bongojenga Napisano 26 Sierpnia 2009 Napisano 26 Sierpnia 2009 witam, jestem bardzo lekkim rowerzysta (36kg). jezdze w cross contury i potrzebuje amora ktory dobrze bedzie pracowal przy mojej wadze. zalezy mi na blokadzie skoku, stosunkowo niskiej wadze oraz niewielkiej cenie (do 450zl) wiem ze bedzie ciezko ale pomozcie Z gory wielkie dzieki
Pichu Napisano 26 Sierpnia 2009 Napisano 26 Sierpnia 2009 Przepraszam, że zapytam ale jesteś anorektykiem?? A co do amortyzatora to tylko powietrzny, żaden sprężynowy amor pod Tobą pracować nie będzie. Polecam to co posiadam osobiście czyli SR Suntour Raidon LO AIR. Kupiłem go w promocji za 399zł. Blokadę posiada. Waga około 2kg. Info gdzie można za tyle kupić na pw.
bongojenga Napisano 26 Sierpnia 2009 Autor Napisano 26 Sierpnia 2009 nie jestem anorektykiem ale po prostu jestem chudy zawsze taki bylem ale mysle ze z wiekiem mi przejdzie (:
Schwefel Napisano 26 Sierpnia 2009 Napisano 26 Sierpnia 2009 Możesz też się rozejrzeć za Epiconem (model wyższy i lżejszy od Raidona).
Schwefel Napisano 26 Sierpnia 2009 Napisano 26 Sierpnia 2009 Oczywiście, że za 450zł http://www.allegro.p...mi_lub_bez.html A jak zmienić skok jest tutaj -> http://www.srsuntour...ngID=108&sid=1#
Pichu Napisano 27 Sierpnia 2009 Napisano 27 Sierpnia 2009 Od tego sprzedawcy bym nawet jednej śrubki nie kupił, zaciera numery seryjne sprzętu który sprzedaje.
Mod Team bogus Napisano 27 Sierpnia 2009 Mod Team Napisano 27 Sierpnia 2009 Wątpię by nie powietrzny Epicon ruszył się przy tak niskiej masie rowerzysty. Proponuję Raidona AIR LO.
Discover Napisano 27 Sierpnia 2009 Napisano 27 Sierpnia 2009 Wątpię by nie powietrzny Epicon ruszył się przy tak niskiej masie rowerzysty. Proponuję Raidona AIR LO. Nie powietrzny ? tzn
Pichu Napisano 27 Sierpnia 2009 Napisano 27 Sierpnia 2009 Wątpię by nie powietrzny Epicon ruszył się przy tak niskiej masie rowerzysty. Proponuję Raidona AIR LO. Nie ma nie powietrznych Epiconów Tylko Raidon jest w wersji air i sprężynowej
moojmisiu Napisano 27 Sierpnia 2009 Napisano 27 Sierpnia 2009 Nie tak dawno bywały na allegro Epicony LOD z tego roku w cenie 519 PLN z przesyłką - imo warto dołożyć, a jeśli nie - to Epicon z ubiegło roku będzie chyba rosądnym wyborem.
Mod Team bogus Napisano 27 Sierpnia 2009 Mod Team Napisano 27 Sierpnia 2009 Ten Epicon który podał Schwefel nie ma komory powietrznej. Owszem Epicony na rok 2009 są tylko powietrzne, ale to nie jest model '09. Piszesz że warto dołożyć do nie powietrznego Epicona? Moim zdaniem nie, głównie z powodu niskiej wagi przyszłego użytkownika.
marsman Napisano 27 Sierpnia 2009 Napisano 27 Sierpnia 2009 a używki jakiejś nie znajdziesz?? ja znalazłem. Skareb Super pod tarcze. powietrzny, z blokadą ( na goleni ), 1373g ( sterówka ok 195mm+gwiazdka ), ogólnie bardzo dobry stan a cena poniżej 400pln. zwłaszcza teraz gdy sezon się kończy ktoś może chcieć zmienić sprzęt obecnie posiadany
Pichu Napisano 27 Sierpnia 2009 Napisano 27 Sierpnia 2009 Z nówek do 450zł Raidon LO AIR jest chyba faktycznie najlepszym wyborem
bongojenga Napisano 27 Sierpnia 2009 Autor Napisano 27 Sierpnia 2009 ja mam v-brake. aha jeszcze jedna rzecz jak sie reguluje powietrze w tym raidonie? na zdjęciach w necie nie widziałem wentyla do ,,pompowania" może jest gdzieś schowany? PS sorry że nie dałem wszystkim plusów, zapomniałem że są limity
moojmisiu Napisano 27 Sierpnia 2009 Napisano 27 Sierpnia 2009 Na koronie, nad lewą golenią jest śruba osłaniająca wentyl (to takie z trzeba żebrami i napisem sr suntour). Ten Epicon który podał Schwefel nie ma komory powietrznej. Od 2007 roku wszystkie Epicony są z komorą powietrzną. Piszesz że warto dołożyć do nie powietrznego Epicona?Moim zdaniem nie, głównie z powodu niskiej wagi przyszłego użytkownika. Dla mnie ta waga to główny powód, żeby zainwestować w amortyzator ze sprężyną powietrzną ponieważ będzie mógł ustawić sobie ciśnienie pod swoją wagę i w miarę przyrostu masy ciała - dalej dostosowywać ją do siebie. Hawk
Schwefel Napisano 27 Sierpnia 2009 Napisano 27 Sierpnia 2009 Ten Epicon który podał Schwefel nie ma komory powietrznej. Owszem Epicony na rok 2009 są tylko powietrzne, ale to nie jest model '09. Widzę, że nie wiesz o czym piszesz Epicony odkąd wyszły są tylko powietrzne. Z resztą nie trzeba studiować katalogów żeby zobaczyć, że u góry lewej goleni jest nakrętka a pod nią wentyl komory powietrznej.
bongojenga Napisano 28 Sierpnia 2009 Autor Napisano 28 Sierpnia 2009 mam jeszcze jedno ale w temacie http://www.forumrowerowe.org/topic/50168-amortyzator-sr-suntour-raidon-lod-100mm/ jest napisane ze raidon bedzie dosc sztywny przy wadze ridera, ktory wazy...90kg. mi jednak zalezy aby amorek wybieral tez te lekkie nierówności.
Pichu Napisano 28 Sierpnia 2009 Napisano 28 Sierpnia 2009 Wszystko zależy od ustawionego ciśnienia. Nie będzie zbyt sztywny jeśli ustawisz go pod siebie.
Mod Team bogus Napisano 29 Sierpnia 2009 Mod Team Napisano 29 Sierpnia 2009 Przepraszam mój błąd... Nie dopatrzyłem i myślałem, że Epicon LOD i RLD są bez komory powietrznej. W takim wypadku jak najbardziej warto dołożyć do tego Epicona. P.S. A co ma ciśnienie do sztywności amortyzatora?
Discover Napisano 29 Sierpnia 2009 Napisano 29 Sierpnia 2009 Pich'owowi chodziło chyba o to ze pompujesz go pod siebie czyli ustawiasz SAG ~ 20 % i jest - nie za sztywny, nie za miękki.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.