czaja188 Napisano 27 Sierpnia 2009 Napisano 27 Sierpnia 2009 Przeszukałem forum i podobnego tematu o R7 nie znalazłem. Wiec na przyszły sezon, chciałem przemalować golenie dolne i wymienić uszczelki, bo te już powoli zaczynają szwankować - ślady oleju na goleniach. Wie ktoś, gdzie można kupić orginalne uszczelki Evil Genius? Znalazłem jeszcze takie - http://www.allegro.pl/item709219200_cml2_uszczelki_enduro_do_manitou_r7_black_minute.html . Używał ktoś ich? Są warte zachodu? Pozatym, jak wymienić uszczelki w R7?
Rulez Napisano 30 Sierpnia 2009 Napisano 30 Sierpnia 2009 Nie wiem jak sprawują sie niebieskie, a oryginalne tu : http://www.manitou.com.pl/ Jak wymieniać - trzeba rozebrać amor górne uszczelki mozna wyjąć śrubokrętem, pozostałe po rozebraniu amora mozna zdjąć ręką podważając małym śrubokretem..
czaja188 Napisano 31 Sierpnia 2009 Autor Napisano 31 Sierpnia 2009 To ze trzeba amortyzator rozebrac, to logiczne A jak jest z osadzaniem uszcelek?
Rulez Napisano 2 Września 2009 Napisano 2 Września 2009 Łatwo wcisnc, ew. dobić przez jakiś drweniany kołek.
Mod Team durnykot Napisano 2 Września 2009 Mod Team Napisano 2 Września 2009 Jeśli chodzi o uszczelki Enduro to manual z R7 do pobrania na ich stronie www.enduroforkseals.com Generalnie w innych krajach sobie je chwalą ( patrz mtbr.com).
Rulez Napisano 2 Września 2009 Napisano 2 Września 2009 Problem w tym, że są to tylko górne uszczelki, oprócz nich jest jeszcze parę innych.
Mod Team durnykot Napisano 2 Września 2009 Mod Team Napisano 2 Września 2009 Problem w tym, że są to tylko górne uszczelki, oprócz nich jest jeszcze parę innych. Przecież czaja188 pytał o górne uszczelki- więc nie ma problemu
czaja188 Napisano 2 Września 2009 Autor Napisano 2 Września 2009 Mi chodzi o to, zeby amortyzator nie ciekł. A z tego co słyszałem, wymiana kurzowych i olejowych starcza. Tak? Prawdopodobnie skusze sie na te uszelki Enduro, bo w serwisie Manitou, powiedzieli, że nie ma uszczelek
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.