Krosiant Napisano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Witam! Mam nadzieję, że mi pomożecie, bo ja już tracę cierpliwość Otóż mam przerzutkę tylną Deore i działała elegancko. Pewnego dnia wjechałem w błoto na ulicy i zaliczyłem glebę - od tej pory przerzutka działa bardzo dziwnie i nie potrafię jej wyregulować. Myślałem, że wózek się skrzywił - nie, hak również wydaje się prosty. Problem w regulacji jest taki, że biegi w górę idą płynnie(czyli od 9 zębatki do 1 chodzi elegancko), ale w dół łańcuch haczy, przeskakuje lub terkocze(od zębatki 1 do 9). Macie jakiś pomysł? Jeśli nie to najwyraźniej jestem skazany na pójście do serwisu... Kurczę, pomyliłem działy. Byłbym wdzięczny za przeniesienie. Dzięki z góry;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Może sprężyna się wygięła? Jeśli tak - trzeba by rozkręcić przerzutkę i spróbować ją wyprostować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweu Napisano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Faktycznie jeśli wszystko jest proste jak piszesz to wina spada na na sprężynę jak pisze Ecia, ale sprawdź jeszcze linki w pancerzach czy ciężko nie "chodzą" może sprężyna niema siły pociągnąć linki z powrotem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krosiant Napisano 25 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 No problem w tym, że obejrzałem sobie sprężynę i nie wygląda na w żaden sposób odkształconą... Pancerze już sprawdzałem i to nie ich wina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
accentinferno Napisano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 A ja mimo wszystko bym stawiał na małe skrzywienie haka, lub śruby przerzutki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Welniak Napisano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Skrzywiony hak. Też tak kiedyś miałem, że w górę szło elegancko natomiast w dół jakby chciało a nie mogło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zawi935 Napisano 12 Września 2009 Udostępnij Napisano 12 Września 2009 ciągnij przerzutkę z haka i zobacz bo rzeczywiście mógł się ugiąć, ja Ci strasznie przeszkadza niewyregulowana to poszukaj jakieś używanej ;p mój kumple ma chyba na sprzedasz za ok 50 zł ... ja teraz uważam że przerzutki to sh*t xD chyba dlatego że mam streetówke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.