Cypriano Napisano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Witam, chyba nie było tu informacji na temat tego maratonu. IV ESKA MTB GDYNIA MARATON WITOMINO – LEŚNICZÓWKA 2009 Data: 20.09.2009 Organizator: GOSiR www.gosirgdynia.pl bezpośredni link do regulaminu (PDF): http://tiny.pl/hh6tw W skrócie: 1. opłaty 35zł (do 11.09, później 50zł) W ramach wpisowego zawodnik otrzymuje: • oznakowanie trasy Maratonu, • pomiar czasu (pełne wyniki będą dostępne na stronie internetowej), • zabezpieczenie medyczne • pamiątkowy, ręcznie wykonany szklany medal • pamiątkową koszulkę Maratonu • numer startowy • prawo do korzystania z bufetu na trasie • posiłek regeneracyjny po maratonie, • ubezpieczenie NNW, 2. dystanse: • BIKE CROSS: 30 km • MEGA: 60 km • GIGA: 90 km 3. Wyścigi rekreacyjne (bez opłat) I Wyścig kat. 6 – 9 lat na dystansie 500 m II Wyścig kat. 10 – 12 lat na dystansie 2.500 m III Wyścig kat. 13 – 16 lat na dystansie 5.000 m pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alex1602 Napisano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 hm.. hm.. Ciekawe, wybiore sie Pisac kto jeszcze startuje! Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Możliwe, że się wybiorę. Ktoś ma orientację jaką trudność trasy ma ten maraton? Jakieś porównanie do Skandii? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypriano Napisano 28 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Co do trudności się nie wypowiem, po tych terenach ostatnio jeździłem kilka lat temu, a możliwości poprowadzenia tras jest tam sporo... Może w weekend uda mi się tam wybrać. na stronie GOSiRu jest relacja, wyniki i mapka z zeszłego roku: http://www.gosirgdynia.pl/_podstrony/sport_glowny/2008_09_20_gdynia_maraton_mtb_witomino/index.php Giga wygrał obecny lider Skandia Maratonu fragment ze strony: W klasyfikacji generalnej pań, jako pierwsza linię mety minęła Joanna Ciszewska z Poczdamu, która tydzień temu zajęła doskonałą 5 lokatę w Mistrzostwach Świata Zawodników Nielicencjonowanych w Saalbach - Hinterglemm w Austrii a o naszej trasie wypowiadała się bardzo pozytywnie:"Zaskoczyła mnie wymagająca trasa maratonu rozgrywanego nad morzem. Ścigam się głównie w Europie Zachodniej u podnurza Alp. Organizatorzy dołożyli starań by dać nam w kość. Myślę że powinni postarać się o organizację Mistzrostw Polski Północnej w Maratonie MTB" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witomin Napisano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Może się pokjawię zwłaszcza, ze to 300 metrów od mego domu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alex1602 Napisano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 wybieram sie na 99%? A ktos moze powiedziec gdzie to dokladnie jest? Tzn adres? Na stronie GOSIR organizator jest bardzo oszczedny w informacjach.. Kiedy bedzie podana mapa maratonu (mega) ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypriano Napisano 10 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Na stronie orga pojawiła się mapa maratonu. Start i meta są na Witominie (zaznaczone na mapie). www.gosirgdynia.pl pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alex1602 Napisano 18 Września 2009 Udostępnij Napisano 18 Września 2009 orientuje sie ktos jaki tam jest adres? tzn przynajmniej jaka ulica? Srednio znam te rejony a nie widzi mi sie tam bladzic w niedziele rano Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypriano Napisano 18 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 18 Września 2009 "miasteczko zawodów, zlokalizowane będzie w pobliżu wjazdu do lasu przy ulicy Wielkokackiej 16" mapka zumi - pewnie gdzieś na tej polance przy boisku. pozdro i do zobaczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grecki Napisano 18 Września 2009 Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Wybiera się może ktoś od strony Lęborka na ten maraton? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMichalx Napisano 20 Września 2009 Udostępnij Napisano 20 Września 2009 Pierwsza fotorelacja z maratonu http://www.emtebe.pl/h3eska-gdynia-maratonh3-n-2.html Zapraszam może ktoś odnajdzie siebie na zdjęciach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
strzala4 Napisano 20 Września 2009 Udostępnij Napisano 20 Września 2009 Ja byłem z Lęborka. O dzieki za zdjęcia kolego A jak ogolnie sie podobało ? troche bida że podziału na kategorie nie było i moim zdaniem jak na taka impreze troche wpisowe za duże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
furbo Napisano 21 Września 2009 Udostępnij Napisano 21 Września 2009 Witam, kilka zdjęć z MTB Gdynia Maraton 09 znajdziecie na www.furbo.pl pozdrawiam Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypriano Napisano 21 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 21 Września 2009 Witam, na stronie GOSiRu (www.gosirgdynia.pl) jest krótkie podsumowanie maratonu i trochę zdjęć - niestety z tego co zdążyłem zobaczyć, sporo jest słabej jakości (nie trafiona ostrość, brak światła itp). Niestety nie znalazłem jeszcze wyników... Ogólnie co do maratonu to trasa była całkiem fajna - nie za trudna, ale też nie nudna. Były ostre podjazdy, całkiem strome zjazdy, trochę piachu, trochę błota, czyli dla każdego coś miłego Co do organizacji, to faktycznie szkoda, że nie było klasyfikacji wiekowej w MEGA. Wcześniej nie zwracałem na to uwagi, bo planowałem przejechanie GIGA. Kolejną sprawą, mniej istotną, ale zauważalną były numery startowe. Trochę szkoda, że nie zrobili laminowanych, tylko takie, które zaginały się i ludzie na punktach kontrolnych często mieli problemy z rozczytaniem. Do tego nie dawali chyba żadnych pasków do przyczepienia. Za to na duży plus można zaliczyć darmowe (sponsorowane) masaże po wyścigu - co prawda trafiłem akurat na przerwę obiadową masażystów, więc musiałem swoje odczekać (na szczęście w miłym gronie braci kolarskiej), ale taki masaż zaraz po zawodach, to jednak super sprawa. Ogólnie fajny maratonik, a teraz czas się przygotować na Kwidzyn pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypriano Napisano 23 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Wyniki już są! Na stronie GOSiRu pojawił się filmik z zawodów i link do płatnych zdjęć: http://www.sport-fotograf.pl/gallery/images/id/6 pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sportfotograf Napisano 23 Września 2009 Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Witam serdecznie, Na stronie sport-fotograf.pl można pobrać zdjęcia w dużym formacie 30x20 cm (mały format jest bezpłatny). Zdjęcia płatne można kupić za pomocą sms'a. Koszt sms'a: - 1 punkt (jedno zdjęcie): 2,44 z VAT - 5 punktów (pięć zdjęć): 6,10 z VAT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.