Nudziarz Napisano 23 Sierpnia 2009 Napisano 23 Sierpnia 2009 Witam Niestety, ale zrobiłem coś takiego http://img27.imageshack.us/img27/5555/looolhvs.jpg Jak wyciągnąć te śruby ?? czy istnieje jakikolwiek sposób?
pawel1315 Napisano 23 Sierpnia 2009 Napisano 23 Sierpnia 2009 Nie wiem czy to dobry pomysł ale można by spróbować rozwiercić albo lepszy pomysł Wziąć taniego imbusa i przyspawać go do tej śrubki i w tedy można wykręcić Po spawaniu będzie tworzyć jedną całość, czyli będzie śrubka z uchwytem do demontażu.
Klosiu Napisano 23 Sierpnia 2009 Napisano 23 Sierpnia 2009 Taak, jasne, a mostek bedzie kompletnie rozhartowany od temperatury i peknie na pierwszym krawezniku. Ciezko, moznaby to sprobowac naciac wzdluz i wykrecic plaskim srubokretem.
paweu Napisano 23 Sierpnia 2009 Napisano 23 Sierpnia 2009 Rozhartować aluminium? hmm ciekawe... Nudziarz zależy jakie narzędzia masz do dyspozycji ale najpewniej byłoby rozwiercić. I wystarczy jednej śruby się pozbyć, drugą odkręcisz kręcąc całym elementem "frontowym" mostka.
ovieczka678 Napisano 23 Sierpnia 2009 Napisano 23 Sierpnia 2009 Zamiast spawać można by było rozwiercić cienkim wiertłem do metalu, włożyć coś dłuższego do środka i przykleić. Po związaniu kleju po prostu wykręcić śrubę.
wojtekkrakow Napisano 23 Sierpnia 2009 Napisano 23 Sierpnia 2009 Weź lewe wiertło, ustaw kierunek dobry w wiertarce i powoli próbuj.
Nudziarz Napisano 23 Sierpnia 2009 Autor Napisano 23 Sierpnia 2009 Lewe wiertło hmmmm ciężko będzie je załatwić. Mi coś przyszło na myśl wziąć wiertło około 1.5mm wywiercić otwór i przekrzywić wiertło wiercąć żeby zrobić miejsce na śrubokręt jakiś mały hmmm tylko boje się, że mogę dowiercić się do gwintu mostka i wtedy to już będe miał przegwizdane a taki fajny mostek
RadekSki Napisano 23 Sierpnia 2009 Napisano 23 Sierpnia 2009 Uzyj urządzonka, która zwie się wykrętak. Tak swoja drogą wyniki dla hasła: "urwana śruba": http://www.google.pl/search?hl=pl&source=hp&q=urwana+%C5%9Bruba&btnG=Szukaj+w+Google&lr=&aq=1&oq=urwana Jest tego pełno, wystarczy poszukać.
Miecho87 Napisano 23 Sierpnia 2009 Napisano 23 Sierpnia 2009 A otwory tych śrub są przelotowe czy nie?
goldbloom Napisano 24 Sierpnia 2009 Napisano 24 Sierpnia 2009 Jeśli otwory są przelotowe - spróbuj psiknąć wd40 i wkręcić z drugiej strony powoli inną śrubę.
Miecho87 Napisano 24 Sierpnia 2009 Napisano 24 Sierpnia 2009 Miałem raczej na myśli rozwiercenie śrub, lekkie nagwintowanie i wykręcenie przez wkręcenie na wylot tą nową śrubą... Metodą podaną zaraz nade mną to możesz sobie najwyżej zerwać gwint.
Mod Team Puklus Napisano 26 Sierpnia 2009 Mod Team Napisano 26 Sierpnia 2009 Sprawa jest nieciekawa. Aluminium jest guwnianym materiałem pod tym wzgledem. Przyspawanie klucza jak to było proponowane moze sie udac ale tez i niekoniecznie bo spaw nie jest wybitnie mocny a skoro sruba (ktora zazwyczaj ma "twardosc" powyrzej 9) sie urwała to moga byc problemy z wykreceniem. POzatym spawanie nie rozhartuje aluminium bo jego sie nie hartuje ale moze spowodowac powstanie dziwnych naprezen i faktycznie mostek mogłby pęknąć. Sruby strzelam sa 5 gora 6mm. pasowało by rozwiercic mozliwie jak najwiekszym wiertłem tak aby wgintu nie uszkodzić. posniej odpowiedni wykretak i modlicc sie zeby pisciło Zasanawiam sie czy mostek jest wart tyle zachodu ... I tak przy okazji Jezeli to było przy zakrecaniu to ładnie Doje**** te sruby.
dude Napisano 26 Sierpnia 2009 Napisano 26 Sierpnia 2009 Wykrętak, albo rozwiercić i przegwintować na większą śrube, lub dać przelotową z nakrętką(jeśli jest miejsce).
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.