Elefantino79 Napisano 27 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Witam serdecznie, na dniach kupuję korby SLXa i przy okazji zamierzam kupić łańcuch na 9. Tylko tak de facto nie wiem jaki będzie odpowiedni - potrzebuje lekki i bardzo dobrze wykonany. Pozdrawiam i dzięki za informacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 27 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Campagnolo C9 - polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 27 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Bierz Shimano HG-93 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Nie mam Slx, lecz XT, ale to chyba bez różnicy. Użytkuję naprzemiennie 2 łańcuchy - HG73 czyli LX i HG93 czyli XT. Nie ma sensu przepłacać za XT, bowiem oba działają tak samo. Ponadto XT bardziej się wydłużył od LX po przejechaniu tego samego dystansu. Dodam tylko, że używałem tego samego smaru... Connex jest ciężki i dość głośny więc moim zdaniem odpada. Raczej poleciłbym Ci Srama. Np. tego: http://www.allegro.pl/item717764844_lancuch_sram_x_0_pc_991_hollowpin_centrumrowerow.html lub tego http://www.allegro.pl/item722796290_lancuch_sram_pc_991_w_dobrej_cenie.html Niklowane łańcuchy są nieco trwalsze i ładniej wyglądają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elefantino79 Napisano 28 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Właśnie o taki łańcuch mi chodzi tylko czym one się różnią poza ceną ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 30 Sierpnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 Niklowane łańcuchy są nieco trwalsze i ładniej wyglądają NO to prawda niklowany ładnie wyglada łatwiej sie czyści twalszy tez nie rdzwieje ale nie dotyczy to chyba lancucha accenta (co prawda model jaki mialem 881 był 8 rzedowy ale 9 pewnie taki "sam" ) o ile ładnie wyglada i sie fajnie czysci to wyciagna mi sie zbyt szybko, szybciej niz niskiej polki sram jaki mialem wczesniej. A jaki polecicie 8 rzedowy łańcuhc ? dobry i nie za drogi. chce kupic 2 i na zmiane smigac. Właśnie o taki łańcuch mi chodzi tylko czym one się różnią poza ceną ? NO ja widac po opisie tez drozysz jest o 20gr lzesjszy bo ma puste piny w srodku, czyli sworznie. Na tym sie chyba roznice koncza, oba niklowane 9 rzedowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elefantino79 Napisano 2 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Witam, mam zamiar kupić 3 elementy, ale nie wiem czy będą ze sobą odpowiednio współpracować. Otóż chce kupić korby XT, łańcuch oraz kasetę Srama. I teraz nasuwa się pytanie czy to będzie odpowiedni chodzić czy może no kupić kasetę XTR i łańcuch shimano. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 2 Września 2009 Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Witam, mam zamiar kupić 3 elementy, ale nie wiem czy będą ze sobą odpowiednio współpracować. Otóż chce kupić korby XT, łańcuch oraz kasetę Srama. I teraz nasuwa się pytanie czy to będzie odpowiedni chodzić czy może no kupić kasetę XTR i łańcuch shimano. Pozdrawiam Kasete XT, łańcuch Campy Record C9. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sowix1 Napisano 3 Września 2009 Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Ja do korb slx używam sram pc-951 i jest ok. chciałem dokupić 2 kolejne i na allegro były po 45 zł connexy 904 i kupiłem 2 - a kasetę mam srama 970. jak jeżdzę na connexach to na 9 przeskakuje mi łańcuch - czy ktoś wie co może być przyczyną ? na sramie jest wszystko ok. a długość łańcuchów jest na bank ok, wszystko jest wyregulowane. czy to może być wina spinki ? bo na jakiegoś dziada wyglądają te connexa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 3 Września 2009 Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Dokładnie, nie wiedzieć dlaczego niektórzy mają owy problem. Jest to o tyle dziwaczne, że ten sam łańcuch (Connex 904) i kaseta (SLX 11-28) na jednym zestawie przeskakiwał a na drugim nie Oczywiście spinka Wippermana... Swoją drogą nie polecam owego Wippermana, 4 razy zerwany (w tym raz spinka ), cholernie łatwy na rozciągnięcia i subiektywnie słabo działający. Po przesiadce na Campę znaczna poprawa w każdej kwestii, stylu jazdy nie zmieniłem a jakoś nie zrywa się, bardzo wytrzymały no i lepiej "lata" po kasecie. Fak faktem jest twardy no ale coś za coś... Witam, mam zamiar kupić 3 elementy, ale nie wiem czy będą ze sobą odpowiednio współpracować. Otóż chce kupić korby XT, łańcuch oraz kasetę Srama. I teraz nasuwa się pytanie czy to będzie odpowiedni chodzić czy może no kupić kasetę XTR i łańcuch shimano. Pozdrawiam Ja bym nie inwestował w Srama, kaseta XT + 3 łańcuchy XTR i masz zestaw na dłuuugo. Nawet jak zużyjesz, kupujesz następny taki zestaw i jeździsz dalej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 3 Września 2009 Udostępnij Napisano 3 Września 2009 3 łańcuchy XTR i masz zestaw na dłuuugo. Nie wiem czy w tej cenie nie lepiej 3 campy. Wydaje mi się, że łańcuchy shimano szybko się zużywają, mam w sumie na myśli zastosowanie przy szosie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elefantino79 Napisano 3 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Jedno jest na 100% pewne kupuje korby XT, kasetę XTR, a łańcuch nie wiem Za 3 tyg kupuje tylną przerzutke XTR aby to jakoś funkcjonowało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.