Skocz do zawartości

[korba] czy korba 48 zmiesci sie w ramie?

ilmarinen

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Dopiero od niedawna wgryzam sie w tematyke sprzetu rowerowego.

Remontuje swój rower, stary trup mtb, i chce zmienic jego charakter na bardziej szosowy z zachowaniem mozliwości poruszania sie po lekkim terenie.

Mam zamiar z tej okazji załozyc korbe 48-38-28. Zastanawiam sie czy najmniejsza zebatka nie bedzie chaczyć o rame. Szukałem w necie ale nie znalazłem własciwie słowa o tym czy wieksza korba zmiesci sie w ramie po zestawie 42-34-24. Patrzałem w rowerze brata i między najmniejsza zebatka a rama niewiele miejsca zoastało stad moje watpliwości. Czy mozna odsunąc wiekszy zestaw troche dłuższym suportem gdzieś czytałem ze może to nie grac. Rama to prosta stalowa konstrukcjia 0 amortyzacji.

To pokaż tą ramę, najlepiej z założoną korbą.

niestety obecnie rama lezy u lakiernika. Jak ja odbiore to zamontuje korbe i cykne fote. Wymieniałem przy okazji suport był dobrany w serwisie do standardowej korby. Od tego czasu zmieniło mi sie podejscie do tego remontu najpierw miał tylko jeździc ale wyszła całkowita przebudowa. Czy taka zmiana ogólenie to duzy problem to niby tylko 4 zeby ale zanim zamówie na necie korbe chce wiedziec czy nie bede jej potem musiał zwracac.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...