Skocz do zawartości

[Łańcuch] Odpowiedni do korb SLX

Elefantino79

Rekomendowane odpowiedzi

Nie mam Slx, lecz XT, ale to chyba bez różnicy.

Użytkuję naprzemiennie 2 łańcuchy - HG73 czyli LX i HG93 czyli XT. Nie ma sensu przepłacać za XT, bowiem oba działają tak samo. Ponadto XT bardziej się wydłużył od LX po przejechaniu tego samego dystansu. Dodam tylko, że używałem tego samego smaru...

Connex jest ciężki i dość głośny więc moim zdaniem odpada.

Raczej poleciłbym Ci Srama. Np. tego: http://www.allegro.pl/item717764844_lancuch_sram_x_0_pc_991_hollowpin_centrumrowerow.html

lub tego http://www.allegro.pl/item722796290_lancuch_sram_pc_991_w_dobrej_cenie.html

Niklowane łańcuchy są nieco trwalsze i ładniej wyglądają :)

• Mod Team

Niklowane łańcuchy są nieco trwalsze i ładniej wyglądają :)

NO to prawda niklowany ładnie wyglada łatwiej sie czyści ;) twalszy tez nie rdzwieje ale nie dotyczy to chyba lancucha accenta (co prawda model jaki mialem 881 był 8 rzedowy ale 9 pewnie taki "sam" ) o ile ładnie wyglada i sie fajnie czysci to wyciagna mi sie zbyt szybko, szybciej niz niskiej polki sram jaki mialem wczesniej.

A jaki polecicie 8 rzedowy łańcuhc ? dobry i nie za drogi. chce kupic 2 i na zmiane smigac.

Właśnie o taki łańcuch mi chodzi tylko czym one się różnią poza ceną ?

NO ja widac po opisie tez drozysz jest o 20gr lzesjszy bo ma puste piny w srodku, czyli sworznie. Na tym sie chyba roznice koncza, oba niklowane 9 rzedowe

Witam, mam zamiar kupić 3 elementy, ale nie wiem czy będą ze sobą odpowiednio współpracować. Otóż chce kupić korby XT, łańcuch oraz kasetę Srama. I teraz nasuwa się pytanie czy to będzie odpowiedni chodzić czy może no kupić kasetę XTR i łańcuch shimano. Pozdrawiam

Witam, mam zamiar kupić 3 elementy, ale nie wiem czy będą ze sobą odpowiednio współpracować. Otóż chce kupić korby XT, łańcuch oraz kasetę Srama. I teraz nasuwa się pytanie czy to będzie odpowiedni chodzić czy może no kupić kasetę XTR i łańcuch shimano. Pozdrawiam

Kasete XT, łańcuch Campy Record C9.

Ja do korb slx używam sram pc-951 i jest ok. chciałem dokupić 2 kolejne i na allegro były po 45 zł connexy 904 i kupiłem 2 - a kasetę mam srama 970. jak jeżdzę na connexach to na 9 przeskakuje mi łańcuch - czy ktoś wie co może być przyczyną ? na sramie jest wszystko ok. a długość łańcuchów jest na bank ok, wszystko jest wyregulowane. czy to może być wina spinki ? bo na jakiegoś dziada wyglądają te connexa

Dokładnie, nie wiedzieć dlaczego niektórzy mają owy problem. Jest to o tyle dziwaczne, że ten sam łańcuch (Connex 904) i kaseta (SLX 11-28) na jednym zestawie przeskakiwał a na drugim nie :) Oczywiście spinka Wippermana...

Swoją drogą nie polecam owego Wippermana, 4 razy zerwany (w tym raz spinka :D), cholernie łatwy na rozciągnięcia i subiektywnie słabo działający. Po przesiadce na Campę znaczna poprawa w każdej kwestii, stylu jazdy nie zmieniłem a jakoś nie zrywa się, bardzo wytrzymały no i lepiej "lata" po kasecie. Fak faktem jest twardy no ale coś za coś...

Ja bym nie inwestował w Srama, kaseta XT + 3 łańcuchy XTR i masz zestaw na dłuuugo. Nawet jak zużyjesz, kupujesz następny taki zestaw i jeździsz dalej...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...