kosciczek Napisano 23 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Witam!<br /><br />Chciałbym w swoim rowerze wymienić amortyzator na RS REBA. Pytanie tylko czy istnieje jakiś sposób (adapter) aby zamontowac hamulce typu V na amortyzaotr przystosowany tylko pod tarcze. Nie chiałbym wymienić całych kół gdyż są dość dobre i hamulców (sram 9.0) ale stary amor umarł śmiercią naturalną a myślę że nie warto kupować amorka pod V bo za jakiś czas i tak zamontuję pewnie tarczówki. Czekam na jakeś sensowe rozwiązanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 23 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Właściwe każdy nowy amortyzator w wersji pod V-ki posiada możliwość założenia hamulców tarczowych. Weź wersję pod V-ki, a potem możesz wykręcić pivoty i założyć tarcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosciczek Napisano 23 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Dzięki, ale chodzi mi raczej o jakieś rozwiązanie tymczasowe aby jak wykrece piwoty nie wystawały mi mocowania pod V-ki jak bedę miał tarczówki. Poza tym jestem za Rebą a teraz ciężko dostać ją z mocowaniem pod V-ki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 23 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Od razu mówię, że Reby z 2009 rocznika już nie dostaniesz z pivotami. Pozostają używki albo szukanie modelu z 2008 roku. I nie ma żadnych adapterów które by umożliwiały montaż v'ki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.