Skocz do zawartości

[Amortyzator przod] Rock Shox tora 302

Nice

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam! Stalem sie szczesliwym posiadaczem RS Tora 302. Mam takie pytanie jak ma byc ustawione to pokretlo ?

7213573823.th.jpg

i drugie pytanie gdzie sie pompuje ten amor, co trzeba odkrecic ?

Aha i jeszcze jedno obilo mi sie o uszy ze w tym amortyzatorze mozna ustawic skok czy to prawda i czy to w kazdym amortyzatorze (chodzi mi o Tora 302) jesli tak to jaki mozna ustawic skok?

Dziekuje... :)

Napisano

Pokrętło łsuzy do regulacji tłumienia odbicia.

A co do pompowania. Zawór znajduje sie pod korkiem u góry na lewej goleni, pod warunkiem, ze jestes posiadaczem wersji powietrznej. W przypadku sprężynowej będzie tam pokretło naprężenia wstepnego.

Co do ustawienia skoku. Tory mają system AllTravel, gdzie skok zmienia sie przez wyjmowania lub wkładanie podkładek (trzeba do tego rozebrac amorek), ew sa tez wersje U-turn mające mozliwośc regulacji zewnętrznej.

Napisano

1) To pokretlo to o ile sie nie myle regulacja tlumienia odbicia. Musisz sam ustalic jakie ustawienie ci odpowiada, jesli za bardzo skrecisz na zolwia to amortyzator bedzie otepialy, a jak na krolika to bedziesz dostawal po lapach :)

Pokombinuj z ustawieniami, najlepiej na jakiejs trasie gdzie jest duze natezenie nierownosci typu tarka, korzenie etc :)

2) Amor pompuje sie na lewej goleni u gory, musisz odkrecic taka plastikowa zatyczke i twym oczom powinien ukazac sie piekny zawor samochodowy :)

3) Nie jestem pewien czy u ciebie sie da ustawic skok, ale jesli tak, to musisz rozebrac amor i podmienic podkladki w goleniach dolnych :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...