Skocz do zawartości

[Hamulce tarczowe] Hayes NINE totalnie się posypały ;(

tranzystor82

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Dzis po powrocie z rowerku zwrociłem uwage ze coś mi ociera z przodu .... ku memu zdziwieniu byl to lewy klocek ktory ocierał sie o tarcze postanowiłem cos z tym zrobic

Odkreciłem owy hamulec przedmuchalem go lecz niekoniecznie to pomoglo wiec wyjĄłem klocki okazalo sie ze jeden z tloczkow nie wraca na miejsce :) czego efektem jest wlasnie ocieranie przy probie wepchniecia tloczka jest ok natomiast po nacisnieciu klamki problem znika chcialem zobaczyc ile to tloczek moze sie wysunac ( przegladajac forum probowalem go wyczyscic - nasmarowac ) i niestety na domiar tego zapowietrzylem hamulce :unsure:

Prosze o jakias wskazowke co z tym fantem wypadalo by zrobic teraz ?

rozebrac i wyczyscic a plyn po prostu uzupelnic ?

Ehh po co lapy wkladalem

Pozdrawiam

Ehh po co lapy wkladalem

A jeżeli nie czujesz się na siłach, aby samemu dalej grzebać, to lepiej oddaj do jakiegoś dobrego serwisu, powinni Ci to zrobić za ok 40 zł.

Choć z drugiej strony jak nie spróbujesz to się nie nauczysz :)

Pozdrawiam !!

A jeżeli nie czujesz się na siłach, aby samemu dalej grzebać, to lepiej oddaj do jakiegoś dobrego serwisu, powinni Ci to zrobić za ok 40 zł.

Choć z drugiej strony jak nie spróbujesz to się nie nauczysz :)

Pozdrawiam !!

witam

dzieki za pocieszenie ... bo troche ceny nowek mnie zaniepokoily :(

Ale jeszcze mam pytanie

Rozumiem ze mam totalnie to rozebrac - odkrecic przewod doprowadzajacy plyn oraz pozniej rozkrecic calosc i umyc - wyczyscic zlozyc i zalac plynem zgodnie z tym co znalazlem na forum...

Z gory dziekuje za wskazowki :)

Jeśli czujesz się na siłach- tak.

jednak proponowałbym zacząć od poprawnego odpowietrzenia- tym bardziej,że już wcześniej całość rozebrałeś.

Heja

wczoraj sie za to zapbrałem wynikiem czego rozebralem to odtluscilem pozniej stwierdzilem ze zasyfiale, wiec to wszystko wewalilem w wode wrzaca na jakies 30 min zlozylem do kupy dalem po kropelce oleju na kazdy tloczek,-olej do urzadzen precyzyjnych o sporawej tolerancji na temperature- zalozylem klocki zalazlem plynem DOT3 i po dzisiejszych testach z czystym sumieniem stwierdzam ze jest dobrze a nawet lepiej niz bylo ...- szybkosc reakcji tloczkow sie zwiekszyla ;)

dziekuje za rady i pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...