hheniek1987 Napisano 27 Sierpnia 2009 Napisano 27 Sierpnia 2009 Moja wspaniale spisująca się Reba SL z tego roku już po raz drugi "wypluła" uszczelkę z lewej goleni http://pokazywarka.pl/nrpmjb/ . Pierwszy raz po ok 2k km, zależało mi na czasie więc poszedł pełny serwis zamiast rozpatrywania gwarancji. Nikt nie znał konkretnego wytłumaczenia dlaczego tak się stało. Wczoraj uszczelka wyskoczyła po raz kolejny (teraz mam ok 3,5k km). Miał może ktoś podobny problem, albo zna konkretną przyczynę tego co się dzieje?
Huhu Napisano 27 Sierpnia 2009 Napisano 27 Sierpnia 2009 Czas na kolejny serwis. Wg RockShoxa co min 100h jazdy. To w terenie ok 2000km jest .
Artro Napisano 27 Sierpnia 2009 Napisano 27 Sierpnia 2009 Bzdura! Absolutnie cos takiego nie powinno miec miejsca!!! Odsylaj na gwarancje i to w trybie pilnym. Nie wazne czy amortyzator mial przejechane 1k km czy 15k km takie cos nie powinno miec nigdy miejsca. Byc moze powodem jest zle wykonana uszczelka, lub zle wykonana golen dolna. Moze po prostu byla niedokladnie zalozona? Zle ze wydales pieniadze na serwis, bo po to wlasnie jest gwarancja, zeby takie defekty naprawiac! To wada fabryczna a nie usterka spowodowana twoim dzialaniem
hheniek1987 Napisano 27 Sierpnia 2009 Autor Napisano 27 Sierpnia 2009 Tak, powinienem zostawić to na gwarancji. Ale są dwie przeszkody. Brak przeglądu gwarancyjnego(to bym dał radę załawić), oraz fakt że to mój jedyny rower i nie jestem w stanie przesiąść się na dwa tygodnie lub więcej do autobusów. Poprzednio stało się to kilka dni przed wyścigiem w Wieliszewie. W obu przypadkach uszczelka wyskoczyła praktycznie na płaskim terenie.
Kubus18 Napisano 27 Sierpnia 2009 Napisano 27 Sierpnia 2009 Hmmm kolega miał to samo ze swoją Rebą, ten sam rocznik. Grono specjalistów(czyli my w drodze na Police ) stwierdziło, iż jechał na zbyt niskim ciśnieniu i Amortyzator dobił koroną zabierając ze sobą uszczelkę. Nie wiem ile w tym prawdy, ale tak wyszło z naszej burzy mózgów. Pozdrawiam Edit: Tak teraz patrzę...była to dokładnie ta sama marka roweru, ten sam model i kolor nawet!! Kupiłeś go jako używany na allegro? Kolega go sprzedał...może to jego??
hheniek1987 Napisano 27 Sierpnia 2009 Autor Napisano 27 Sierpnia 2009 Nie, to zbieg okoliczności. Ja kupowałem w skiteamie. Wątpię czy to wina zbyt niskiego ciśnienia, regularnie sprawdzam i zazwyczaj jeżdżę na tym z tabelki od RS bo dobrze mi na takim.
Patryke Napisano 28 Sierpnia 2009 Napisano 28 Sierpnia 2009 Czas na kolejny serwis. Wg RockShoxa co min 100h jazdy. To w terenie ok 2000km jest . To taki wskaźnik, w ten sposób RS pokazuje kiedy lecieć na przegląd A przypadkiem Reba nie ma zabezpieczenia przed dobiciem?
hheniek1987 Napisano 28 Sierpnia 2009 Autor Napisano 28 Sierpnia 2009 Ma, zawsze zostaje ok 5mm, u niektórych ponoć więcej, chyba zależy od ustawienia.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.