Lukonik Napisano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Witam! Bardzo denerwuje mnie, gdy ruszam i słyszę puknięcie (Jakby szybkie naprężenie łańcucha). Znajomy mi powiedział, że wystarczy napiąć łańcuch i pozbęde się problemu, czy to prawda? Może warto zainwestować w jakieś napinacze? Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rzadzu Napisano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 U mnie to pukanie to wina bębenka kasety. Zdejmij koło, spróbuj lekko "cofnąć" kasetę i gwałtownie przekręć w kierunku ruchu wskazówek zegara (czyli tak, jakby łańcuch go ciągnął). Będziesz wiedział, czy napinacz coś da Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 A może tu chodzi o rower bez przerzutek - single speed? Bo napinacz w napędzie przerzutkowym niewiele pomaga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukonik Napisano 28 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 A może tu chodzi o rower bez przerzutek - single speed? Bo napinacz w napędzie przerzutkowym niewiele pomaga Przerzutki są ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hudy Napisano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Napinacz nic nie pomoże. Zazębieniu sprzęgła zazwyczaj towarzyszy charakterystyczne puknięcie. Może po prostu ruszasz ze zbyt dużym przytupem? Istnieją też piasty z cichymi bębenkami - Shimano wypuściło serię Silent Clutch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.