Skocz do zawartości

[amortyzator przedni] dla lekkich (36 kg) do 450 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam, jestem bardzo lekkim rowerzysta (36kg). jezdze w cross contury i potrzebuje amora ktory dobrze bedzie pracowal

przy mojej wadze. zalezy mi na blokadzie skoku, stosunkowo niskiej wadze oraz niewielkiej cenie (do 450zl) wiem ze bedzie ciezko ale pomozcie :D

Z gory wielkie dzieki

Napisano

Przepraszam, że zapytam ale jesteś anorektykiem?? :D A co do amortyzatora to tylko powietrzny, żaden sprężynowy amor pod Tobą pracować nie będzie. Polecam to co posiadam osobiście czyli SR Suntour Raidon LO AIR. Kupiłem go w promocji za 399zł. Blokadę posiada. Waga około 2kg.

Info gdzie można za tyle kupić na pw.

Napisano

Wątpię by nie powietrzny Epicon ruszył się przy tak niskiej masie rowerzysty.

Proponuję Raidona AIR LO.

Nie ma nie powietrznych Epiconów :) Tylko Raidon jest w wersji air i sprężynowej :P

Napisano

Nie tak dawno bywały na allegro Epicony LOD z tego roku w cenie 519 PLN z przesyłką - imo warto dołożyć, a jeśli nie - to Epicon z ubiegło roku będzie chyba rosądnym wyborem.

• Mod Team
Napisano

Ten Epicon który podał Schwefel nie ma komory powietrznej.

Owszem Epicony na rok 2009 są tylko powietrzne, ale to nie jest model '09.

Piszesz że warto dołożyć do nie powietrznego Epicona?

Moim zdaniem nie, głównie z powodu niskiej wagi przyszłego użytkownika.

Napisano

a używki jakiejś nie znajdziesz??

ja znalazłem. Skareb Super pod tarcze. powietrzny, z blokadą ( na goleni ), 1373g ( sterówka ok 195mm+gwiazdka ), ogólnie bardzo dobry stan a cena poniżej 400pln.

zwłaszcza teraz gdy sezon się kończy ktoś może chcieć zmienić sprzęt obecnie posiadany :D

Napisano

ja mam v-brake.

aha jeszcze jedna rzecz jak sie reguluje powietrze w tym raidonie?

na zdjęciach w necie nie widziałem wentyla do ,,pompowania"

może jest gdzieś schowany?

PS sorry że nie dałem wszystkim plusów, zapomniałem że są limity

Napisano

Na koronie, nad lewą golenią jest śruba osłaniająca wentyl (to takie z trzeba żebrami i napisem sr suntour).

Od 2007 roku wszystkie Epicony są z komorą powietrzną.

Piszesz że warto dołożyć do nie powietrznego Epicona?

Moim zdaniem nie, głównie z powodu niskiej wagi przyszłego użytkownika.

Dla mnie ta waga to główny powód, żeby zainwestować w amortyzator ze sprężyną powietrzną ponieważ będzie mógł ustawić sobie ciśnienie pod swoją wagę i w miarę przyrostu masy ciała - dalej dostosowywać ją do siebie. Hawk

Napisano

Owszem Epicony na rok 2009 są tylko powietrzne, ale to nie jest model '09.

Widzę, że nie wiesz o czym piszesz :rolleyes: Epicony odkąd wyszły są tylko powietrzne. Z resztą nie trzeba studiować katalogów żeby zobaczyć, że u góry lewej goleni jest nakrętka a pod nią wentyl komory powietrznej.

• Mod Team
Napisano

Przepraszam mój błąd...

Nie dopatrzyłem i myślałem, że Epicon LOD i RLD są bez komory powietrznej.

W takim wypadku jak najbardziej warto dołożyć do tego Epicona. :)

P.S. A co ma ciśnienie do sztywności amortyzatora?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...