mikolaj Napisano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Kupiłem właśnie nowy rower Giant Trance 2 http://www.giant-bicycles.com/pl-PL/bikes/mountain/1965/31301/?collections_id=3 i nie wiem czy pozostać przy oryginalnych hamulcach Hayes Stroker Trail czy zamontować posiadane xt’ki - zaciski BR-M775 , klamki BL-M775. Używam ich od roku i bardzo dobrze się sprawują, o Hayes’ach nic nie wiem. Jeżdżę rekreacyjnie przez cały rok po Poznaniu i okolicach. Które wybrać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Wybierz te, które bardziej Ci odpowiadają. To chyba nietrudne... Ja bym sprzedał hayesy bo są zbyt awaryjne. I sprzedaj póki są nowe, nie używaj bo cena spadnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Pchnij te Hayesy na allegro, bo ani to mocne ani bezawaryjne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fw66 Napisano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 A ja wybrałem Hayesy Trail bo okazały się mocniejsze od XT na których miałem okazję jeździć. No i kolor pasuje mi do ramy Jak na razie są bezawaryjne. Ale to normalne że posiadacze XT chwalą swoje, a właściciele Hayes swoje. Pewnie więcej zarobisz na Hayesach (są nowe) - więc zostań przy XT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
5Zeta Napisano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Ogólnie opinia o hamulcach Hayesa w Polsce jest dość negatywna, głownie przez modele Nine i Stroker Ryde. Jednak słyszałem wiele pozytywnych opinii o Trailach, że podobno nie są tak awaryjne jak Ryde i siłe mają również w porządku. Fajnie by było gdyby ktoś napisał jakąś recenzje na temat tych Hayesów i porównał do Avida i Simano. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Ale to normalne że posiadacze XT chwalą swoje, a właściciele Hayes swoje. Dla twojej wiadomości jeżdżę na Saintach, które mają mało wspólnego z XT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hheniek1987 Napisano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 A ja od ponad 3.5k km ujeżdżam Traile(180/160mm) i muszę (po raz kolejny na forum) bardzo je pochwalić. Głównie jeśli chodzi o siłę hamowania. Do tej pory nie sprawiły mi żadnego kłopotu, wręcz przeciwnie, kilka razy w ciężkiej sytuacji pomogły. O xt słyszałem wiele dobrego ale nie miałem okazji jeździć więc pozostawiam bez komentarza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał87 Napisano 30 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 a ja jezdze na stroker ryde i nigdy niepolece nikomu hayesa, moze traile są lepsze ale wydaje mi sie ze korpus klamki jest taki sam w trailach i w ryde a mi sie zatarł tłoczek w dzwigni, jeszcze jak by hayes łaskawie napisał w instrukcji servisowej jaki rozmiar oringa tam jest to by dobrze a oni mają cały zestaw na wymiane dwie uszczelki sprezynka tłok i to wszystko za jedyne 90zł. ja polecam sprzedac hayesy, nie są to pewne hamulce, jeszcze takie pytanko na boku, może wie ktoś gdzie można w necie kupić oringi na sztuki? bo 1000szt. to mi kurcze niepotrzeba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grondag Napisano 30 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 naturalnie że hayes Stroker Trail jest lepszy od Ryde, gdyż jego powierzchnia to 535 mm2 klocki są spiekane metalowe, a Ryde- 398 mm2 i klocki pół metalowe ponadto Trail ma mocowanie klocków bez narzędzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.