tranzystor82 Napisano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Witam Dzis po powrocie z rowerku zwrociłem uwage ze coś mi ociera z przodu .... ku memu zdziwieniu byl to lewy klocek ktory ocierał sie o tarcze postanowiłem cos z tym zrobic Odkreciłem owy hamulec przedmuchalem go lecz niekoniecznie to pomoglo wiec wyjĄłem klocki okazalo sie ze jeden z tloczkow nie wraca na miejsce czego efektem jest wlasnie ocieranie przy probie wepchniecia tloczka jest ok natomiast po nacisnieciu klamki problem znika chcialem zobaczyc ile to tloczek moze sie wysunac ( przegladajac forum probowalem go wyczyscic - nasmarowac ) i niestety na domiar tego zapowietrzylem hamulce Prosze o jakias wskazowke co z tym fantem wypadalo by zrobic teraz ? rozebrac i wyczyscic a plyn po prostu uzupelnic ? Ehh po co lapy wkladalem Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 25 Sierpnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Zrób tak jak napisałeś-rozbierz, wyczyść, uzupełnij płyn i odpowietrz. Jeśli poskładałeś wszystko tak jak ma być- powinno działać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
5Zeta Napisano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Ehh po co lapy wkladalem A jeżeli nie czujesz się na siłach, aby samemu dalej grzebać, to lepiej oddaj do jakiegoś dobrego serwisu, powinni Ci to zrobić za ok 40 zł. Choć z drugiej strony jak nie spróbujesz to się nie nauczysz Pozdrawiam !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tranzystor82 Napisano 26 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 A jeżeli nie czujesz się na siłach, aby samemu dalej grzebać, to lepiej oddaj do jakiegoś dobrego serwisu, powinni Ci to zrobić za ok 40 zł. Choć z drugiej strony jak nie spróbujesz to się nie nauczysz Pozdrawiam !! witam dzieki za pocieszenie ... bo troche ceny nowek mnie zaniepokoily Ale jeszcze mam pytanie Rozumiem ze mam totalnie to rozebrac - odkrecic przewod doprowadzajacy plyn oraz pozniej rozkrecic calosc i umyc - wyczyscic zlozyc i zalac plynem zgodnie z tym co znalazlem na forum... Z gory dziekuje za wskazowki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 26 Sierpnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Jeśli czujesz się na siłach- tak. jednak proponowałbym zacząć od poprawnego odpowietrzenia- tym bardziej,że już wcześniej całość rozebrałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tranzystor82 Napisano 30 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 Jeśli czujesz się na siłach- tak. jednak proponowałbym zacząć od poprawnego odpowietrzenia- tym bardziej,że już wcześniej całość rozebrałeś. Heja wczoraj sie za to zapbrałem wynikiem czego rozebralem to odtluscilem pozniej stwierdzilem ze zasyfiale, wiec to wszystko wewalilem w wode wrzaca na jakies 30 min zlozylem do kupy dalem po kropelce oleju na kazdy tloczek,-olej do urzadzen precyzyjnych o sporawej tolerancji na temperature- zalozylem klocki zalazlem plynem DOT3 i po dzisiejszych testach z czystym sumieniem stwierdzam ze jest dobrze a nawet lepiej niz bylo ...- szybkosc reakcji tloczkow sie zwiekszyla dziekuje za rady i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.