heniekkrol Napisano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 Trochę mnie zdziwiło brzęczenie w nowej w zasadzie przerzutce ( przebieg ok 750km ). (pojawia się przy niektórych przełożeniach, wpada w rezonans i dzwoni. Jednak po przestudiowaniu tamatu na forum widzę, że szybko pojawiające się luzy to w miarę częsta sprawa. ( tak na marginesie - w starum rowerze, katowanym od kilku lat niemiłosoernie, jakiś shimano z najniższej półki pracuje bez zarzutów ) Teraz kwestia wymiany - czy mogę zastąpić slx'em tego altusa topswing ? Czy może jakąś inną ? Ważne żeby była "trochę" trwalsza ( konfig to korba isoflow, kaseta 8 acera, p.tył alivio, manetki alivio ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 Powiem tak. Na przodzie mam SLX-a FD-M665 z tyłu kaseta Alivio 8 rzędowa i mam problem z wyregulowaniem tej przerzutki tak aby nic nie obcierało. Gdyby nie microindex w moich sramowskich manetkach to byłaby totalna lipa. Zamień to na jakieś Alivio. SLX-y chyba są przystosowane tylko do napędów 9-cio rzędowych niestety... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heniekkrol Napisano 29 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 Ok, dzięki. Celowałem w wyższy model pod kątem wytrzymałości, ale jak ma się gryźć to nie ma sensu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 30 Sierpnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 Wcale nie koniecznie. Ja np mam przenia Deore LX dedykowana po 9 rzedowy naped. naped mam faktycznie 9 rzedowy ale smigam na lancuchu 8 rzedowym - ot takie zboczenie i przy odpowednim suporcie mam ustawione tak ze łańcuch leciutko obciera na 9(ale rzadko 9tki uzywam)i moge wbić z przodu 3 i 2 i nie obiera czyli bardzo szeroko działa bez obcierania. Kewstia znalezienia tego idealnego miejsca. Manetki mam lx rapid wiec nie maja mikroindeksacji ale wszystko i dize wyregulowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 30 Sierpnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 Mam SLX'a z napędem 8-biegowym i wszystko działa. Ocieranie zależy głównie od sztywności ramy, sam miałem problem ocierania w starej ramie, teraz mogę marzyć o tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 30 Sierpnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 ...teraz mogę marzyć o tym. JA tam bym o tym nie marzył niewiem jak ze sztywnoscia w mojej raie ale raczej sie nie giba, zato korbie brak sztywnosci. Korba sachs quartz, bardzo fajna i prawie niezniszczlna moim zdaniem, niestety blat waha sie ok 3mm. ale mimo tego działa jak pisałem wczesniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.