Parton Napisano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 planuję wycieczkę z Ornety (miejscowość niedaleko Dobrego Miasta, Braniewa) gdzieś nad morze przez Frombork. Jestem z Warszawy, więc nie znam super tych terenów, ale jako że babcia ma tam działkę to mam tam dobry punkt startowy. Dlatego proszę o kilka porad: Miałem pomysł, żeby dojechać do Fromborka (jakieś 55 km) potem promem do Krynicy i wzdłuż zalewu na zachód. Nie mam za bardzo pomysłu dokąd jechać dalej, poza tym, że chyba fajnie by było przejechać przez Gdańsk (nigdy nie byłem, chętnie bym zwiedził). Chciałbym żeby wycieczka trwała ładnych parę dni i fajnie by było spędzić trochę czasu nad samym morzem. W związku z tym chciałem zapytać: 1) Dokąd poprowadzilibyście dalej trasę? 2) Gdzie najlepiej zorganizować noclegi (wolałbym wynająć pokój, bo nie chce mi się wozić namiotu) 3) Jaki dystans można przejechać w tamtych terenach dziennie? (mamy przeciętną kondycję) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrSpock Napisano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 3 dni temu bylem z rowerem w tamtych okolicach. Czy warto jechac do Ornety - nie wiem, nie bylem... ale za to polecam Paslek, jest swietnie polaczony z Fromborkiem, 42km (droga nr 505) ladne okolice i zroznicowany krajobraz. Droga asfaltowa i malo uczeszczana. Jak bedziesz w Gdansku to polecam poplynac "tramwajem wodnym" do Helu (z Gdyni tez plywaja), przez polwysep jest b. fajna sciezka rowerowa. Ok 100km z powrotem do Gdyni + 20km do Gdanska Na polwespie z baza noclegowa nie bedzie na 100% klopotu, tylko ceny odstraszaja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.