2 Września 2009 Pewnie płynniej, choć ja słyszałem że różnicy podczas jazdy się nie odczuje. Nie wiem nie jeździłem ale tak słyszałem ... Którą tą piaste polecacie ? I jak ze szprychami dt champion ?
popcio18 Napisano 3 Września 2009 Napisano 3 Września 2009 Szprych jak sie będzie dało zostane przy swoich a jak nie to DT Champion
KeicamRider Napisano 3 Września 2009 Autor Napisano 3 Września 2009 A co sądzisz o tych dt champion ? Mocne są ? Lepsze bedą od dartmoorów ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.