Skocz do zawartości

[ Triki rowerowe ]

Vamper1993

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich :)

Jestem tu nowy. Swoją przygodę z rowerami zacząłem tydzień temu gdy kupiłem swój 1 poważny rower (Panther X 400)

Mam takie pytanie. Mianowicie chciałbym się nauczyć trików rowerowych bo to mnie bardzo kręci ^^

Przez ten tydzień nauczyłem się wheelie ( przejeżdżam bez problemu jakieś 100 m. ;) ), w miarę opanowałem bunny hopa i nie wiem czego mam się uczyć dalej?

Jestem bardzo ambitny i chciałbym się nauczyć jeszcze innych ciekawych tricków ale nie wiem jakich ?

Mogę liczyć na wasze porady ?? ;)

Hmm. Bardzo przydatne w mieście są front i backpivot, nietrudne a usprawniają przemieszczanie się w mieście :P bardzo fajny jest szczególnie backpivot 180*.

Do tego przydatne na wskakiwanie na murek sidehopy. Zawsze wrażenie robi kangaroo, warto umieć.

To na początek takie minimum, potem jest jeszcze sporo do nauczenia :)

Trening czyni mistrza :)

Mi tez na początku nie wychodziło i nie miałem ochoty, po obejrzeniu kilku filmików na necie zmotywowałem się i mogę ćwiczyć nawet z 1h, a wcześniej 10min to max.

W miarę możliwości proponuje zmienić opony na szersze- bedzie wygodniej oraz zmniejszyć ciśnienie: 1-1.5bara

Zacznij od stójki > bunny hop > front pivot > back pivot > side hop > wheelie > manual

Ciśnienie, ciśnienie, ciśnienie i jeszcze raz ciśnienie. Po zmianie z 2.5bara na 1.1bara poczułem dużą różnicę, a po zmianie z 1.1bara na ~0.4bara poczułem masakryczną różnicę! Na plus oczywiście! Choć trzeba trochę uważać przy tym ciśnieniu na snake-i. O ile z przodu na NN 2.4 mogę spokojnie dać 0.2-0.3bara o tyle na tyle, z SSS 2.1 już lepiej dać 0.6bara, bo przy 0.4 mi dobijało do obręczy.

Poza trickami, to wróciłem co dopiero z miast po 18km- przyczepność, tłumienie czy zwrotność(choć Smart Sam lubił trochę łapać uślizgi) świetna! Chyba zacznę na krótkie dystanse tak jeździć :rolleyes:

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...