Skocz do zawartości

[przejazd]Wawa-Siedlce

Loxlei

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Otóż wybieram się do Siedlec , w ramach odwiedzenia bliskiej osóbki , trasa w jedną strone to ok.90km. Przez Mińsk. Z tym ,że ja bym musiał tam zostać do wieczora.

Napisano

Niestety ruchliwych dróg i tak nie ominiesz.

Ta trasa którą chcesz jechać prawie cały czas ma asfaltowe pobocze (aby wyjechać z Warszawy i będzie dobrze), a za Mińskiem zaczyna się modernizacja trasy - i tutaj jest naprawdę szeroko, choć czasami są róznice w wysokości asfaltu i od czasu do czasu można napotkać mały schodek (wynika to z tego, że na takiej ważnej ruchliwej trasie nie mogą od razu położyć wszystkich warstw asfaltu na całej długości, bo sparaliżowałoby to ruch).

Ale bez obaw - jechałem niedawno z Mińska w stronę Siedlec i droga mimo że przebudowywana, to jedzie się po niej świetnie - rower po prostu sam chce jechać :)

Alternatywy...właściwie brak takich które nie wydłużą znacznie trasy.

Napisano

Zależy kiedy jedziesz, mogę potowarzyszyć ale raczej tak góra 30 km, bo nie lubię jazdy po takich długich prostych bez końca, a i do jakiegoś lasku zawsze chętnie wstępuję :P

Jak chcesz to proponuję przy okazji objazd mińskich lasów, a naprawdę warto :)

Eskorta potrzebna tylko tam gdzie jest droga rowerowa, czasami trzeba po prostu wiedzieć gdzie czeka śmietnik na środku ścieżki :)

Napisano

No tak pod koniec tego tygodnia roboczego....środa/czwartek/piątek. Ja nigdy tam nie byłem także nie wiem czy są w ogóle ścieżki albo lasy:D I jade z rana , z Wawy wyjade pewnie tak koło 6 , max 7. A z Siedlec z powrotem wyjade koło 16 ,żeby nie tłuc sie w ciemnościach po tak ruchliwej trasie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...