bts Napisano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Kask kupiłem za ponad 300 zł w Firma Kalita (polecam). Rozmiar L (Large, 58-60 cm), kolor biały. Prezentuje się on tak (zdjęcia realne): Posiada 20 otworów wentylacyjnych. Regulację zapewnia "suwak" z tyłu (widoczny na zdjęciach). Kask jest przeznaczony na szosę - nie posiada daszku. Waga to wg producenta 280 g, dokładnie nie mam jak tego zweryfikować, ale faktycznie jest lekki. Do jego zakupu skłoniło mnie przede wszystkim to, że bardzo dobrze leży na mojej głowie (jest dość głęboki) - nie przesuwa się podczas jazdy (czego nie mogłem powiedzieć o moim poprzednim kasku firmy b-skin). Jedyną wadą, jaką mogę póki co stwierdzić jest nierówne wykończenie styropianu/lakieru w niektórych miejscach. Nie rzuca się to jednak w oczy. Generalnie to jeśli miałbym drugi raz kupować kask wybrałbym ten sam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolf Napisano 13 Września 2009 Udostępnij Napisano 13 Września 2009 Przez internet kupowałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bts Napisano 13 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 13 Września 2009 Przez internet kupowałeś Tak, przez internet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tuzin695 Napisano 8 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Serdecznie polecam ten kask! Uratował mnie przed rozbiciem czaszki, kalectwem a może nawet śmiercią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mobu Napisano 15 Października 2010 Udostępnij Napisano 15 Października 2010 ciężki. wkładki szybko się zniszczyły. plus za wygląd. poza tym bez zastrzeżeń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sathgart Napisano 18 Października 2010 Udostępnij Napisano 18 Października 2010 A możesz zrobić zdjęcia, jak wygląda na głowie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
svengips Napisano 7 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2010 Są jakieś przeciwwskazania jeśli kast jest przeznaczony na szose a był używany do mtb?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cynamon Napisano 7 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2010 Są jakieś przeciwwskazania jeśli kast jest przeznaczony na szose a był używany do mtb?? Nie ma przeciwwskazań jeżeli nie potrzebujesz daszku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senjiro Napisano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2010 W szczególności że wielu zawodników z MTB jeździ w kaskach szosowych. Co do wkładek to szybko się niszczą bo są niestety cienkie bardzo, ale za to łatwo jest dostać bo widzę że są takie same jak w moim MET Veleno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bts Napisano 21 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 5 lat zleciało, a kask nadal służy Ten Met to chyba był jeden z najlepszych moich zakupów. Na szczęście w zetknięciu z asfaltem go nigdy nie wykorzystałem, w lesie się przyrysował tu i tam ale poza tym trzyma się nieźle. Tylko wkładki się zużyły i nie są już zbyt miłe (ale chyba wciąż znośne, skoro nawet mi się nie chce nowych na allegro zamówić). Polecam, z tego co widzę to wciąż jest dostępny w innych malowaniach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi