Skocz do zawartości

[przerzutka tylna] Shimano Alivio /Giant

goralka

Rekomendowane odpowiedzi

Po pierwsze proszę o wyrozumiałość, nie znam się na tym...:thumbsup:

Po drugie, w czym rzecz: ze względów bezpieczeństwa podczas transportu (a może z głupoty) odkręciłam tylną przerzutkę). I nie potrafię jej teraz przykręcić. Mam Gianta Rincon, i wiem jakie powinno być jej położenie, wystarczy ze zerknę na stronę Gianta. Wiem, że górne i dolne kółko, jak sama nazwa wskazuje, powinny być ustawione pionowo względem siebie, a jedyne położenie w jakim jestem w stanie przykręcić tę przerzutkę (ze względu na małą wystającą śrubkę) powoduje, że kółka są praktycznie w poziomie. Mam nadzieję, że możliwie logicznie to wyjaśniłam. BArdzo proszę o jakąś radę. Poszłabym do serwisu, ale, no właśnie, wyjechałąm za granicę, mieszkam na wsi i nie ma tu w pobliżu żadnego miejsca, w którym mogłabym to załatwić:)(( a nie chce za bardzo sama kombinować, żeby jeszcze bardziej nie zchrzanić:/

Rozumiem, że przerzutka odkręcona jest od haka.

http://download.bikeboard.pl/foto2/naprawy_regulacje_15.jpg - foto poglądowe

Więc tak najpierw wykręć śrubę regulacyjną (oznaczenie na foto "C") tak żeby nie wystawała z drugiej strony, odciągnij przerzutkę do tyłu i celuj w gwint haka, jak uda się trafić to uda się przykręcić.

• Mod Team

mam pytanie czy zmieniacz acera to jest dobry czy nie

jaki polecacie do roweru mtb

Kazda nooo prawie kazda przerzutka jest dobra przez 10km pozniej to zalezy :)

Jak chcesz dobrze a nie drogo to alivio. Jakść juz zadowalająca max 8 zębiszczy, jezeli chcesz 9 to najnizej deore choć ja bym polecał coś wyzej jaki choćby LX. Wydatek za nowy moze i spory (choć ja kupiłem nowa za 60 :P )ale na pewno sie oplaci bo nie bedzie sie luzowała przez sporo km i nie bedzie z nia problemow.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...