Kazikkk23 Napisano 28 Sierpnia 2009 Napisano 28 Sierpnia 2009 Witam. Zastanwiałem się nad kupnem licznika podpinanego do PC. Niestety cena jest zbyt wygórowana. Czy ten licznik ma możliwość podpięcia kadencji ? Oraz czy ten pomiar przewyższeń jest na podstawie GPS? Czy Pulsometr dobrze chodzi w tym liczniku ?
michalj Napisano 28 Sierpnia 2009 Napisano 28 Sierpnia 2009 1. Tego licznika nie podpina się pod PC. 2. Nie ma możliwości podpięcia czujnika kadencji. 3. Pomiar jest na podstawie ciśnienia atmosferycznego. 4. Pulsometr jest chyba OK. 5. Cena jest wysoka, bo to do niedawna był topowy model Sigmy, oferuje dużą liczbę funkcji, zastępuje kilka urządzeń: licznik, pulsometr wysokościomierz, termometr. Podsumowując wychodzi taniej niż każde z urządzeń oddzielnie, ale również te urządzenia oddzielnie miały by znacznie więcej funkcji.
Kazikkk23 Napisano 28 Sierpnia 2009 Autor Napisano 28 Sierpnia 2009 A Jak z tymi przewyższeniami ? Dobrze pokazuje to ?
michalj Napisano 28 Sierpnia 2009 Napisano 28 Sierpnia 2009 Nigdy mi się nie chciało wyszukiwać i wpisywać dokładnych pozycji startu (bo konfiguruje się wpisując wysokość z której się startuje), ale patrząc, że po całym dniu jazdy i powrocie do punktu startu wskazuje taką samą wysokość, więc chyba dobrze. Myślę, że max różnica wysokości może wynosić 15m, taką należy przyjąć tolerancję.
arek_wro Napisano 28 Sierpnia 2009 Napisano 28 Sierpnia 2009 Licznik jest w porządku ... kiedy działa. Wskazania wysokosci n.p.m. oraz przewyższeń działają ok, ale jak każda sigma z DTS ma tendencje do zawieszania się. U mnie objawia się to tym, że po zatrzymaniu się na kilka minut i ponownym ruszeniu licznik nie startuje. Trzeba go wyjać z podstawki, włożyć ponownie i wtedy działa. Mimo to lubię ten licznik, choć działa mi niemiłosiernie na nerwy kiedy się zawiesza.
michalj Napisano 28 Sierpnia 2009 Napisano 28 Sierpnia 2009 No tak, to zawieszanie się jest okropne. Może to sprawa za dużej odległości od nadajnika. Czy to problem tylko tego modelu dts? Trzeba również uważać na wypadanie podczas wywrotek. Jest duży i łatwiej go wysunąć.
czarnaMAMBA Napisano 3 Września 2009 Napisano 3 Września 2009 Ani razu nie wypadł mi podczas wywrotki, ale to fakt - jest duży. Pulsometr działa dobrze. Podobnie jak wysokościomierz. Po kilku wyjazdach w góry byłam z niego zadowolona.
amun Napisano 4 Września 2009 Napisano 4 Września 2009 może się wstrzymaj z zakupem bo lada moment będzie nowa seria sigm oparta o przesyłanie STS czyli tak jak w najwyższych modelach sigma rox (działa bardzo dobrze) http://www.sigma-topline2009.com/en/# nowa wersja to BC 2209 starego
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.