Vamper1993 Napisano 23 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Witam wszystkich Jestem tu nowy. Swoją przygodę z rowerami zacząłem tydzień temu gdy kupiłem swój 1 poważny rower (Panther X 400) Mam takie pytanie. Mianowicie chciałbym się nauczyć trików rowerowych bo to mnie bardzo kręci ^^ Przez ten tydzień nauczyłem się wheelie ( przejeżdżam bez problemu jakieś 100 m. ), w miarę opanowałem bunny hopa i nie wiem czego mam się uczyć dalej? Jestem bardzo ambitny i chciałbym się nauczyć jeszcze innych ciekawych tricków ale nie wiem jakich ? Mogę liczyć na wasze porady ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mephistofeles Napisano 23 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Jak umiesz wheelie, to warto spróbować manuala. Ale nie zapomnij, że tricki ćwiczy się cały czas, bo zawsze można lepiej/dalej/wyżej . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 23 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Hmm. Bardzo przydatne w mieście są front i backpivot, nietrudne a usprawniają przemieszczanie się w mieście bardzo fajny jest szczególnie backpivot 180*. Do tego przydatne na wskakiwanie na murek sidehopy. Zawsze wrażenie robi kangaroo, warto umieć. To na początek takie minimum, potem jest jeszcze sporo do nauczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel1315 Napisano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 TU masz fajne opisy tych trików. A ja mam pytanie czy na mtb 19' też da się to zrobić ?? Chyba jest to dużo trudniejsze co ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mephistofeles Napisano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Większość tricków da radę zrobić na prawie każdym rowerze, wszystko zależy od umiejętności i chęci do działania . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Większość, ale nie wszystkie. Gapa, pivota >520* czy różne triki a'la Danny Macaskill to na MTB się nie zrobi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel1315 Napisano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 A te triki, które podał Paviarotti to da się zrobić na MTB ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Te to akurat da się zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vamper1993 Napisano 26 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 A może macie coś jeszcze ciekawego czego mógłbym spróbować ?? Te triki to już dla mnie nie są takie łatwe i trzeba się do nich nieźle przyłożyć żeby ich się nauczyć .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Trening czyni mistrza Mi tez na początku nie wychodziło i nie miałem ochoty, po obejrzeniu kilku filmików na necie zmotywowałem się i mogę ćwiczyć nawet z 1h, a wcześniej 10min to max. W miarę możliwości proponuje zmienić opony na szersze- bedzie wygodniej oraz zmniejszyć ciśnienie: 1-1.5bara Zacznij od stójki > bunny hop > front pivot > back pivot > side hop > wheelie > manual Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mephistofeles Napisano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Grunt to motywacja, bez tego nie próbuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 27 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Ciśnienie, ciśnienie, ciśnienie i jeszcze raz ciśnienie. Po zmianie z 2.5bara na 1.1bara poczułem dużą różnicę, a po zmianie z 1.1bara na ~0.4bara poczułem masakryczną różnicę! Na plus oczywiście! Choć trzeba trochę uważać przy tym ciśnieniu na snake-i. O ile z przodu na NN 2.4 mogę spokojnie dać 0.2-0.3bara o tyle na tyle, z SSS 2.1 już lepiej dać 0.6bara, bo przy 0.4 mi dobijało do obręczy. Poza trickami, to wróciłem co dopiero z miast po 18km- przyczepność, tłumienie czy zwrotność(choć Smart Sam lubił trochę łapać uślizgi) świetna! Chyba zacznę na krótkie dystanse tak jeździć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vamper1993 Napisano 29 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 Odpowiedzi Paviarotti i Pawel1315 tylko mi pomogly ... Jednak to dla mnie za malo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel1315 Napisano 30 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 To wejdź na youtube.com tam znajdziesz wszystko Będziesz mógł się przyglądnąć jak ktoś to robi, a czasem nawet są instrukcje. Przeważnie jednak w języku angielskim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzycholinio Napisano 29 Września 2010 Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Tu jest wszystko cacy opisane www.bikejumping.blogspot.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.