Skocz do zawartości

[Edycja postów] ograniczenie do 10 minut

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Te ograniczenie już kilkakrotnie uprzykrzyło mi życie. Gdy po dłuższym czasie postanawiam coś jeszcze dopisać- muszę stuknąć kolejnego posta, co albo będzie zajmować niepotrzebnie miejsce, albo zmusi moda do interwencji i scalenia postów. Czym motywowane było takie ograniczenie, czy na pewno jest potrzebne? Pozdrówka

Temat był już niejednokrotnie omawiany - np. tu: http://www.forumrowerowe.org/topic/4863-forum-edycja-postow/page__p__75520__hl__edycja__fromsearch__1entry75520.

W skrócie: ograniczenie jest po to, żeby komuś nie przyszło do głowy w toku dyskusji zmienić treści posta, co pozbawiłoby całą dyskusję w temacie sensu (takie przypadki się zdarzały).

Jeśli zależy ci na zmianie treści postu lub tytułu tematu po upływie 10 minut - zaraportuj wątek ekipie moderującej.

Posty są scalane automatycznie więc twój argument już upada.

Żeby była jasność to nie ma i nie będzie możliwości zmiany czasu edycji powyżej 10 minut. Zastanowimy się czy w ogóle nie skasować tej możliwości, bo widzę że jest to wykorzystywane aby komuś nabluzgać a potem sobie ładnie zedytować post.

Ja na pewnym forum, na którym jest możliwość edycji postów, znacznie dłużej i to nawet jak polecą kolejne czyjeś posty, dałem się z jakimś typkiem w niemiła dyskusję, po czym połowę postów wstecz wydedytował a ja nie świadomy niczego wyszedłem na idiotę kłocącego się samemu ze sobą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...